Menu Premium

Take-Two stuurt privé-detectives naar maker FiveM mod GTA V

Gamekings Redactie 10/11/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het leven van een modder gaat niet altijd over rozen. Hoewel het volk vaak blij is met de mogelijkheden die deze creatievelingen toevoegen aan een game, worden uitgevers er niet altijd even vrolijk van. Zo ook Take-Two Interactive, dat – geheel in L.A. Noire-stijl – twee detectives een bezoekje heeft laten plegen aan bekende GTA V-modder.

De maker van de FiveM mod keek raar op toen er ineens twee heren voor de deur stonden. Met de mod, die spelers GTA Online liet spelen buiten de servers van Rockstar om, kwam de maker op Take-Two’s radar. “Ze gaven me iemand aan de telefoon in  de VK of VS of zo en vroegen of ik mijn activiteiten in GTA V kon stopzetten”, aldus de maker van de FiveM mod. Naast deze meneer heeft Take-Two ook andere modders gevraagd te stoppen met hun activiteiten en zijn gebruikers van de online mods meermaals verbannen van de Rockstar servers.

Alhoewel Rockstar Games en moederbedrijf Take-Two Interactive offline mods toestaan, proberen zij al sinds de release van Grand Theft Auto V op de PC de game vrij te houden van aanpassingen aan GTA Online. Als de mods Rockstar’s servers omzeilen, kunnen de makers ervan namelijk doen wat ze willen, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken om eventuele verbanning van de Rockstar servers.

Wat vind jij hiervan? Moeten modders hun ding ook online kunnen doen, of begrijp jij dat Take-Two de makers van online mods aan probeert te pakken? Laat het weten in de comments!

Bron: Reddit

Take-Two stuurt privé-detectives naar maker FiveM mod GTA V

Take-Two stuurt privé-detectives naar maker FiveM mod GTA V

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch