Menu Premium

Surgeon Simulator 2013 verschijnt vandaag op Mac

Karim Shehata 01/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wanneer je na deze tot nog toe heerlijke zomer een opleiding om chirurg te worden wilde starten, kun je dat nu misschien beter achterwege laten. Zoals je in het Gamekings Extra-item over Surgeon Simulator 2013 al kon zien, is het met die game nu namelijk mogelijk om virtueel mensen te opereren. De game is tot op heden een redelijk succes te noemen en daarom dacht diens ontwikkelaar dat het niet onverstandig was om de ‘simulator’ ook naar een ander platform te brengen. Dat laatste gebeurt op deze eerste van augustus, want Surgeon Simulator 2013 verschijnt vandaag op Mac.

Hoe serieus we de game moeten nemen, is overigens maar de vraag. Hoewel de game de naam Surgeon Simulator met zich mee draagt, zit er in de chirurgen-game redelijk veel humor verwerkt. Verschillende pers en critici zien Surgeon Simulator 2013 dan ook niet als een echte game, maar meer als een grote grap in de vorm van een game. De basis van de game is opvallend genoeg ontwikkeld in een tijdsbestek van 48 uur. Surgeon Simulator 2013 werd toen namelijk voor het Global Game Jam-evenement ontwikkeld; een evenement waar creativiteit beloond wordt. De volledige versie van de game is later op de PC uitgebracht door ontwikkelaar Bossa Studios.

In Surgeon Simulator 2013 kruip je, misschien wel iets te letterlijk, in de huid van Nigel Burke. Deze doodnormale man heeft opeens de bevoegdheid gekregen om fatale operaties uit te voeren op zwaar gewonde mensen. Hoe het afloopt voor de slachtoffers en welk materiaal je daarvoor wilt gebruiken, is helemaal aan jou.

Nu is deze game dus ook verschenen voor Mac gebruikers. Ook op het besturingssysteem van Apple is het dus niet meer noodzakelijk om een diploma te hebben om te kunnen opereren, hoewel geld verdienen met deze lastige ingrepen via Surgeon Simulator 2013 een lastig verhaal gaat worden.

Surgeon Simulator 2013 verschijnt vandaag op Mac

Surgeon Simulator 2013 verschijnt vandaag op Mac

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch