Menu Premium
Loading...

The Audio of Total War: Rome 2 trailer

Gamekings Redactie 17/07/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat het een hoop toewijding en aandacht vergt om een game als Total War: Rome 2 visueel authenticiteit te geven, mag geen geheim zijn. Wat minstens net zo belangrijk is voor het historische gevoel, is de vormgeving van het geluid. De The Audio of Total War: Rome 2 trailer geeft je een blik achter de schermen bij de geluidsafdeling van Creative Assembly.

De Total War: Rome franchise heeft een legendarische status verkregen door de speler gigantische, historische veldslagen te laten beleven. De games stellen de speler in staat om duizenden manschappen aan te sturen. Jij bent General Silanus, die door zijn manschappen bijna blind de brute gevechten in wordt gevolgd. Een man met dergelijke status verdient natuurlijk ook een passende stemacteur, namelijk Mark Strong. Strong beseft zich maar al te goed dat een man van dit formaat autoriteit moet uitstralen. Wanneer Silanus zijn troepen toespreekt moet hij klinken als iemand die je zou willen volgen.

Daarnaast is het belangrijk de balans te vinden in de aanwezigheid van muziek. De soundtrack kan een scene subtiel een emotionele toon meegeven, of juist spanning creëren. Tevens wordt de muziek gebruikt om het spektakel en de grootsheid te benadrukken en een identificatie te creëren met en specifieke cultuur. Hiervoor laten de audio vormgevers zich inspireren door de naar de game te kijken. Aan het roer van de soundtrack staat Jeff Atmajian, die tevens heeft meegewerkt aan de soundtrack van The Dark Knight.

Last but not least zijn er natuurlijk de geluidseffecten en hiervoor gaan de geluidstechnici ver om het effect precies goed te krijgen. Bijvoorbeeld hoe het klinkt als twee gepantserde soldaten met elkaar op de vuist gaan. Sterker nog, hoe klinkt het als duizenden met hout en metaal gepantserde soldaten met verschillende wapens met elkaar op de vuist gaan? Ik weet wat je denkt, als een langdurige explosie van orgastisch geweld. Voor Creative Assembly de taak om ons dat in kleur en klank te laten meemaken in Total War: Rome 2. We moeten nog even wachten tot 3 september, want dan komt de game uit voor de PC. Nu alvast een auditief voorproefje in de The Audio of Total War: Rome 2 trailer.

The Audio of Total War: Rome 2 trailer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch