Menu Premium

The Elder Scrolls Online: Blackwood – Feest der herkenning in Oblivion

Jan Johan Beldrok 16/04/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zoals elke gamer weet, zijn MMO’s nogal tijdrovend. Vandaar dat we bij Gamekings momenteel twee MMO’s echt volgen: Good old World of Warcraft en The Elder Scrolls Online. Binnenkort komt er een grote wens van ons uit. Dankzij het nieuwste hoofdstuk in de laatste MMO, genaamd Blackwood, mogen we terug afreizen naar het gebied dat het speelterrein was van ons favoriete deel uit de The Elder Scrolls-serie: nummertje IV: Oblivion.

 

Verhaal speelt zich 800 jaar voor The Elder Scrolls IV: Oblivion af

Denk nu niet dat als je Oblivion hebt uitgespeeld, dat je precies weet wat er gaat gebeuren in Blackwood. Want zo werkt het niet. Het verhaal dat Elder Scrolls Online vertelt, is geen prequel. Het speelt zich maar liefst 800 jaar voor de gebeurtenissen in Oblivion af en kent echt een eigen verhaal. Maar zoals je kan verwachten en zoals we binnenkort zullen laten zien, gaan er veel momenten van herkenning plaatsvinden. De main hub van Blackwood is bijvoorbeeld Leyawiin, de bekende stad uit Oblivion. De lay-out van deze machtige stad is erg herkenbaar. Het grote verschil zit hem in het feit dat je veel meer delen van de stad en gebouwen kunt betreden en dat de stad groter is gemaakt. Naast Leyawiin zijn er ook genoeg andere bekende plekken en biomes om te ontdekken. En alles natuurlijk in 2021 graphics. 

Mehrunes Dagon is terug

Het verhaal van Blackwood focust zich op de strijd tussen de Imperials en Argonians. Daarnaast is er ook nog eens de dreiging van de Daedric Princes. De bad guy wordt Mehrunes Dagon, een van de 17 Daedric Prinsen. Dit nasty heerschap is een bekend personage binnen het Elder Scrolls universum die ook al te zien was in Morrowind en zelfs een standbeeld had in Skyrim. Naast Mehrunes Dagon, keren ook bekende personages als Eveli en Lyranth terug om je te ondersteunen tijdens je reis. 

 

Elder Scrolls Online Blackwood neemt ons mee naar het verleden

The Elder Scrolls Online krijgt eindelijk companions

De twee grootste toevoegingen in Blackwood zijn de Companions die je kunt meenemen tijdens jouw avonturen. Behalve dan in PvP battles en solo arenas. De tweede grote aanpassing is de vernieuwde tutorial HUB. Die is erg handig voor nieuwkomers en ‘herintreders’. Net zoals altijd begin je met een kleine jailbreak en wat lessen om je de combat bij te brengen, maar de HUB waar je daarna in uitkomt is een stuk groter en uitgebreider en geeft je meer mogelijkheden om alle skills in de vingers te krijgen. De HUB zorgt er ook voor dat nieuwe spelers direct voor Blackwood kunnen kiezen, en dus meteen mee kunnen spelen met de hardcore spelers. 

 

The Elder Scrolls Online - Blackwood alvast kopen op Steam

Blackwood kent ook de World Events

Een bekend en populair onderdeel van ESO, de World Events, komen ook terug in Blackwood. Dat gaat zijn in de vorm van Oblivion Portals. Deze zijn anders dan Daedric Gates en poppen volledig random op en zijn niet te zien op je mini-map. Om de portals te betreden moet je of goed zoeken, of goed communiceren met andere spelers. Je kunt de portals betreden, waarna je met alle spelers in een gedeelde plek komt. Dit zijn de Deadlands, een soort gezamenlijke dungeon die je moet voltooien. De Blackwood uitbreiding is vanaf 1 juni beschikbaar. 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch