Menu Premium

Switch is de snelstverkopende console van Nintendo ooit in de VS

Richard den Toom 14/04/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Nintendo Switch kende goede verkoopcijfers in de eerste twee weken na launch, want er gingen wereldwijd anderhalf miljoen consoles over de toonbank. Vandaag maakte Nintendo via een persbericht de verkoopcijfers van haar nieuwe console in de Verenigde Staten bekend en wederom blijkt de Switch een recordbreker. De Nintendo Switch is de snelst verkopende console van Nintendo ooit in de Verenigde Staten!

Er zijn 906.000 exemplaren van de Switch verkocht in maart, in de 28 dagen na de launch. De Switch doet het met die cijfers beter dan de Wii U, die in de eerste 41 dagen na de launch 890.000 keer werd verkocht.

Saillant detail is dat de Switch-versie van The Legend of Zelda: Breath of the Wild beter werd verkocht dan de Switch zelf. In de Verenigde Staten werd Breath of the Wild 1,3 miljoen keer verkocht, waarvan de Switch-versie 925.000 stuks voor zijn rekening nam. Volgens Nintendo zelf komt dat mogelijk doordat een aantal gamers de game twee keer hebben gekocht: een exemplaar om te spelen en een tweede exemplaar als collector’s item.

Op 27 april zal Nintendo naar buiten komen met nieuwe wereldwijde verkoopcijfers, als het bedrijf meer bekend zal maken over de omzet van het 31 maart afgelopen fiscale jaar. Zet die datum dus alvast in je agenda.

Bron: Eurogamer & Polygon

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch