Menu Premium

Super Mario Bros is met prijskaartje van 2 miljoen dollar duurste game ooit

Mitchel Hoes 10/08/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Je kent het vast wel, bij het opruimen van de kelder of zolder kom je een stapel oude games tegen. Misschien heb je de game helemaal kapot gespeeld, het kan ook zo zijn dat je het bent vergeten. Mocht het nog dicht zijn, dan heb je misschien een kleine goudkist in handen. Dat gebeurde dus een persoon die Super Mario Bros. nog had. Ongeopend, safe in the box. Een koper met te veel geld, die liever anoniem blijft, trok zijn portemonnee en kocht het ongeopende exemplaar van het spel voor maar liefst 2 miljoen harde dollar.

Deze Super Mario Bros. werd verkocht via een app

We hebben het eerder dit jaar al gehad over Super Mario Bros. Toen betrof het de NES-versie van de game. Die werd verkocht op een veiling voor maar liefst 660.000 dollar. Dat was op dat moment de duurste game ooit. Met de versie van twee miljoen ging dat wat anders. Het betrof een anonieme kopen, die het spel niet kocht op een veiling. Hij nam een iets andere route. Misschien een route waar de meeste van ons niet zo snel aan denken. De verkoop van peperdure Super Mario Bros kwam tot stand op een andere manier. Namelijk via een platform waar je dingen kunt verkopen, namelijk Rally.

Vorige record is verbroken

Zo kwam het dus dat een anonieme koper 2 miljoen dollar voor een nooit geopend exemplaar van Super Mario Bros neertelde. En daarmee werd het record van nog geen maand geleden al weer verbroken. En niet zo’n klein beetje ook. Toen ging namelijk een ongeopende versie van Super Mario 64 op een veiling weg voor 1,56 miljoen dollar. Mooi geld natuurlijk. Maar we vinden het allemaal wel een beetje apart. Dat je een game koopt, niet  speelt, 30 jaar laat staan en dat het dan misschien een goudmijn is geworden. Straks dus maar twee exemplaren kopen van Far Cy 6 en FIFA 21?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch