Menu Premium

Super Mario Odyssey komt uit in oktober

Froukje Planken 14/06/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Super Mario Odyssey komt wereldwijd uit op 27 oktober op de Nintendo Switch. Dat heeft Nintendo bekend gemaakt tijdens de Nintendo Spotlight van de E3 2017. Het is iets eerder dan verwacht, maar meer dan welkom, zeker na het zien van de trailer en de gameplaybeelden.

Super Mario Odyssey is een 3D platformer in een grote sandbox wereld. De game past in de traditie van de populaire games Super Mario 64 uit 1997 en Super Mario Sunshine uit 2002.

In de Spotlight presentatie zien we een glimp van verschillende nieuwe koninkrijken die we kunnen verkennen en van Mario’s abilities. Ook zien we Mario met verschillende outfits die hem verder kunnen helpen in de wereld. Met bijpassende hoed uiteraard. De hoed (Cappy genaamd) is belangrijk in de gameplay, want hij geeft Mario zijn krachten. Het gooien van de hoed naar een item zorgt ervoor dat Mario controle krijgt over dit item. Op die manier kun je bijvoorbeeld in de vorm van een Cheep Cheep Fish door het water zwemmen of als een Bullet Bill door de lucht vliegen. De hoed heeft nog meer toepassingen: een platform om op te springen of een wapen die als een boemerang naar vijanden gegooid kan worden. De nieuwe locaties, bijvoorbeeld de metropool New Donk City, zien er kleurrijk en gevarieerd uit.

Nintendo heeft hiernaast tijdens de Treehouse Live stream drie Super Mario Odyssey amiibo figuurtjes getoond: Wedding Mario, -Bowser en -Peach. De amiibo kunnen in-game nieuwe kostuums ontgrendelen naast een soort ‘help functie’ waar Nintendo niet verder op in ging.

In oktober kunnen we dus al aan de slag met Super Mario Odyssey. Een ‘system seller’ wat jou betreft? Bekijk de beelden van de gameplay van Nintendo’s show floor demonstration en laat het weten in de comments!

Bron: Nintendo, Eurogamer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerchDiscord