Menu Premium

Terrorist Christchurch riep op om op PewDiePie te abonneren

Jan Johan Beldrok 15/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vanochtend werden we opgeschrikt door het nieuws van een misselijkmakende aanslag op een aantal moskeeën in de stad Christchurch in Nieuw Zeeland. Een naar het zich nu laat aanzien witte 20 plusser schoot 49 bezoekers van de moskee in koele bloede dood. En alsof dat al niet wanstaltig genoeg was, streamde de mafkees zijn aanslag live. Met zichtbaar plezier. Vlak voordat de dader begon met schieten, gaf hij een shoutout naar PewDiePie en riep ‘zijn kijkers’ op zich te subscriben op het kanaal van de Zweedse YouTuber.

PewDiePie veroordeelt aanslag onmiddellijk

Laat het duidelijk zijn. PewDiePie treft vanzelfsprekend geen enkele blaam voor deze laffe aanslag. Wat je ook van de man mag vinden, hij ondersteunt natuurlijk op geen enkele manier dit soort weerzinwekkende daden. Iets wat hij ook onmiddellijk meldde op zijn Twitter account. Dat gekken soms op de loop gaan met jouw naam, is helaas niet te voorkomen. JJ denkt echter dat deze shoutout en de live stream (helaas) toch gevolgen kunnen gaan hebben voor live streaming in het algemeen en PewDiePie in het bijzonder.

Moet alles maar gestreamed kunnen worden?

‘We leven momenteel in een maatschappij waar de politiek vaak liever de randzaken bestrijdt dan de achterliggende problemen. PewDiePie kan er weinig aan doen dat deze dwaas hem noemt. Maar reken maar dat sponsoren even goed bekijken of ze zich nog wel moeten liëren aan iemand die steeds in het nieuws is. Zo werkt de industrie nu eenmaal. Hoe onterecht ook. Daarnaast kunnen platformen als Twitch of YouTube, waar iedereen vrij simpel kan livestreamen, ook een telefoontje verwachten. En in deze zou ik dat niet eens zo slecht vinden. Want willen we als wereld dat dit soort walgelijke zaken door iedereen bekeken kunnen worden? Ik ben niet voor keiharde censuur. Social media is een prachtig platform om mensen een stem te geven. Maar we hoeven ook weer niet elke stem te horen.’

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch