Menu Premium

Team Fortress 2 bereikt dankzij bots patch all-time spelers record

Lars Leeftink 27/06/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Team Fortress 2 verscheen 10 oktober 2007. Bijna 15 jaar geleden dus. Dat de game nog steeds volop gespeeld wordt en populair is, is alom bekend. Maar de cijfers die de free-to-play game op dit moment haalt zijn ongekend. Op 26 juni 2021 gingen 151.253 mensen aan de slag met de game, een all-time record voor Team Fortress 2. Ook vandaag staat het aantal op meer dan 145.000. De reden?

Patch Team Fortress 2

Jawel. Een patch. Het was lang geleden dat de game een grote patch had gekregen (drie maanden), maar een paar dagen gelden was het weer eens zover. De patch zou ervoor zorgen dat botting in de game moeilijker wordt of zelfs niet meer mogelijk is. Bots creëerde enorme veel problemen met matchmaking in de game. Potjes zaten vol met bots en neppe spelers die cheaten, namen stelen en ga zo maar door. De update blijkt, gezien de huidige cijfers, enorm geholpen te hebben.

Helaas heeft de update er wel voor gezorgd dat er veel Team Fortress 2 server mods niet meer te gebruiken zijn. Ondanks dat lijkt het aantal bots dus wel enorm afgenomen te zijn. Zoveel zelfs dat de game meer dan ooit gespeeld wordt.

Nog steeds enorm populair

De game is dus inmiddels al bijna 15 jaar oud, maar wordt dus nog steeds volop gespeeld. Free-to-play is natuurlijk een enorm populair systeem waar veel gamers en influencers graag gebruik van maken. De game had in december vorig jaar ook al een enorme peek in het aantal spelers, en natuurlijk helpt de huidige coronacrisis daarbij een handje mee. Mensen hebben meer vrije tijd en gamen meer, met als gevolg dat dit soort games weer wat meer gespeeld worden. Toch blijft Team Fortress 2 dus ongekend populair onder gamers en lijkt het succes van de free-to-play game voorlopig nog niet te stoppen. Zeker nu het grote probleem omtrent bots met deze patch verholpen lijkt. Het is alleen maar meer reden voor gamers om terug te keren naar Team Fortress 2.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch