Menu Premium
Loading...

That Dragon, Cancer komt exclusief naar de Ouya in 2014

Gamekings Redactie 13/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De microconsole die dé grote Kickstarterhit van 2012 werd, is natuurlijk de Ouya. Het op Android gebaseerde apparaat zou de oplossing moeten worden voor kleine ontwikkelaars, gezien iedereen games kan uitbrengen op de lichtgewicht-console. De Ouya wordt wisselvallig ontvangen, met als grootste probleem dat er geen vette games op uitkomen of voor aangekondigd zijn. Tot vandaag, want That Dragon, Cancer komt exclusief naar de Ouya in 2014. Wellicht dat deze indie-titel voor een zetje in de goede richting kan zorgen?

De heren en dames op het kantoor van Ouya begrepen ondertussen ook dat het gebrek aan games een probleem is voor hun console. Eerder werd bekend gemaakt dat er één miljoen dollar werd gestoken in het ondersteunen van ontwikkelaars. Ook het team achter That Dragon, Cancer heeft van die gelegenheid genoten en met wat hulp van Ouya kunnen zij in 2014 dan eindelijk hun eerste game uitbrengen.

That Dragon, Cancer is op zichzelf al een opvallende naam en de titel dekt dan ook aardig de lading van het thema. De game vertelt het verhaal van Joel, het vierjarige zoontje van That Dragon, Cancer-ontwikkelaar Ryan Green, wie in zijn korte leventje al zeven maal heeft moeten vechten tegen kanker. That Dragon, Cancer is een point-and-click adventure, beschreven als ‘levend schilderij’ door de ontwikkelaars. Door middel van poëtische verhaalvertelling neemt de indie-game je mee door de gebeurtenissen die Joel en zijn familie hebben meegemaakt. Het uiteindelijke doel van de game is om mensen in gesprek te krijgen, nadat ze klaar zijn met spelen.

Ondanks dat That Dragon, Cancer een serieus thema heeft, moet de game ook leuk om te spelen zijn. Volgens de ontwikkelaars zitten er dan ook genoeg momenten in die een lach op de speler zijn of haar gezicht kan toveren. Of een game als That Dragon, Cancer aanslaat bij het gamende publiek is natuurlijk de vraag, maar als je het mij vraagt, is het een mooie manier om een boodschap over te brengen. Zoals de titel al luidt, zal That Dragon, Cancer uitkomen in 2014, hoewel het nog wel onbekend is wanneer precies.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch