Menu Premium

“Syndicate was een verloren strijd vanaf de start”

Gamekings Redactie 21/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De shootergame Syndicate is niet echt een succesverhaal. De sci-fi co-op titel kwam eerder dit jaar uit voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC. De game kreeg geen overweldigend goede cijfers en doet het ook niet super bij de verkoop. Ondanks dat is CEO Mikael Nermark van Starbreeze, het ontwikkelteam achter Syndicate, trots op wat zijn medewerkers klaargespeeld hebben.

“We wisten vanaf het begin al dat er een kleine maar erg luide groep gamers en journalisten zou zijn die ons ging haten welke kant we ook kozen met de game. Als we niet voor een exacte kopie waren gegaan zouden ze ons haten. Als we wel voor een exacte kopie hadden gekozen, zouden ze zeggen dat we niet innovatief zijn. Het was een verloren strijd vanaf het begin.”

Electronic Arts Labels baas Frank Gibeau windt er geen doekjes om, hij beschrijft de game als een commerciële flop en een gefaalde gok. Nermark had hier weinig over te melden. “Ik denk dat wanneer EA en Starbreeze terugkijken, we kunnen zien dat we verschillende dingen anders konden doen.” Tsja, achteraf is het altijd makkelijk lullen jongens.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch