Menu Premium
Loading...

The Evil Within Gameplay Trailer

Gamekings Redactie 09/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het mag gezegd worden dat de glorietijd van de écht enge horror-titels voorbij is. De grote horror=series gaan steeds meer de actie kant op en het griezelen wordt op de tweede plaats gezet. Hier komt wellicht verandering in met The Evil Within. Als je wil zien wat voor twisted dingen deze gasten hebben verzonnen, dan zou ik zeggen: doe de gordijnen dicht, lichten uit, het volume voluit en check de nieuwe The Evil Within Gameplay Trailer.

De trailer begint met een politie-oproep voor een ‘mental hospital’ en dan weet je eigenlijk al genoeg: dit kan niet goed gaan. Wat daarop volgt is zo’n twee minuten aan flinke mindfucks, veel gore en, niet geheel onbelangrijk, flink wat spanning. De obscure beelden die je kant op worden gegooid brengen in sommige gevallen de haren in je nek overeind.

Wanneer je een echt griezelige bedoeling wil maken, moet je natuurlijk bij de Japanners zijn. Van films tot games hebben de Japanners altijd de meest creepy beelden je kant op gebracht. Bethesda dacht hetzelfde en legde het project bij de nieuwe Japanse studio Tango Gameworks. Het is afwachten of Tango Gameworks de goede combinatie van gameplay en sfeer kan creëren, maar met Shinji Mikami aan het roer is deze kans groot te noemen. De beste man heeft titels als Resident Evil, Dino Crisis en Vanquish op zijn naam staan. Niet de minste namen op het gebied van gameplay en sfeer.

Het is afwachten tot 29 augustus, want dat is het moment waarop de gamers zich kunnen storten in de nieuwe nachtmerries van de tot nog toe geniale Shinji Mikami. Het is te hopen voor de horror-fans dat de game een gruwelijke combinatie van gore, spanning en verhaal je kant op brengt  en het horror-genre een duw in de goede richting geeft. The Evil Within verschijnt zoals gezegd op 29 augustus voor de Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3, PlayStation 4 en de PC.

The Evil Within Gameplay Trailer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch