Menu Premium

Tencent nu volledig eigenaar van Riot Games

Karim Shehata 17/12/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het succes van League of Legends hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen. Riot Games heeft al een jaren een regelrechte hit in handen met deze game en natuurlijk willen meer partijen daarvan profiteren. Het Chinese bedrijf Tencent had dan ook al een groot aandeel in Riot Games, maar heeft nu besloten de gehele ontwikkelaar onder handen te nemen. Tencent is nu dan ook de volledige eigenaar van Riot Games.

In 2008 en 2011 had Tencent al een flink aandeel bij elkaar gekocht in de League of Legends-ontwikkelaar. Er bleef dan ook nog maar 7,22 procent over om op te kopen en dat heeft Tencent nu dan ook gedaan. Naar verluid had Tencent in 2011 al 85 procent van Riot Games in handen, voor het bedrag van 350 miljoen dollar. Dit klinkt natuurlijk als veel geld, maar is een schijntje vergeleken bij het algehele succes van de game.

Waarschijnlijk zal er weinig veranderen aan het bedrijf Riot Games en League of Legends, gezien de Chinese investeringsfirma al heel lang een immens aandeel heeft in de ontwikkelaar. Riot Games is overigens niet het enige bedrijf waarin zij een aandeel hebben, want ook Epic Games en Activision Blizzard zijn bedrijven waarin Tencent een vingertje in de pap heeft.

Bron: Rock, Paper, Shotgun

Tencent nu volledig eigenaar van Riot Games

Tencent nu volledig eigenaar van Riot Games

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch