Menu Premium

Tencent voelt het succes van Clash of Clans vanaf nu in de eigen portemonnee

Suzanne de Jong 21/06/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

We spelen allemaal onderweg wel eens een mobile game. Heartstone, Fallout Shelter of Clash of Clans zijn dan allemaal games die we wel eens onder de vingers hebben gehad in de trein, bus of metro. Nu verandert er verder niks aan het bekende Clash of Clans, maar is de game wel van eigenaar geswitched: Tencent voelt het succes van Clash of Clans vanaf nu in de eigen portemonnee.

Mocht je dus los gaan met de micro-transacties in de game dan sponsor je in plaats van de voormalige eigenaar Supercell, welke onder het Japanse telecombedrijf SoftBank valt, nu Tencent, een groot Chinees bedrijf. Tencent is onder andere de eigenaar van WeChat en de internet portal QQ. Het Chinese bedrijf heeft echter al een groter aandeel in de games industie, want het is ook al de eigenaar van League of Legends-ontwikkelaar Riot Games.

Supercell is ook verantwoordelijk voor onder meer Boom Beach, Clash Royale en Hay Day, games die nu ook allemaal onder de vlag van Tencent vallen, gezien het Chinese bedrijf de hele ontwikkelaar heeft opgekocht. Deze games zijn beduidend minder groot dan Clash of Clans, maar zeker noemenswaardig en het zal de kassa ongetwijfeld laten rinkelen voor het bedrijf.

Speel jij wel eens een potje Clash of Clans als je onderweg bent naar school of werk of gewoon lekker thuis op de bank? En maakt het jou uit naar welk bedrijf jouw zuurverdiende centen worden overgemaakt als je gebruik maakt van micro-transacties? We zijn erg benieuwd naar jouw mening hierover, dus deel het met ons in de comments!

Bron: The Verge 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch