Menu Premium

Swords and Soldiers HD komt naar de Wii U

Karim Shehata 28/03/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

In 2009 kwamen Ronimo Games en Two Tribes met de game Swords and Soldiers. Deze game verscheen destijds op onder meer de Wii, PlayStation 3 en de 3DS en was een Nederlands succes te noemen. De twee Nederlandse ontwikkelaars vonden het echter tijd om de game wat op te poetsen en mooier te maken, want Swords and Soldiers HD komt naar de Wii U. Dit hebben de twee ontwikkelaars zojuist bekendgemaakt.

Het is echter niet alleen een HD-remake, maar ook zijn er wat functionaliteiten toegevoegd. Zo kun je de game straks op de Wii U GamePad spelen, terwijl het ook nog mogelijk is om de klassieke ervaring van de game in HD te herbeleven door gewoon de Wii remote te gebruiken op de televisie. Deze twee manieren van gamen kunnen zelfs worden samengevoegd, want er zit een multiplayer-modus bij deze game. Hierbij worden de GamePad en de televisie gecombineerd. Zo wordt er dus veel gedaan met de GamePad, maar dat is met een real-time-strategy game ook niet zo’n heel gek gegeven. In combinatie met de televisie zou dit nog weleens verrassend goed uit kunnen pakken met deze game.

De game verschijnt in april of uiterlijk in het begin van mei. De Nederlandse ontwikkelaars zijn op dit moment bezig met de laatste dingetjes voor deze HD-remake, zoals het lokaliseren en de laatste bugs uit de game vissen. De HD-remake lijkt voorlopig alleen op de Wii U te gaan verschijnen in één van de twee eerdergenoemde maanden, al moet daarbij wel gezegd worden dat er ook een HD-versie van deze game beschikbaar is op Steam. De vraag is natuurlijk of deze game het kunstje kan herhalen van zo’n vijf jaar geleden, toen de game best goed ontvangen werd op onder meer de Wii. Ronimo Games is overigens ook bezig met de officiële sequel op deze game, want de ontwikkelaar heeft vorige maand Swords and Soldiers 2 aangekondigd. Ronimo is de laatste tijd dus lekker bezig, want ook Awesomenauts Assemble verscheen laatst op de PlayStation 4.

Swords and Soldiers HD komt naar de Wii U

Swords and Soldiers HD komt naar de Wii U

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch