Menu Premium

Streamline Studios failliet

Boris van de Ven 23/11/2009 0 Tweet Het Like/Deel Het

Amsterdam – Streamline Studios is failliet. Deze Nederlandse ontwikkelaar werkte veel in opdracht voor grote buitenlandse developers. Zo hielp het Amsterdamse bedrijf mee aan de ontwikkeling van grote internationale producties als Saint’s Row, Gears of War 1 en 2, Overlord, Terminator Salvation (de film en de game) en Unreal III. Op haar hoogtepunt had de studio zo’n 50 medewerkers in vaste dienst. De krediet crisis zorgde er voor dat veel developers op zoek gingen naar goedkope oplossingen. Veelal in landen waar de lonen lager liggen dan in Nederland. Streamline Studio’s werd in 2001 opgericht door twee Amerikaanse broers Hector en Alexander Fernandez.

Streamline Studio’s beschikte over ontzettend veel kennis op het gebied van Gamedesign maar een eigen project werd nooit werkelijkheid. De Xbox Live Arcade game Hoopworld, waar Streamline veel tijd en moeite in stak, zag uiteindelijk nooit het daglicht. De website van Streamline Studios werd recentelijk offline gehaald en er is nu slechts een kerstgroet te zien.

Een van Nederlands grootste gamestudio’s, de outsourcing specialist Streamline Studio’s BV is failliet. Komende week krijgt het personeel ontslag aangezegd.

De directie van de in Amsterdam gevestigde gamestudio heeft volgens verschillende berichten zelf het faillissement aangevraagd nadat het bedrijf in problemen was gekomen doordat een belangrijke buitenlandse opdrachtgever niet langer aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Bovendien bleek de afgelopen jaren de concurrentie uit (vooral) voormalig oostbloklanden op het gebied van outsourcing moordend. Bron: http://www.control-online.nl/index.php/algemeen/nieuws/414-game-over-voor-streamline-studios

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch