Menu Premium

Tegenvallende pre-orders voor Google Stadia

Dansky 20/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De pre-orders van de Google Stadia, de new kid on the block, zijn niet in lijn met de verwachtingen van Google zo meld een bron binnen Google.

Google Stadia

De dag was 19 november. Google kwam met haar eigen console: Google Stadia. Na een last minute toevoeging van 10 extra games, één dag voor release, waren er in totaal 22 games beschikbaar voor de nieuwe console waaronder Metro Exodus, Mortal Kombat 11 en Red Dead Redemption 2. En nu komt natuurlijk de hamvraag: hoe goed heeft de Stadia het gedaan volgens en naar de verwachtingen van Google?

Founders Edition vs Premiere Edition

Er waren twee edities te koop voor de release: De Founders Edition en de Premiere Edition. De Founders Edition was eind oktober compleet uitverkocht en is in veel landen nu vervangen door de Premiere Edition. De verschillen tussen de twee edities hebben geen invloed op de speelbaarheid: geen donkerblauwe controller maar een witte controller, geen tweede Stadia Pro abonnement die je aan een vriend of vriendin kan geven, Founders mogen éérst hun gametag kiezen en Founders krijgen een Founder’s Badge.

Pre-orders toch een tegenvaller

Jason Schreier, redacteur voor Kotaku, meldde via Twitter dat de pre-orders voor Google Stadia niet verkochten zoals Google had gehoopt volgens iemand die gemoeid was met de Stadia binnen Google. De Premiere Edition is nog steeds overal beschikbaar en dit is een tegenvaller voor Google. Schijnbaar verwachtte zij dat de Premiere Edition ook uitverkocht zou raken voor de launch of in ieder geval meer zou verkopen dan dat het heeft gedaan. En vooral met 10 extra games zo vlak voor launch om de verkoop nog een beetje op gang te brengen.

Volgens Schreier ligt dit aan het verdienmodel: je koopt je spellen voor de volle mep terwijl je deze spellen waarschijnlijk ook al op een ander platform hebt gekocht. In een tijdperk waar de Xbox Game Pass een gigantische hit is zou je toch mogen verwachten dat Google een soortgelijk verdienmodel zou hanteren maar schijnbaar toch niet. Of is het typisch gevalletje kat-uit-de-boom-kijk-stijl? Een investering in een nieuwe console die wel of niet doet wat het beloofd is natuurlijk erg riskant. Misschien wachten gamers eerst op de reviews, en misschien daarna op de nieuwe content.

Toch lijkt het dat Google de Stadia niet zomaar opgeeft: de tech-gigant heeft meerdere game developers in ontwikkeling en het ziet er naar uit dat zij de Stadia niet zomaar dood laten bloeden. De tijd zal het leren en de eerste stap in de levensloop van de Google Stadia is gezet.

Gaan jullie de Google Stadia kopen? Heb je ‘m al? Laat ons weten wat jij van de nieuwe console vind!

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch