Menu Premium

Steve Ballmer lobbyt in Hollywood met de Xbox One voor TV content

Karim Shehata 04/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft heeft blijkbaar nog niet genoeg verteld over de (exclusieve) tv content die de Xbox One gaat bieden, want Microsoft CEO Steve Ballmer is op dit moment nog altijd hard aan de gang met de TV-functie van het toekomstige platform van het bedrijf. Het lijkt er op dat Microsoft denkt hier in de toekomst een alarmerend klinkende kassa van te krijgen, want Steve Ballmer lobbyt in Hollywood met de Xbox One voor TV content, exclusieve content om precies te zijn. Verwacht in de toekomst dus nog veel meer TV.

Schrik niet. Als we Microsoft moeten geloven gaat de aankomende E3 voornamelijk over games, games en nog eens games. In tegenstelling tot het woordje TV, gaat het woord games nooit vervelen toch? Met dat gezegd hebbende, is het dus duidelijk dat TV kijken wel nog altijd een groot speerpunt is voor Microsoft’s strategie om de Xbox One goed in de markt te zetten. De CEO van het bedrijf heeft inmiddels al met Amerikaanse televisiegiganten zoals onder andere CBS en WME om de tafel gezeten om te praten over voornamelijk exclusieve features voor de Xbox One.

Die exclusieve features moeten zich vooral af gaan spelen op gebied van het interactief bekijken en luisteren van sport, muziek en (scripted) reality series. Ook hebben de genoemde partijen om de tafel gezeten om te bespreken dat “Microsoft nu, in tegenstelling tot het verleden, wel inziet hoe belangrijk Hollywood is voor het merk Xbox”.

Microsoft CEO Steve Ballmer wordt overigens bijgestaan door Nancy Tellem. Zij is bij Microsoft de aangewezen persoon op gebied van digitale media. Nancy Tellem was op de avond van Xbox ook degene die samen met een medewerker van Halo ontwikkelaar 343 Industries de nieuwe Halo TV-serie uit de doeken deed. Aangezien zij een verleden heeft bij televisie gigant CBS, lijkt het er op dat het wel goed gaat komen met de onderhandelingen tussen Microsoft en de eerder genoemde televisiepartijen. De succesvolle vrouw heeft samen met Steve Ballmer al gesprekken gevoerd met eerder genoemde televisie bedrijven, maar opvallend genoeg ook met Sony TV baas Steve Mosko. Het zou dus mogelijk kunnen dat er straks exclusieve Sony content beschikbaar is op de Xbox One, alhoewel de relatie tussen Sony en Microsoft natuurlijk door de concurrentie op het gebied van consoles aan een zijden draadje hangt.

Hoeveel wij in Europa straks hebben aan deze mogelijke exclusieve tv content is nog alles behalve bekend. Gezien het verleden zal ik in ieder geval nog niet gaan juichen, want de reputatie van Microsoft in Europa als het om tv-content gaat, is zoals bekend niet al te goed.

Wat vind jij van de mogelijke exclusieve tv content voor de Xbox One?

Steve Ballmer lobbyt in Hollywood met de Xbox One voor TV content

Steve Ballmer lobbyt in Hollywood met de Xbox One voor TV content

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch