Menu Premium

The Evil Within krijgt drie nieuwe screenshots

Karim Shehata 23/10/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Met de Resident Evil-serie had Shinji Mikami goud in handen. Niet alleen verkochten de games goed, maar ook de kwaliteit van de survival horror-franchise was van een zeer hoog niveau. Sinds de eerder genoemde Japanner, die de director én de bedenker is van de franchise, z’n handen van Resident Evil heeft afgehaald en Capcom heeft verlaten, is het dan ook snel bergafwaarts gegaan met de serie. Met een omweg die de degens kruiste met Platinum Games, heeft hij zijn eigen ontwikkelstudio opgericht: Tango Gameworks. De medewerkers van de studio zijn op dit zekere moment hard aan het werk om de nieuwe IP die Mikami uit z’n hoge hoed heeft getoverd te ontwikkelen, in de vorm van The Evil Within. Nu is te zien dat ze al een aardig eindje op weg zijn, want The Evil Within krijgt drie nieuwe screenshots.

Op het eerste screenshot is goed te zien dat Mikami’s ervaring met de Resident Evil-serie zeker is meegenomen naar The Evil Within. Wanneer het eerste screenshot afkomstig is uit gameplay, zien we dat het camerastandpunt bijna identiek is aan die van de eerder survival-horror games die de Japanse director op z’n naam heeft staan. Zelfs het personage die de shotgun vasthoudt, heeft mijns inziens wat weg van het hoofdpersonage uit Resident Evil 4.

Wanneer we de andere twee screenshots bekijken, zien we dat ook deze creatie van Shinji Mikami niet valt onder het genre waarin bijvoorbeeld de Mario Party-franchise zich bevindt. Dit is overigens maar goed ook, want na het meehelpen aan Vanquish, met ontwikkelstudio Platinum Games, wil de Japanse director graag terug naar zijn roots: het surival horror-genre. Of hij het nog altijd in zich heeft om een uitstekende game te ontwikkelen weten we pas in 2014, wanneer de game verschijnt voor de Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en de PC.

The Evil Within krijgt drie nieuwe screenshots

The Evil Within krijgt drie nieuwe screenshots

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch