Menu Premium

Studio Wildcard aangeklaagd, toekomst ARK: Survival Evolved onzeker

Duncan Israel 24/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Studio Wildcard, de ontwikkelaar van ARK: Survival Evolved, is aangeklaagd door Trendy Entertainment. Tenminste, één van de game ontwerpers is aangeklaagd. Jeremy Stieglitz werkte, voordat hij aan ARK ging werken bij Studio Wildcard, bij Trendy Entertainment.

Stieglitz vertrok bij Trendy, onder de voorwaarden dat hij een jaar lang geen soortgelijke games zou gaan maken bij andere ontwikkelaars en dat hij andere medewerkers van Trendy niet zou aansporen om ook te vertrekken. Volgens Trendy heeft Stieglitz beide voorwaarden geschonden. De ontwikkelaar van de action-adventure survival game heeft Stieglitz zijn vrouw als mede-oprichter aangesteld, onder haar meisjesnaam. Daarbij komt ook nog eens dat een hoop oud Trendy-medewerkers nu voor Studio Wildcard werken aan ARK.

Trendy beweert ook dat Jeremy Stieglitz nadrukkelijk bezig is met het ontwikkelproces van de game en daarbij technieken gebruikt die hij overgenomen heeft uit zijn tijd bij Trendy Entertainment. Studio Wildcard zegt daarop dat Stieglitz alleen een adviserende rol heeft gehad. Andere medewerkers spreken dit tegen.

Deze rechtszaak gaat nog even door, de volgende zitting staat gepland op 27 april. Hierbij heeft Trendy Entertainment wel geëist dat de ontwikkeling van de game gestopt wordt en dat de Early Access-versie van de game van Steam en de Xbox Store wordt gehaald, totdat er een definitieve uitspraak is.

Bron: Eurogamer

Studio Wildcard aangeklaagd, toekomst ARK: Survival Evolved onzeker

Studio Wildcard aangeklaagd, toekomst ARK: Survival Evolved onzeker

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch