Menu Premium

Telltale Games zou graag een James Bond-game maken

Gamekings Redactie 06/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Telltale Games is kei- en keihard aan de weg aan het timmeren. Er werden al veel harten gestolen met de verhalende The Walking Dead-episodes en ook de eerste episode van The Wolf Among Us werd goed ontvangen. Dat allemaal na de redelijk succesvolle delen van Sam & Max en The Secrets of Monkey Island. Op het moment zijn er soortgelijke games in de planning rondom Borderlands en Game of Thrones, maar de studio blijft groot denken. Telltale Games zou graag een James Bond-game maken volgens medeoprichter Kevin Bruner. Hij vindt dat agent 007 teveel als massamoordenaar wordt neergezet in games en wil dat anders doen.

Het is niet alleen Telltale Games die vaak van zich laat horen, maar ook de James Bond-franchise die met regelmaat voorbij komt. Het fictieve personage werd in 1953 bedacht door schrijver Ian Fleming, wie er twaalf novels over schreef. Daarna werd de serie overgenomen en sindsdien hebben we te maken gehad met veel boeken, films en natuurlijk games. Zo wordt bijvoorbeeld GoldenEye 007 uit 1997 als een legendarische James Bond-game gezien, vandaar dat deze in 2010 in een nieuw jasje werd gestoken.

Volgens medeoprichter van Telltale Games, Kevin Bruner, wordt Bond vaak neergezet als een massamoordenaar. Dit vertelt hij in een interview met OXM. “Hij is een superspion en dat is heel iets anders”, vertelt Bruner. “De films maken hem een moordernaar, terwijl er helemaal niet zoveel gemoord wordt in de boeken. Deze bevatten vooral spionage en intrige.” Bruner is een groot fan van James Bond en zou het dan ook graag anders doen met Telltale Games.

Of ze bij Telltale Games überhaupt de tijd hebben om aan een James Bond-game te werken, is nog maar de vraag. De studio heeft nog een aantal episodes van het tweede seizoen van The Walking Dead voor de boeg en ook The Wolf Among Us is nog niet compleet. Zoals eerder genoemd zijn ze ook bezig met een Borderlands-game en episodes rondom Game of Thrones, dus ze moeten het aardig druk hebben. Sowieso hebben ze de licentie om James Bond-games te maken (nog) niet in handen, dus het is waarschijnlijk geen stiekeme hint maar slechts een persoonlijke wens van Kevin Bruner. Hoe zou jij het vinden als Telltale Games met een James Bond-titel komt?

Telltale Games zou graag een James Bond-game maken

Telltale Games zou graag een James Bond-game maken

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch