Menu Premium

Take-Two wil niets weten van vergelijkingen Mafia 3 met GTA

Mark Hoogland 11/08/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Geen enkele actievolle open world-game ontkomt eraan: vergeleken worden met de Grand Theft Auto-franchise. Sinds het eerste third person-deel van die serie, dat in 2001 verscheen, vormt GTA de maatstaf voor het genre. Volgens publisher Take-Two Interactive is Mafia 3 echter andere koek.

Te voet of per auto vrijelijk een stad verkennen, een verhaallijn vol verraad en intriges, explosieve shootouts – klinkt als GTA, nietwaar? Het is dan ook niet geheel onlogisch dat Strauss Zelnick, CEO van Take-Two, tijdens een webcast over kwartaalcijfers gevraagd werd of Mafia 3 een Rockstar-achtige open world-game wordt. De vergelijking ligt nog eens extra voor de hand omdat zowel Mafia-developer 2K als Rockstar Games beide onder de vlag van Take-Two Interactive varen.

Zelnick benadrukt evenwel dat er binnen de divisies van Take-Two geen technologie gedeeld wordt. Dat is volgens hem namelijk “niet de manier om het beste uit onze mensen van development te halen”. Bovendien vindt Zelnick dat GTA de vaandeldrager van de gamesindustrie is en zodoende met niets te vergelijken valt – hij weigert de game zelfs in één adem met welke andere game dan ook te noemen. Als we de beste man mogen geloven wordt Mafia 3 dus een “compleet andere ervaring”.

Ook werd er iets meer bekend over de releasedatum van Mafia 3. We wisten al dat we in 2016 New Orleans onveilig kunnen gaan maken, maar dit wordt sowieso pas ná april van dat jaar.

Bron: VideoGamer

Take-Two wil niets weten van vergelijkingen Mafia 3 met GTA

Take-Two wil niets weten van vergelijkingen Mafia 3 met GTA

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch