Menu Premium

The Evil Within verschijnt cross-gen in 2014

Gamekings Redactie 19/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag kwam er een eind aan de reeks van vage teaser trailers van Bethesda. De grote, nogal schrikwekkende, verrassing kwam vandaag naar buiten: The Evil Within. De nieuwste IP van Bethesda, die onder leiding staat van Shinji Mikami, lijkt horror te brengen van het kaliber Silent Hill. Waarschijnlijk een horror game die we al in tijden niet meer gezien hebben. De live-action trailer liet de haren van vele kijkers ervan rechtop staan. Kippenvel kroop over je lichaam en je kreeg neigingen om die ziekmakende, maar brute trailer af te zetten. Zo willen we dat, bij horror games! Het duurt echter nog wel een tijdje voor we met dit bloeddorstige pareltje aan de slag kunnen, want The Evil Within verschijnt cross-gen in 2014. Zowel bezitters van de current-gens als de next-gens kunnen dus genieten van het bloedstollende verhaal dat The Evil Within ons in 2014 brengt.

De game ging al een tijdje schuil onder de projectnaam: “Project Zwei”. Mikami, bekend van de Resident Evil serie, werkt vol passie en trots aan de titel met zijn nieuwe studio: Tango Gameworks. Hij belooft ons met dit concept een perfecte combinatie van zowel het horror-, als action-genre te brengen.

Bethesda beschrijft de game zelf als: de terugkeer naar het pure survival-horror concept. Hierbij kunnen gelimiteerde voorraden en obscure omgeving die met je sollen natuurlijk niet ontbreken. De omgevingen in de game hebben de leuke, maar beangstigende eigenschap te kunnen veranderen waardoor de stress nog harder toeslaat. Of het veranderen van de omgeving totaal random is, of dat het scripted is weten we niet, maar het idee er achter is wreed.

De game vertelt het verhaal van de detective Sebastian. De goede man wordt op een gruwelijke zaak gezet, waarbij hij onderzoek moet doen naar de, natuurlijk, onbekende, maar gruwelijke dood van een aantal van zijn collega’s. Je duikt zo diep in de zaak, dat je zelf ook oog in oog komt te staan met de gruwelijke wezens die jouw collega’s voor het laatst in levende lijven hebben gezien. Niet bepaald een relaxte situatie…

Veel nieuws op één dag over The Evil Within, maar wel nieuws waar we van kunnen genieten. Zo te zien maakt het rasechte horror-genre in 2014 de terugkeer waar we al tijden op hoopten. Aangezien de game pas in 2014 uitkomt, kunnen we dus nog veel nieuws en een grote hype verwachten omtrent The Evil Within. Wat is jouw eerste indruk van The Evil Within?

The Evil Within verschijnt cross-gen in 2014

The Evil Within verschijnt cross-gen in 2014

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch