Menu Premium

Tearaway verschijnt in oktober voor de PS Vita

Gamekings Redactie 09/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Fans van de ontwikkelaar achter de succesvolle Little Big Planet franchise kunnen uitkijken naar een nieuwe Intellectual Property. Tearaway verschijnt in oktober voor de PS Vita.

De PS Vita is een veelzijdig stukje technologie en is uitgerust met een groot arsenaal aan input mogelijkheden, helaas wordt daar momenteel nog erg weinig gebruik van gemaakt. Media Molecule heeft in 2008 in één klap een goddelijke status verworven met hun Little Big Planet. Een even creatief als esthetisch hoogstandje dat gebruikers naast een uitdagende en inventieve platformer, tevens de tools gaf om zelf gedetailleerde levels te creëren.

Hun nieuwe IP ‘Tearaway’ moet op creatieve wijze gebruik gaan maken van het brede scala aan besturingsmogelijkheden van de PS Vita. Je personage bevindt zich in een wereld die volledig uit papier bestaat, wat tevens bepalend is voor de gameplay mechanieken. In deze platformer dien je je een weg door de game te vouwen, scheuren en plakken. Op veel punten in de game spelen je vingers een prominente rol. Je zal op creatieve wijze je handheld moeten beroeren bij het openen van deuren, het omzetten van schakelaars en het vervormen van het landschap. Soms zal je met je PS Vita een real life foto moeten maken om die foto vervolgens in de game te gebruiken en nog veel meer. De game barst van de vindingrijke ideeën.

Media Molecule heeft nog een half jaartje de tijd om de gameplay te perfectioneren. Vanwege het papier, knip-en plak thema zal de vergelijking met Nintendo’s Paper Mario terecht meer dan eens worden gemaakt. Toch het ziet er naar uit dat Tearaway genoeg originele ideeën bevat om het platforming genre op de PS Vita te definiëren.

Krijgt de PS Vita er in oktober een nieuwe mascotte bij?

Tearaway verschijnt in oktober voor de PS Vita

Tearaway verschijnt in oktober voor de PS Vita

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch