Menu Premium

Sweeney doet opvallende uitspraak over exclusiviteit Epic Games Store

Hylke Haagsma 25/04/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Epic zou exclusiviteitsovereenkomsten stopzetten “als Steam zich zou verbinden tot een permanent inkomstenaandeel van 88% voor alle ontwikkelaars en uitgevers” Dit zijn de woorden van Tim Sweeney. Hij gooide er een Tweet uit.

Epic zou zelfs eigen games op Steam plaatsen

Mocht dit gebeuren dan zou Epic zelfs zijn eigen games op Steam plaatsen. Aldus Tim Sweeney. “Such a move would be a glorious moment in the history of PC gaming, and would have a sweeping impact on other platforms for generations to come”, voegde hij er vervolgens nog aan toe.

88 procent is het huidige bedrag dat de Epic Games Store geeft aan ontwikkelaars en uitgevers. Waarbij de winkel zelf de resterende 12 procent van de omzet neemt. Steam biedt ontwikkelaars momenteel een gelaagde omzetverdeling. Waarbij het laagste een aandeel van 70 procent is voor games die minder dan 10 miljoen dollar verkopen. Titels die de markering van 10 miljoen dollar behalen, krijgen een splitsing van 75/25. Terwijl de echt grote blockbusters die meer dan 50 miljoen dollar verkopen, ontwikkelaars in staat stellen 80 procent van de omzet te behouden.

Zoals Sweeney in latere tweets uitlegde, betekent “no major strings attached”: “games kunnen alle online systemen gebruiken, zoals vrienden en accounts die ze kiezen, games kunnen onderling worden gecommuniceerd op verschillende platformen en in winkels” en “de winkel belast geen omzet op andere winkels of platforms “, zoals het spelen van Fortnite op zowel PC als iOS. “Essentially, the spirit of an open platform where the store is just a place to find games and pay for stuff,” voegde Sweeney eraan toe.

Dit lijkt ergens ook wel op een poging om goodwill te kweken richting de Epic Games Store. De inkomstenverdeling van Epic kan genereuzer zijn voor ontwikkelaars, maar anderen hebben kritiek geuit op exclusiviteitsovereenkomsten omdat ze geen directe voordelen voor klanten opleveren. Welke digitale game winkel heeft jullie voorkeur? Steam of toch liever Epic?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch