Menu Premium

The Bureau: XCOM Declassified heeft geen reboot ondergaan

Gamekings Redactie 28/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

The Bureau: XCOM Declassified heeft geen reboot ondergaan. De game is gewoon geëvolueerd (ja zoals een Pokémon dus) en dat, zo legt 2K Marin VP Alyssa Finley uit in een interview, is iets heel anders dan een reboot.

Twee weken geleden lieten we nog weten dat de website en video’s van de nieuwe XCOM game van het web verdwenen waren en in het ergste geval kon dat het einde betekenen voor deze titel. Gelukkig weten we nu dat die doemscenario’s niet uitkomen, want twee dagen geleden kwam 2K Marin ineens met een nieuwe trailer op de proppen en met de nieuwe naam The Bureau: XCOM Declassified.

Alyssa Finley geeft in een interview uitleg over de verwarrende gebeurtenissen rond om de XCOM game: “De game heeft niet de ene na de andere herstart gehad. Als je terugkijkt naar de game zoals we die in 2010 lieten zien, dan herken je een aantal dezelfde vijanden en teamleden. Dit is een evolutie.”

“Misschien kun je je herinneren dat we in 2011 al de Battle Focus mode hebben geïntroduceerd. We noemden het toen de Tag mode, een game mode die volledig in third person is en waarin je je terugtrekt van het slagveld. Je kon de tijd stil zetten, het slagveld overzien, je vijanden en teamleden bekijken en dan plannen en uitvoeren. Dat idee zijn we verder gaan evolueren.”

Volgens Finley speelt The Bureau: XCOM Declassified ook nog steeds in het XCOM universum: “ Je zult een aantal dezelfde wapens tegenkomen, en ook vijanden, maar wij vertellen de ‘origin’ story. De gebeurtenissen uit deze game spelen zich ver af voor de gebeurtenissen in Enemy Unknown.

Reboot, Evolutie, lekker belangrijk, zolang The Bureau: XCOM Declassified maar een vette game wordt. The Bureau: XCOM Declassified verschijnt op 23 augustus voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

The Bureau: XCOM Declassified heeft geen reboot ondergaan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch