Menu Premium

The Elder Scrolls Online toch nog naar de consoles?

Gamekings Redactie 18/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is nog steeds een kans dat The Elder Scrolls Online naar de consoles komt. Volgens Matt Firor van Zenimax Online is het allemaal afhankelijk van de next-gen. Het is dus nog lang niet uitgesloten.

De PC-versie van The Elder Scrolls Online staat zo vast als een betonnen fundering, het verschijnen van de console-versie heeft daarentegen meer weg van de Toren van Pisa. Gelukkig weet Matt Firor van Zenimax Online in een interview met GamesIndustry te vertellen dat het nog lang niet uitgesloten is dat er een console-versie komt. Het is alleen afhankelijk van de next-gen. De onzekerheid rondom de next-gen is wat Zenimax tot nu toe tegenhoudt.

“Er gaan veel geruchten over de next-gen consoles dat zij terugkomen bij het niveau van de PC’s. Het ziet er naar uit dat er een meer standaard platform aankomt. Dat gezegd hebbende, we denken er nu op dit moment ook niet heel erg over na. Het stomste wat je kunt doen, is tijdens de ontwikkeling je zorgen te gaan maken over nieuwe platformen.”

“De Xbox 360 is niet zo sterk meer vergeleken met de PC en zelfs toen het aangekondigd werd, waren PC’s beter. De technologie erachter is beperkter voor de grootte en ruimte van de wereld die je zou willen hebben. Het komt er vooral op neer dat PC’s helemaal open zijn. Online game ontwikkeling draait om het doen wat je wil, grenzen verleggen, en dat is gewoon makkelijker op een open platform. Ooit, kan dat allemaal veranderen.”

Aldus Matt Firor en een heleboel woorden voor geen echt antwoord. Het belangrijkste is dat de console-versie nog niet is uitgesloten en dat er nog steeds een kans is om vanaf je bank door de online versie van Tamriel te trekken.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch