Menu Premium

Take Two CEO voorspelt ondergang THQ

Gamekings Redactie 06/04/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Take-Two CEO Strauss Zelnick heeft tijdens de MIT Business in Games Conference voorspeld dat THQ binnen zes maanden het loodje zal leggen.

Strauss vergeleek daarbij vooral het succes van Take-Two met de achteruitgang van de Saints Row uitgever. Puur stoere mannenpraat? Of had Zelnick toch wat zinnigs te melden tijdens het dissen? (Nooohh!)

Volgens de CEO was de grootste fout die THQ heeft begaan het telkens kopen van gelicenseerde eigendommen. Dat heeft ze volgens hem op de langere termijn flink wat centen gekost. “De strategie van THQ was allereerst gelicenseerde eigendommen. Licenties van anderen, of het nou UFC, WWE of een film was, en daar dan een game van maken. Wij (Take-Two) richten ons 100% op onze intellectuele eigendommen”, melde Zelnick.

Een ander argument van de Take-Two voorzitter, en dit zal THQ pas echt pijn doen, was dat de kwaliteit van hun games simpelweg niet goed genoeg was. (Oehh!) “Het belangrijkste verschil, tussen ons bedrijf en THQ, is het verschil in kwaliteit. Take-Two heeft de hoogste ratings onder third-party uitgevers volgens Metacritic en de meeste mensen in de industrie”, zei Zelnick. “Kwaliteit is ontzettend belangrijk. THQ heeft weliswaar een aantal goede games gehad, maar het niveau van kwaliteit kwam nauwelijks in de buurt bij dat van onze producten”, voegde de genadeloze CEO eraan toe. “THQ zal er over zes maanden niet meer zijn”, aldus de keiharde Zelnick.

Het is nog maar de vraag of THQ ooit zal herstellen van zulke rake klappen. Ik ben benieuwd wat de afgekraakte uitgever hierop te zeggen heeft. Kom maar op met ronde twee!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch