Menu Premium

Take-Two is niet populair

Boris van de Ven 11/06/2010 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wat is er aan de hand met Take-Two games? Vandaag daalde de waarde van de aandelen met bijna 8%. En dat terwijl de uitgever bekend heeft gemaakt dat het 5 miljoen exemplaren van Red Dead Redemption heeft verkocht.

Investeerders reageerden terughoudend op het nieuws en gaven aan dat de game 100 miljoen heeft gekost en dat dat geld nog maar net is terug verdiend. Aan de andere kant heeft Take-Two dochter Rockstar Games eindelijk laten zien dat het meer kan dan alleen GTA games maken. De uitgever/developer worstelde al jaren met dat imago.

Later dit jaar komen LA Noir en mafia 2 uit en de titels Agent en Max Payne 3 zijn al aangekondigd. Het lijkt erop dat Take-Two meer en meer in staat is om meerdere hoogwaardige videogames per jaar uit te brengen. Een situatie die indrukwekkend is, zeker nu veel uitgevers worstelen met moeilijke marktomstandigheden en een moordende concurrentie.

Analysten klagen dat Max payne 3 is uitgesteld naar het volgende fiscale jaar maar het gegeven dat Take-Two games pas uitbrengt als ze klaar zijn, zorgt er voor dat gamers steeds meer vertrouwen krijgen in de hoge productiewaarde van Take-Two games.

Bovendien maakt de uitgever niet zomaar games. Het bouwt platformen. Red Dead Redemption heeft misschien wel een godsvermogen gekost maar als de kwaliteit van de games gewaarborgd blijft, zullen de miljoenen fans niet alleen de games kopen maar ook de DLC.

Het is vreemd dat investeerders en analysten een uitgever als Take-Two langs dezelfde lat leggen als alle uitgevers die het op dit ogenblik zo moeilijk hebben. Take-Two heeft ingezet op kwaliteit en dat is vandaag de dag de belangrijkste methode om games te verkopen en daarom ook misschien wel de beste partij om aandelen van te kopen…

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch