Menu Premium
Loading...

Super Mario Maker 2 aangekondigd voor de Switch

Jan Johan Beldrok 14/02/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Nintendo Direct van afgelopen woensdagavond zat vol met verrassingen. Een van de leukste was de bekendmaking van een nieuwe Super Mario Maker. Het tweede deel moet in juni 2019 uitkomen op de Switch en zorgde voor veel enthousiasme onder de Nintendo-fans.

Super Mario Maker 2 gaat veel extra toevoegingen krijgen

Het eerste deel van Super Mario Maker verscheen in 2015 op de Wii U en kwam een jaar later ook op de 3DS uit. In de game kun je zelf 2D levels maken in het Mario Universum. Je kunt items, vijanden en platvormen plaatsen en het gehele level vervolgens online zetten. Andere spelers kunnen jouw level vervolgens uitproberen.

Super Mario Maker 2 krijgt een flink aantal extra toevoegingen en dat is in de eerste trailer gelijk goed te zien. Nintendo wilde nog niet precies prijsgeven welke toevoegingen er allemaal in het tweede deel zitten, maar het bouwen van hellingen is er in ieder geval een. Op de boxart is naast Mario ook Luigi te zien, inclusief een bouwhelm op zijn markante hoofd. Er wordt dan ook druk gespeculeerd dat je in het vervolg samen met Mario’s broer levels kunt gaan bouwen. Maar ook hier geldt: helaas geen bevestiging. Nintendo houdt dingen graag spannend zullen we maar zeggen…

Straks ook levels bouwen in Super Mario 3D World

Het eerste deel van Super Mario Maker liet je levels van Super Mario Bros, Super Mario Bros 3, Super Mario World en New super Mario Bros maken. In de trailer zien we dat er straks ook gebouwd kan worden in Super Mario 3D World. Dit is nieuw en brengt de katten power-up met zich mee. Hiermee kan Mario zich verticaal aan platformen vastgrijpen.

Wat vind jij van de look & feel van de nieuwe Super Mario Maker? Is dit een game die je wilt halen voor de Switch of ben je te lui om zelf levels te gaan bouwen?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch