Menu Premium

Tatsumi Kimishima nieuwe president van Nintendo

Karim Shehata 14/09/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Enkele maanden geleden overleed de toenmalig huidige president van Nintendo, Satoru Iwata. Nintendo en eigenlijk de gehele industrie stond stil bij het overlijden van deze zeer geliefde man, maar uiteindelijk moet er – hoe hard het ook klinkt na zo’n tragische gebeurtenis – ‘gewoon’ een nieuwe president benoemd worden. Dat is bij deze gebeurd: Tatsumi Kimishima is de nieuwe president van Nintendo.

In 1973 begon Kimishima zijn carrière in de Japanse financiële sector, bij een bank. In 2000 zou hij de game-industrie voor het eerst betreden, door chief financial officer te worden bij The Pokemon Company. Voor Nintendo fans in met name Noord-Amerika is hij daarnaast geen onbekende, want tussen 2002 en 2006 was hij namelijk de president van Nintendo of America en na 2006 heeft hij ook nog de rol van CEO bekleed bij de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Het jaar 2013 betekende voor Kimishima een nieuwe move binnen het bedrijf, want vanaf dat jaar is hij de managing director van Nintendo. De man weet overigens wat hard werken is; ook bekleedde hij een functie bij de General Affairs Division en Corporate Analysis & Administration Division. In 2014 nam hij nog meer hooi op z’n vork, door de managing director te worden bij de personeelszaken afdeling van Nintendo.

Nu gaat hij dus de hoogst mogelijke functie bekleden bij de Japanse games- en console ontwikkelaar, namelijk die van president. In de afgelopen maanden hebben Shigeru Miyamoto en Genyo Takeda het bedrijf geleid, maar snel was al duidelijk dat geen van de twee uiteindelijk president zou blijven.

Tatsumi Kimishima, 65 jaar, is pas de vijfde president van Nintendo. Dat presidenten van het bedrijf vaak lang blijven zitten, wordt vooral duidelijk door het jaar waarin Nintendo is opgericht. In 1889 werd Nintendo opgericht en sindsdien zijn er zoals gezegd ‘maar’ vijf verschillende presidenten geweest.

Wat vind jij van de aanstelling van Tasumi Kimishima? Discussieer erop los in de comments!

Bron: Polygon

Tatsumi Kimishima nieuwe president van Nintendo

Tatsumi Kimishima nieuwe president van Nintendo

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch