Menu Premium

Take Two: ‘gamers zijn klaar voor prijsverhoging van games naar 70 euro’

Jan Johan Beldrok 05/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Strauss Zelnick, de baas van het moederbedrijf Take-Two Interactive van Rockstar en 2K Games, heeft in een call aangegeven dat er meer games van 70 euro komen. Hij wil echter niet zeggen welke titels de prijsstijging gaan krijgen. NBA2K21 was de eerste 2K game die voor 70 euro de deur uitging. Mogelijk volgend dus meer games met een prijskaartje van 70 pop.

Next-gen versie GTA V wordt dus 70 euro

Gamers zijn niet unaniem blij met de prijsverhoging van de next-gen games. Maar steeds meer publishers, van Activision, Sony tot zelfs Square Enix, hebben hun prijzen de laatste tijd verhoogt. Take-Two Interactive was met NBA2K21 een van de eersten die 70 euro in rekening bracht voor zijn NBA 2K-sportgame. En als we Strauss mogen geloven gaat dit in de toekomst vaker gebeuren. Zelnick zegt dat consumenten voorbereid waren op de verhoging van 10 euro, maar dat niet elk spel dat bedrag gaat kosten. Enkel de titels die een enorme replayability bieden (zoals bijvoorbeeld de next-gen-versie van GTA V) ontvangen dat prijskaartje.

Een te hoge prijs van games kan speelervaring volkomen ruïneren

Zelnick legt het als volgt uit: “In terms of pricing, we announced a $70 price point for NBA 2K21. Our view was that we’re offering an extraordinary array of experiences and lots of replayability. The last time there was a frontline price increase in the U.S. was in 2005-2006. So we think consumers were ready for it. We all know anecdotally that even if you love a consumer experience, if you feel you were overcharged for it, it ruins the experience and you don’t want to have it again. If you go to a nice restaurant and have a great experience and a great meal, but the check is double what you think it should be, you’re never going back.” Heeft hij een punt? Of is 70 euro te veel voor een game? Laat het weten in de comments.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch