Menu Premium
Loading...

Belangrijk nieuws over de toekomst van Gamekings Premium

Gamekings Boris
Google Plus Boris van de Ven
Buck Bijlsma 27/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Boris heeft plaatsgenomen achter de bekende Gamekings-desk om een uiterst serieus item op te nemen. Zoals hij al aangeeft gaat het onderwerp wat dieper dan in het gemiddelde Premium Journaal het geval is. Op Gamekings.tv knallen we al tijden met wekelijks meerdere Premiumitems. We houden van de Premiumleden en hebben lol in het maken van toffe content. Nu, iets meer dan een jaar na de invoering van Gamekings Premium, gaan we een nieuwe kant op. Premiumleden krijgen veel meer content, terwijl ‘open’ items wat gaan veranderen op de tofste gamesite van Nederland. Zoals gezegd is Boris aangeschoven om de zaak nader toe te lichten.

Premiumleden krijgen meer

Sinds jaar en dag is Gamekings.tv afhankelijk van advertentie-inkomsten om de boel draaiende te houden. Het instorten van de advertentiemarkt maakt dat mediapartijen op zoek moeten gaan naar nieuwe manieren van inkomstenvergaring. Zoals het nu lijkt moet de steun steeds meer komen vanuit de community. Betaalde content is zodoende de toekomst. Het uitbreiden van Gamekings Premium is een nieuwe stap. In de toekomst zullen items met diepgaande onderwerpen alleen te zien zijn voor Gamekings Premiumleden. Verder zullen reviews en previews van games waarvan de uitgever niet samenwerkt met Gamekings ook Premium worden. Uiteindelijk komt het erop neer dat Premiumleden iedere dag een item kunnen verwachten.

Ook voor de reguliere bezoekers van Gamekings.tv blijft er een hoop toffe content op de website verschijnen. Zo zullen vaste rubrieken als Brievenmaandag en Einde van de Week Vrijdag beschikbaar blijven voor iedereen. Verder zijn we voornemens de community meer te betrekken. Boris gaat in dit item zoals gezegd dieper in op de materie. Ook kondigt hij tussen neus en lippen door een nieuwe rubriek aan. Gaat Gamekings je aan het hart en wil je ons supporten? Vanaf €2,50 per maand kun je jezelf al een Bazige Baas noemen.

Als jullie vragen hebben, meld het vooral in de comments. We hopen op jullie begrip en denken dat dit Gamekings Premium in de toekomst alleen maar verbetert.

Loading...
 • Bravado

  Ja dit zat er natuurlijk aan te komen. Denk dat de aanwas aan nieuwe kijkers steeds meer daalt op deze manier. Ben benieuwd of jullie daar een oplossing voor kunnen vinden.

  • Frank de Jong

   Precies. Ik gun het de Gamekings van harte want ik ben al trouwe kijkers sinds het The Box tijdperk, maar met zoveel hoge kwaliteit content op (internationale) websites, is het gewoon lastig om te verkopen dat je moet betalen voor items over games. Nogmaals ik gun het ze van harte, maar heel veel nieuwe leden/kijkers zal dit ze niet opleveren vrees ik.

 • Chiyaho

  Opzich ben ik blij met premium, maar moet eerlijk zeggen dat als mijn 1 euro abbo een keer afloopt of iets ik het niet meer opnieuw ga nemen. Waarschijnlijk is het volgend jaar 3,50 minimaal of iets. Soms is het me allemaal net iets teveel moeite en gezeik om een enkele keer in de week een item te kijken. Verder hoef ik persoonlijk GEEN stortvloed aan slechte, snel opgenomen “dit is wat wij hiervan vinden” items. Kwaliteit over kwantiteit voor mij.

  Verder benieuwd hoeveel nieuwe premiumleden er inderdaad nog bij gaan komen.

 • daniel bos

  Ik hoef als premium lid niet betrokken te zijn met roadtrips. Ik vind het juist tof als jullie old school gewoon jullie eigen ding verzinnen.

 • RomeoNovember

  Dit zal toch wel een flinke aanpassing worden met zo te horen flink wat items die van gratis naar premium gaan, het word in ieder geval van tevoren aangekondigt in plaats van dat er opeens items premium zijn. Dit zat er natuurlijk aan te komen en het zal afwachten zijn hoe het uit gaat pakken.
  Wat is er nu trouwens precies met Indiekings aan de hand, dat was toch een tof wekelijks item en dat gaan we nu nog maar een enkele keer terugzien? Ik denk dat een groot punt van de items nog steeds variatie blijft en dat dat ook zeker een verbeterpunt nog is(ik snap dat een groot deel freelancer is)
  Premium word steeds prominenter, maar de maandelijkse ideal functie loopt volgens mij nog steeds niet fatsoenlijk. Terwijl dit echt wel te doen is.

  Ik snap alleen dus echt niet dat zoveel mensen Gamekings kijken, waarvan ze weten dat ze het lastig hebben en vervolgens gewoon hun adblocker aan laten staan. Is een reclame van een minuut of mischien zelfs 2 nu echt zo erg? Of een banner aan de boven/zijkant? Als ik het iedere keer zo hoor zou het GK een hoop opleveren als al die mensen hem gewoon uit zouden zetten. Dat je niet voor content wil betalen oke, maar heb dan tenminste het fatsoen om je adblocker uit te zetten.

  • TheOne

   Tsja het zou zomaar kunnen dat indiekings inmiddels ook ter ziele is. En als dat zo is zullen mensen dat zelf moeten uitvinden, want gezien het enorm gebrekkige communicatiebeleid bij GK is het nooit helemaal duidelijk hoe dingen zitten (zie veel voorbeelden in het verleden). Dit gecombineerd met toezeggingen die niet worden waargemaakt (TGS, meer items per dag, etc) maken het lastig om bedrijfsmatig in GK te blijven geloven. En naar mijn mening gaan IRL roadtrips op kosten van fans, nog meer items achter een paywall en een bij voorbaat onrendabel crypto mining systeem daarbij niet echt helpen.

   Ik ben fan van GK als content makers, maar bedrijfsmatig gezien snap ik niet waar ze mee bezig zijn. En als het echt zo slecht gaat zou mijn advies zijn: zoek een samenwerkingsvorm met mensen die goed zijn in het bedrijfskunde deel.

 • Michael3002

  dus ik zal straks wel premium moeten nemen om filmkings te kunnen blijven kijken damm

 • Montana

  Ik snap je helemaal Boris. Je hebt soms ook gewoon geen keuze. Ik zie jullie liever uitbreiden/vettere content maken en dat wij daaraan mee kunnen helpen dan dat het straks allemaal in stort.
  Ook begrijp ik heel goed dat niet andere mag/kan/wil betalen voor digitale site content.

  Nog een idee, klinkt misschien erg groot maar valt misschien wel mee? Denk aan Netflix…
  Jullie zouden een TV App kunnen maken (jullie hadden ooit al een Gamekings APP).
  Als mensen op hun tv lekker jullie items kunnen checken als ze premium zijn ipv via PC/smartphone is dat ook weer een leuke toevoeging.
  Ik zie dat echt wel voor me, jullie maken mega veel content (dagelijks) hoe vet is het als je die items zo op je TV kan checken.
  Maar goed dat is mijn mening/idee en zal wellicht een (TE) grote investering zijn.

  • Chiyaho

   Dat soort ideeen zijn goed maar gaan niet komen. Ik wil geen oude koeien uit de sloot halen maar bedenk hoe goed sommige items als podcast zouden werken op je telefoon in de trein bijvoorbeeld. Nu gebruik je veel data en kan je tussendoor niks anders doen met je telefoon als je een GK item kijkt.

   • Montana

    Ja eens. Wat ik soms deed wat GK aanzetten in de auto maar het vreet data als een malle. Zou gewoon tof zijn als er meer opties in komen. (Op een goede manier items op je TV kijken. Podcasten in de auto.) Het is misschien wat uitgebreid en grootdenkend maar who knows? @leondroogendijk:disqus kan dat via mijn android smartphone?

    • Leon Droogendijk

     Op elke Android device kan je Kodi installeren. Tenminste weet niet welke versie van Android je minimaal moet hebben maar ik ga even uit dat je een recente versie hebt.

     Als het goed staat het gewoon in Play Store.

     • Montana

      Tnx, ga het checken. Heb een S7 Edge dus dat zit goed qua Android versie. Fijn weekend Leon.

  • Leon Droogendijk

   Dat kan al als je in Kodi de Gamekings add on installeert. Zo kijk ik thuis Gamekings in ieder geval.

 • Michael3002

  @gkboris ik ga van het wekend premium worden maar ga er eerst rustig naar kijken hoe en wat
  en denken welke sub ik ga nemen.

 • Stan the Man

  Ik heb zojuist mijn premium gecanceld… maar puur om een hogere subscription te nemen. Ik begrijp dat jullie in een lastige situatie zitten en vind het knap hoe jullie hiermee omgaan. Ik vind de kwaliteitsitems het vetst. Zo’n interview als met Sid is echt waar ik van kan genieten. Daarom ben ik premium. extra content mag beloond worden met meer geld!

 • Fizz

  Ik ben en blijf premium, gamekings is deel van mijn leven, ik bezoek de website meerdere keren per dag en dat al sinds het begin van de site. Ik ga denk ik mijn subscription ook omhoog gooien.

 • ArnY93

  Ben inmiddels al een tijd premium en er nog steeds blij mee. Vond de video’s van Davilex en trip naar Tokyo erg tof dus de kwaliteit is echt goed. Content is inderdaad soms wat langdradig. Als ik een video wil kijken die 45 minuten duurt, moet ik daar echt tijd voor maken. Toch vraag ik mij af waarom jullie niet de overstap maken van Vimeo naar Youtube. Dan krijg je toch een hoop meer inkomsten binnen of zie ik dat helemaal verkeerd?

  En inderdaad, content kost geld en dat moeten we toch eens gaan snappen.

 • Steven

  Geen woorden maar daden Gamekings.

 • Leon Droogendijk

  Ik heb zelf geen premium en ik zal dat ook niet snel nemen. Ik vind het weer subscription extra op degene die ik al heb. Vaak staat Gamekings wel op als ik net thuis kom tijdens het koken maar dan zoek ik ergens anders naar het nieuws/reviews/previews. Daarbij vind ik het soms een overkill aan dezelfde personen in items. Af en toe heb je 4x achter elkaar de combi JJ en Koos en nu vind ik ze wel kundig maar soms hoor ik ook graag een andere mening. Ik snap dat er met freelancers gewerkt wordt en dus niet altijd aanwezig zijn.

  Een klein voorbeeldje is de review van Shadow of War. Niemand noemde deze game in zijn top 3 waar je het meeste naar uit kijkt voor het najaar behalve Daan. Nou is het niet mijn game maar dan hoor ik wel graag wat de ‘fan’ er van vindt.

 • Dreef

  Ik blijf Gamekings trouw steunen als premium lid.

  Geen premium leden of mensen met een ad-blocker hebben al die tijd gratis kunnen kijken dankzij de inkomsten van premium leden. Heb daarom ook totaal geen probleem met deze veranderingen.

 • Ik ben klaar met Gamekings zoek het maar uit !!!!! Zo jagen jullie bezoekers weg dus dit gaat ook niet werken. Wat moet je doen personeel weg en alleen of met ze drieën een youtube game kanaal beginnen in het engels. En de website als doorgifte luik gebruiken met ondertiteling. Wat ook helpt is om bier reclames en unilever reclames neer te zetten want dat wordt nog gedaan, en de tv klaagt ook omdat alles internet gaat,. Kennelijk doen jullie iets fout !!!!!!!!! Wanneer komen de echte voordeeltjes voor premium leden zoals 20% korting bij een online game store of gratis dingen online .

  • OsirisNLD

   Nou doei he!

  • Leer ten eerste eens ff typen zodat iedereen die kansloze berichten van je kan ontcijferen. En zorg daarna dat je iets zegt waar mensen iets mee kunnen. Zo niet, dan zeg aub niets.

 • Hallo boris en members. Ik heb dit item bekeken en heb gemengde gevoelens.
  Als eerste denk ik dat je het beestje bij de naam moet noemen. Het idee is nu om zo veel mogelijk content premium te maken zodat je de niet premium kijkers dwingt tot een keuze.
  Of je kijkt naar een heel beperkte site met enkele items, of je wordt premium lid voor de wat euro’s.
  Persoonlijk denk ik dat dit weer een korte termijn oplossing zal zijn die weinig vruchten zal afwerpen. Als je namelijk wil blijven leven en geld nodig hebt kun je niet steeds met korte termijn oplossingen of wanhoopsdaden komen. Ik dan zal je moeten investeren of in jullie geval misschien wel lobby’en.
  Ik denk dat jullie toekomst afhangt van een samensmelting met een mediabedrijf, (tv/ign/show etc.) of van een investeerder die iets ziet in gamekings, of die er iets anders van wil maken.
  Ik weet de oplossing niet en ik vrees dat niemand dat zo weet. Ik zou ’t echt heel erg kut vinden als gk zou verdwijnen. Het is al jaren een onderdeel van m’n dagelijkse routine en een sociaal aspect in mijn leven. Helaas denkt niet iedereen er zo over en dat kan je ook niet verwachten.
  Wat me wel opviel in dit item en waar ik nog op zou willen reageren is dat wat je zei over community. Wat is een community nou eindelijk? Is het een samenkomt van mensen die dezelfde Interesse Hebben? Voor mij is het meer. Ik zou graag meer interactie zien.
  Het is al vaker aangegeven en ik zal het ook nog eens opperen. Meer interactie, meer persoonlijkheid, meer heen en weer communicatie van de gk naar ons.
  We hebben geen shout box, geen profiel, geen forum, geen actieve chat (naast de discord app en twitch streams, geen app.
  Voor mij zou 1 of meerdere van deze dingen bijdragen aan een persoonlijker omgeving die misschien ook interessanter is voor niet premium members. Geef ze nog meer incentive om premium te worden.
  Ik zei al, ik weet ’t antwoord ook niet maar door dit soort items Voelt het of gk op sterven na dood is.
  Ik zou als eerste beginnen met het blocken van content voor kijkers met een addblocker.

 • ViesVuilEnVet

  Jullie kunnen beter elke non-premium video op YouTube droppen dat levert meer geld op dan dat hele minen, maar leuk dat het mogelijk is om zo je lidmaatschap bij elkaar te sprokkelen.
  De industrie is niet verdwenen, maar heeft zich verplaatst en oude media zoals een Gamekings heeft dat te laat in gezien. Nu krijg je van die tergende Enzo Knolletjes die de plek hebben overgenomen.

 • Nexxje

  Ik begrijp jullie volledig Boris. Het is dit of afknijpen en naar huis. Zoals jezelf zegt , overleven.

  Sinds het begin ( 1 maandje nadat het is ingevoerd dacht ik ) ben ik premium lid en ik zal dat ook blijven. Leuke en goede content voor een ouwe lul als ikzelf die iedere dag zit te gamen , al vanaf mijn 7e.

  Wat ik graag zou zien is een discussie over de comments die bij een item geplaatst worden. Even een voorbeeldje : Het item over lootboxes is eigenlijk verkapt in 2 ( eigenlijk 3 ) verschillende items.
  Ik zou het mooi vinden als jullie comments hadden meegenomen in de discussie van ( premium)-mensen en daar op gereageerd hadden. En dan bedoel ik natuurlijk de echte comments en die comments die vragen stellen en aan de discussie deelnemen. Niet de spam comments.
  Misschien een ideetje voor in de toekomst.

 • Vraag subsidie aan !!!! 🙂

  • Na U clausule

   Daar is kwaliteit voor nodig.

   • Greenekitten

    Allesbehalve als ik zo eens zie wat voor rotzooi allemaal subsidie krijgt.

    • Na U clausule

     Dat mag jij uiteraard vinden en ik zal het in veel gevallen ook met je eens zijn maar ik ben vrij bekend met het aanvragen van subsidie(kunst)en ik kan je vertellen dat de eisen niet mals zijn. Er wordt een gedegen en kwalitatief hoogwaardig plan van je verwacht. Sorry maar als ik kijk naar het reilen en zeilen bij GK zie ik ze dat niet doen.

     • Ik wil graag subsidies bij het ministerie aanvragen voor een basisschool want die komen met alles geld te kort. Heeft u tips , hoe doe je dat en kan je een standaard brief maken voor alle subsidie aanvragen ??

 • Greenekitten

  Door vrijwel al je content achter een betaalmuur te zetten zul je natuurlijk nooit nieuwe mensen aantrekken. Zij kunnen jullie content namelijk niet zien tenzij ze eerste betalen, en dat gaat niemand doen als ze niet zeker weten dat het de prijs waard is.

  Ik snap nog steeds niet waarom jullie niet gewoon een Patreon starten. Gooi al je items op Youtube voor een groter bereik, en vraag aan het einde van elke item of men jullie Patreon wilt overwegen. Volgens mij heeft dat veel meer potentie.

  • james

   Een naam als Michael Pachter probeert het al via Patreon en dat lukt ook niet echt, laat staan gamekings.

   • Greenekitten

    Nee, een naam als “siftd” probeert het via Patreon. Een naam waar Pachter toevallig onder valt. Als die gast in zijn eentje een eigen Patreon zou starten zou het veel succesvoller zijn. Kijk ook naar een Easy Allies en zie hoe succesvol zij op Patreon zijn.

    • Bloempjes

     Pachter doet het niet voor het geld, maar voor de Twitter volgers. Hij helpt Shane, de oprichter van http://www.siftd.net voor noppes en als dat stopt dan stopt Pachter ook met de videos net zoals eerder bij Gametrailers.

     De SIFTD Patreon loopt overigens pas net een maandje of twee en voor een pledge van €2 krijg je Pachter Factor een week eerder. Easy Allies is overigens wel een prachtig voorbeeld van een succesvolle Patreon.

   • Raikkonen1994

    Is er überhaupt een community die achter Pachter staat? Ik ken bijna alleen maar mensen die een bloedhekel hebben aan die man. Gamekings heeft een sterke community die daar misschien best toe bereid is, ik zou het op zich best het overwegen waard vinden.

    • Bloempjes

     Ja, genoeg mensen die Pachter wel waarderen. De negativiteit komt, of kwam vooral van de Neogaf types en fanboys. Als Pachter weer eens kritisch was over een console dan kwamen de fanboys weer kwaad uit hun grot.

     Een Patreon voor Gamekings zou denk ik ook goed werken, maar misschien dat het voor alleen Nederland wat krap is. De fans van Gamekings hebben al premium en video content is hier exclusief dus pimpen op Youtube gaat ook niet op.

  • JJ

   Ten eerste zal er gewoon content grats blijven. We passen ons aan, andere content. En GK is nooit een YT merk geweest, plus dat YT de teugels strak aanhaalt en de inkomsten daar in rap tempo aan het dalen zijn.

   • Greenekitten

    GK is ook nooit een “premium” merk geweest, maar dat is nu ook anders.

    Het gaat er ook niet om dat je via Youtube je grootste inkomsten krijgt, enkel dat je volgens mij via Youtube een groter bereik hebt dan alleen via de GK site. En een groter bereik betekent meer potentiële Premium/Patreon-leden.

 • Na U clausule

  Grutjes wat een lijdensweg is dit toch.

  • Bravado

   Ja. Gamekings heeft het financieel zwaar, maar een roadtrip door Azië zonder aanleiding kan wel.

   Dit soort dingen zorgen ervoor dat ik nooit geld ga uitgeven aan iets van Gamekings. Weet gewoon niet of het waar is.

   • Jasper Sikkel

    Ze vragen letterlijk geld om die trip mogelijk te maken. Denk dat je Boris voor zijn lol hier gaat zitten na dat hij al 15 jaar een bedrijf runt om support te vragen om de toko draaiend te houden terwijl dan eigenlijk niet nodig zou zijn. Weet je kritisch zijn is prima hoor maar kom dan gewoon met goede argumenten en niet met dit domme gelul alsof ze zitten te liegen.

    • Bravado

     Als je het financieel zwaar hebt, is het raar om een snoepreisje door Azië te maken met het geld “dat Gamekings moet redden”

    • Na U clausule

     Jij bent gewoon te dom om mee in discussie te gaan. Echt, ik probeer je niet te beledigen maar het heeft geen enkele zin om met jou in gesprek te gaan.

   • Na U clausule

    Ik denk er net zo over. En wees transparant GK want ik weet gewoon zeker dat die trip er niet komt. Dat is ook niet erg maar laat dat dan weten. Ga even diep door het stof, bied je excuses aan en klaar.

 • james

  Jullie hebben groot gelijk guys, bij de nieuwswebsites van tegenwoordig is ook niet alles gratis meer. NRC Handelsblad, New York Times. Jullie maken daarbij videocontent wat nog veel duurder is, dus het lijkt me een logische stap.

  Voor niets gaat de zon op.

 • Berinho

  Wat ik wel opvallend vind is dat veel mensen individuele gamekings steunen via twitch met Subs en donaties, maar het gamekings platform wel moeite heeft met inkomsten genereren. Of vergis ik me hierin?

  • OsirisNLD

   Nu weet ik niet hoeveel subs ze hebben, maar ik verwacht dat premium meer oplevert. Donaties gaan nou ook niet echt hard.

  • Leuk balletje om op te gooien. Ipv Premium betalen kan je ook kijken naar Twitch Subs. Subs de GK en krijg premium toegang.

   • Laurens!-_-!

    Nee man, beter gewoon direct naar Gamekings.

  • JJ

   We hebben niet al te veel subs, en veel subs zijn ook Premium lid. Ik denk eerder dat mensen gewoon niet gewend te zijn om te steunen en te betalen voor cotent op een site. Iedereen loot met dit probleem.

  • RandyRealtalk

   Ja is lachen, Shelly heeft slim haar populariteit gehaald op GK en pakt nu de inkomsten door zelf te streamen en nerdjes doneren 800 euro omdat ze een meisje is of whatever, lol.

   • TheOne

    Yep, Shelly heeft het slim bekeken, en laat volgens mij mij nu d’r vakantie naar LA financieren door rare nerds die blijkbaar graag veel geld geven als ze delen van die vakantie en d’r eigen leven IRL op internet gooit. Wat dat betreft mogen ze dat soort dingen ook wel eens meenemen in de man/vrouw ongelijkheid discussie, want in deze setting liggen de mannen mijlenver achter qua verdienpotentieel op vrouwen.

    PS: Dus als Boris tot dat niveau wil zinken zou het een optie kunnen zijn om gewoon meer lekker wijven met dikke tieten en een controller in items te gooien en er vervolgens een donatie knop bij te zetten. Persoonlijk hoop ik overigens niet dat het die richting op gaat, want er zijn naar mijn mening grenzen aan hoe je geld zou moeten willen verdienen ..

   • Snaak

    Heb ooit wel eens 20 euro ofzo gedoneerd, moet kunnen.

 • Wat je ook kan doen de NPO truuk uitvoeren door onbetaalde content op lage resolutie te laten zien,

  • Steez977

   buiten dat er waarschijnlijk (??) veel mensen (zoals ik) amper een item kijken, maar gewoon luisteren terwijl ze iets anders aan het doen zijn.

  • Bloempjes

   Er is gevraagd om audio only versies, en je kan de resolutie aanpassen in de Vimeo player, maar video via de videospelers van derden kost GK niets neem ik aan(?). Het doet de eerste indruk en de professionaliteit van GK geen goed als nieuwe bezoekers geconfronteerd worden met wazige 360p videos op een website die zegt gefocust te zijn op uitmuntende video content.

 • sa_nl

  Dat er steeds meer game bedrijven uit Nederland vertrekken, heeft dat iets te maken met bijv. Steam, en de ps en MS store? of te wel de digitale shops?

  Hebben jullie er wel eens aan gedacht om reclame blokjes voor jullie items te zetten? Op tweakers doen ze dat ook, en als je dat niet te lang doet, dan kan iedereen daar wel mee leven lijkt me, ook de premium leden, want dat houd de content betaalbaar, net zoals je dat op tv ziet. En in princiepe kan dat reclame blokje ook in het engels of zo, zodat de game bedrijven dan niet een appart blokje voor Nederland hoeven te maken.

  Ik hoop wel dat de techkings wel door mensen opgenomen worden die verstand van zaken hebben, en niet dat er maar iemand bij gezet wordt die tijd heeft, maar niks snapt van techniek.

  Ik hoop als premium lid, dat jullie het nog lang redden op deze manier, ben een trouwe kijker, en hoop dat jullie nog lang doorgaan.

 • Marc

  kut om te horen dat het steeds slechter gaat. Ik ga me premium bedrag verhogen omdat ik dagelijks naar jullie items kijk en de premium items van hogere waarde vind. Als dit dagelijks wordt mag de beloning ook wel wat groter 🙂 . Hoop dat jullie het redden. Het zal hard werken worden / zijn om over lange periode de betalende leden aan jullie te houden. bv. zeg ik in de zomer 3 maanden me foxsports op omdat er dan geen voetbal is. Zorgen dat dat niet bij jullie gebeurd!

 • kazeman

  Over een jaar heb je weer geld nodig en word gamekings net als Netflix.Let maar op.
  Betalen anders niks.

  • JJ

   Nee, dat gebeurd nooit en nu ook niet. Wel is het simpel, en dat geldt voor iedereen. Het is blijkbaar gangabaar dat men op internet niet wil betalen voor steun of content, terwijl de gangbare stroom aan inkmsten door adblockers is gestopt. Maar men wil wel massaal content kijken. Hoe gaan we dit oplossen. Kom jij eens met een oplossing. Doneren is geen oplossing want omdat je niet weet wat je hebt kun je geen bedrijf met vaste lasten opbouwen.

   • Na U clausule

    Ik maak even een screenshot als je het goed vindt.

    • Montana

     Zielige reactie @nauclausule:disqus

     • Uther Pendragon

      Ik snap zijn punt wel. Bedrijven willen ook groeien. Hebben ook te maken met vaste lasten en andere situaties. Daar kun je gewoon niet omheen en als je dan alsnog gaat verkondigen dat het niet gaat gebeuren, heb je straks de kans dat je mensen moet melden dat de 2.50 bijvoorbeeld over 2 jaar 5 euro wordt etc. Maakt toch ook helemaal niet uit.

     • Na U clausule

      Waarom? Zeg je dat ook tegen een werkgever of wie dan ook als je een contract voorgeschoteld krijgt?

 • Ellie

  Helder item Boris! Ik blijf jullie trouw steunen! Denk dat het goed is dat nu duidelijk is wat premium is en wat niet.

  Hebben jullie eraan gedacht kijkers die net in aanraking komen met GK een soort trial account/ registratie aan te bieden? Dan krijgen ze 2 of drie premium items per maand die ze mogen kijken (denk aan VI Pro). Dan hebben ze ook de mogelijkheid om GK beter te leren kennen. Hopelijk kunnen de premium items ze over de streep trekken om premium te nemen. Je hebt dan ook hun mailgegevens etc. dan kun je degene die na een maand of twee, als ze nog geen premium hebben genomen, met een goede mailing kunnen targeten voor een premium account.

  • MRB78

   Kijk jij hebt een punt, als GK bijvoorbeeld iedereen een maand premium geeft om te proberen trekken ze misschien veel meer mensen over de streep?!

 • Hipnoize

  Beste Boris ik kom elke dag op gamekings en ik heb al vaak aangegeven zoals velen hier dat ik best wil batalen. Maar maak die betaal optie van 2.50 per maand toegankelijker door meer betaal opties te kunnen gebruiken.

  Is prima dat jullie al met een anderen optie zijn gekomen door te mainen. Maar ik heb geen dikke pc.

  Ik denk dat jullie meer leden krijgen als jullie iets bouwen dat we elke maand 2.50 over kunnen maken om zo premium te worden.

  Omdat ik denk dat niet veel mensen zijn die moeilijk doen voor 2.50 per maand maar niet iedereen heeft een credidcard. En als idael geen optie is bouw zelf dan een anderen optie.

  Bijv. Open een rekening waar je alle transactie overzichtelijk kun controleren die het geld voor betaalde datum overmaakt.
  Ik Zeg maar iets maar maak het toegangelijker voor iedereen.

  • OsirisNLD

   Dit kan al, via Paypal.

   • Uther Pendragon

    Ik denk dat hij gewoon via Ideal wil betalen en niet met Paypal 🙂

    • Hipnoize

     Ja paypal is niet zo toegangelijk als ideal. maar als ideal niet mogelijk is kunnen ze ook anderen opties verzinnen.

   • Hipnoize

    Oke en hoe dan? Want ik heb een account aangemaakt en vraag telkens om mijn creditcard te koppelen?

    • OsirisNLD

     Je moet je bankrekening er aan koppelen.

     • Hipnoize

      Ja heb ik geprobeerd. Snsbank

  • JJ

   Wordt aan gewerkt. Sta helemaal achter je punt.

   • Hipnoize

    Bedankt voor je reactie JJ. Ik ben blij om te horen dat er aan gewerkt wordt.

  • Montana

   Ja want Paypal is zo moeilijk… Dat heb je in een paar seconden aangemaakt en kan maandelijks afgeschreven worden. Soms moet je ook je horizon verbreden en mee gaan met de tijd.

   • Hipnoize

    Netflix is ook toegangelijk voor iedereen. Toegangkelijker worden heeft ook te maken met meegaan met tijd.

 • Smokum

  Nog nooit een adblocker gebruikt maar nu is de tijd toch echt aangebroken dat ik stop met gamekings kijken jammer kijk al vanaf het begin en dagelijks maar ik ga niet voor een website betalen en ga ook niet voor jullie minen dat doe ik voor mezelf laters

  • JJ

   Als je nu eens goed luistert, dan weet je dat er ook genoeg gratis te zien is. Maar het is jouw keus om ons net te steunen. Geen probleem mee.

   • En JJ als jij en vooral de andere gks nou wat meer reacties zou geven in de comments en niet alleen op dit soort comments maar ook op de mens en die jullie wel steunen, dan zou het al heel wat persoonlijker aanvoelen.

    • Michael

     Inderdaad. Misschien zou een cursus klantcontact 😉 iets zijn voor de GK’s. Ze gaan vaak alleen op de negatieve reacties in en dan vaak ook nog met gestrekt been. Dat helpt nou niet echt om die mensen over de streep te trekken.

   • Smokum

    Volgens mij steun ik jullie al sinds het begin door nog nooit een adblocker te hebben gebruikt

    • OsirisNLD

     Helaas doen veel mensen dat niet en lopen advertentie inkomsten alsnog terug.

 • Diej

  Spannende tijden voor Gamekings. Ik ben benieuwd naar de daadwerkelijke inhoud achter premium vanaf nu. Hopelijk is dat het waard om premium te blijven, laat de verdieping in de items maar zien.
  Het valt me wel op dat er nu ineens wel gesproken wordt over ‘samen met de community’ en ‘jullie zoeken het samen met ons uit’. Anderhalf jaar lang weinig gehoord over een vorm van inspraak.

  Extra puntje, laat die roadtrip maar zitten jongens. Steek dat geld en die moeite in items.

 • Alex Robbers

  Het blijft een lastige discussie. Zelf ben ik premium lid en vind ik het meer dan waard om 50,– euries te betalen. Ik ben al sinds jaar en dag fan van Gamekings, jullie zijn mijn to-go-to site als het gaat om games, films en achtergronden. Ik check jullie content dagelijks!
  Dit is jullie werk, oftewel hiermee verdienen jullie je brood. en het is nou niet alsof jullie in dikke vette villa’s wonen en de duurste auto’s rijden. Als wij willen dat jullie blijven bestaan, dan zal daar iets tegenover moeten staan. Ik vind jullie premium oplossing en zeer goede oplossing.
  Toch blijft er wel het gevaar dat je hiermee een drempel opwerpt voor nieuwe leden. Zij kennen jullie immers niet en zullen zich dan ook terecht afvragen of Gamekings het waard is om voor te betalen.
  Ik hoop dat jullie nog jarenlang mee blijven draaien en ons van content blijven voorzien.
  Keep up the good work!

 • Wouter

  Beste GameKings redactie,
  Wat jammer om dit soort berichten langs te zien komen. Niet jammer dat jullie zoveel moeite doen om te overleven maar jammer dat dit nodig is. Ik als dertiger volg jullie al sinds The Box tijd, sommige fases wat fanatieker dan anders maar altijd heb en blijf ik jullie volgen (jeugd sentiment?)

  Ik zal eerlijk bekennen dat ik (nog) geen premium lid ben, niet om het geld maar omdat ik behalve het steunen van GameKings hier de behoefte/noodzaak nog niet ingezien heb.

  Uit dit bericht begrijp ik dat jullie vooral minder Freemium content gaan publiceren en meer Premium. Ik ben erg bang dat dit niet de oplossing zal zijn. Aan het begin zal je misschien iets meer betalende leden krijgen van de vaste groep volgers maar hoe gaan jullie zorgen dat er meer leden bij komen? Ik verwacht niet dat mensen na het zien van Brievenmaandag besluiten Premium lid te worden. Op technisch vlak denk ik dat er nog veel te behalen valt voor jullie. Bijvoorbeeld wanneer ik Google op review South Park komt jullie item pas ergens op pagina twee.

  Ik heb zelf ook een media bedrijf(je) en stoei ook al jaren met geschikte verdienmodellen. Mijn ervaring is wel des te meer we geven, des te meer we krijgen. En niet andersom.

  Ik hoop nog jaren (als opa achter de computer) van de nieuwe en vooral de oude GameKings redactie te mogen genieten. Succes!

 • Marc Oosterbaan

  Ik ben een Gamekings kijker van het eerste uur en Gamekings is onderdeel van mijn dagelijkse routine. Ik zou het echt super jammer vinden dat dit platform zou verdwijnen. Ik steun jullie regel matig en heb een premium abbo en ben daar super blij mee!

  Ik snap de gevoelens van de community wel een beetje. Ik zie wel wat suggesties staan, maar bij de meeste idee-en heb ik het gevoel dat mensen zich niet realiseren dat het enorm veel geld kost om dit te realiseren. Youtube moet je niet aan beginnen. Daar wordt je niet zo snel opgemerkt. Al die mensen die nu sub zijn van de Twitch kanalen waar de Gamekings actief op zijn zouden zich misschien moeten afvragen of ze dat geld niet beter in een premium account kunnen stoppen. Gezien het feit dat twitch ongeveer 50 procent pakt en dat er vaak weinig over blijft voor de streamer in kwestie.

  In het begin dat premium gelanceerd werd er veel voor de community gedaan en worden ook dingen exclusief gehouden. De laatste 6 maanden zie ik daar weinig van terug. Korting hier en door of een prijsvraag die alleen gewonnen konden worden door premium leden zou een regelmatiger en constistenter terug moeten komen.

  Wat betreft de items. Misschien moeten jullie ook gaan nadenken over een model dat je per video die je wil zien kan betalen. Zodat je als kijker de keus hebt wat je wil zien en waarvoor je bereidt bent te betalen. Nu is het zo dat je gelijke en abonnement moet afsluiten voor alle content.

  Ik snap de keuze van gamekings om in het begin mensen te laten wennen dat er betaald moet worden voor content en dat ze deze drempel zo laag mogelijk willen houden, maar je moet je ook afvragen is dat wel de beste optie. Ik weet niet of pay what you want of dat nog een levensvatbare optie is. Mensen zijn vaak geneigd om zo min mogelijk te betalen voor de meeste content. Ik zou gewoon een harde lijn neer zetten van 4,99 per maand.

  Voor de mensen die niet willen betalen voor content zeg ik dat ze met een roze bril kijken. Niks is namelijk gratis ook youtube niet. Je kunt je site low budget houden door simpel alleen de press releases in een nieuw bericht knallen wat de meeste sites overigens doen, maar daar wordt een site niet veel beter van. Ik heb echt een gruwlijk hekel aan die streamers die worden betaald om games te spelen, omdat je vaak niet weet dat er voor betaald wordt om een game leuk te vinden.

 • janofrivia

  Beste Gamekings,

  Ben vanaf het eerste item premium lid en heb er nooit spijt van gehad. Kijk niet altijd even constant naar alles maar ik vind het niet meer dan logisch te betalen voor goede content. Bovendien heb ik het gevoel dat jullie druk met het model bezig zijn en kritisch naar jezelf durven te kijken. Ik was, ben en blijf erbij!

  De mazzel

 • Qeust

  Alternatieve content zou ook fijn zijn dan alleen maar praten over games.

 • haenkie

  Misschien een niet storende suggestie: een doneer-knop bij items.Een soort fooienpot. Wil je meer van dit soort content: doneren kan hier. Voor dat Kaasjager interview zou ik wel een paar euro in de tip-jar gooien (mits gemakkelijk te betalen natuurlijk). Hetzelfde voor de Davilex interviews.

  Of een pay-per-view-achtige mogelijkheid. Wil je alleen dit premium item zien? Maar niet vast zitten aan een abonnement: betaal dan € X hier.

  Gamekings is de enige website waar ik maandelijks voor betaal, dus jullie doen ergens iets goed. Ik zou best af en toe wat meer willen betalen, maar ik heb een hekel aan maandelijks terugkomende kosten.

 • Michael

  Blijven vechten Boris! Het zal wel een stressvolle tijd voor je zijn om je kindje zo te zien spartelen. Succes aankomende tijd!

 • Michael3002

  @GKJJ:disqus weet jij wanneer deze veranderingen worden door gevoerd? word het dit weekend al doorgevoerd of pas over een maand zo dat non premium er op voor bereid zijn

 • Pretbek

  Hallo Gamekings,

  Ik heb zojuist een account gemaakt op jullie website om premium lid te worden. Maar ik zie dat het niet mogelijk is om op de meest nederlandse manier te betalen, met Ideal. Als jullie Ideal kunnen implementeren voor de maandelijkse inschrijving dan wil ik jullie graag steunen.

  • Uther Pendragon

   Dit lukt allang tenzij er misschien nu een fout in de website zit. Kijk je wel goed?

   • Pretbek

    Dit is alleen mogelijk met het jaarlijkse abonnement, ik heb het nadrukkelijk over het maandelijkse pay-what-you-want model. Zowel deze als de 8 euro optie is alleen te betalen met paypal.

    • Uther Pendragon

     Dan doe je het jaarlijks abonnement toch?

  • RandyRealtalk

   Ik zou ook wel een abbo willen, maar ik heb alleen overschrijvingskaarten van de giro.

   • Pretbek

    grappig

  • RagingRens

   Paypal werkt prima hoor 🙂 Kun je ook gewoon annuleren wanneer je wilt.

 • Uther Pendragon

  Dit stemt mij erg gerust. Ik heb nu voor het tweede jaar een premium jaarabonnement en ik kreeg het gevoel dat ik gewoon betaal voor gratis content. Met de huidige koers had ik het nog een jaartje ondersteund, maar nu ik dit allemaal zo hoor geloof ik er weer in dat het goed gaat komen met Gamekings en dat mijn geld ook nuttig besteed zal zijn. Jammer voor de mensen die alles gratis willen hebben, maar zo werkt de wereld nou eenmaal niet.

  Ik betaal voor content met inhoud en sommige premium leden vinden het voldoende om gamekings blind te steunen, ook al is het soms ver onder de maat. Dus gamekings blijf vernieuwen en relevant en blijf leuke journalistieke en zo nu en dan ook grappige items maken, dan ben ik er zeker van dat Gamekings een toekomst heeft in Nederland.

 • Rolf van der Hagen

  Ik ben zelf een fan van het platform Gamekings. Ik game al 7 jaar niet meer, maar bezoek nog regelmatig het platform. Waarom? Omdat ik vind dat jullie goede items hebben waarin analyses gedaan worden en waarin jullie je mening geven. Ik kijk dus ook bijna geen items meer die betrekking hebben op games, maar wel de items die daaromheen hangen. Ik ben tot op heden nog geen Premium lid geworden, maar zal dat nu wel gaan doen.

  Om eerlijk te zijn ben ik al enige tijd mijn interesse in games verloren, maar ben wel veel bezig met tech, met series, met films, met crypto’s, met AI, met IOT, met Blockchain, etc etc. Puur vanuit mijn interesse. Boris, ik heb je podcast enige tijd geleden geluisterd bij BNR over de crypto’s. En ik heb lange tijd geleden je items gezien over de Bitcoin op dit platform.

  Wat ik echt supertof zou vinden is als jullie content gaan maken over een breder spectrum, maar dan wel op jullie huidige manier. Lekker discusseren, mening geven, kritisch zijn en meer vertellen over de achtergrond. Er is op dit moment heel veel oppervlakkig nieuws te vinden op het internet. Er is een tegenbeweging gaande met diepere content, voorbeeld daarvan is de Correspondent. Ik ben fan van Gamekings, omdat het een videoplatform is. Ik vind het prettiger om een video te kijken dan een artikel te lezen.

  Je vraagt in je video om tips/meningen. Mijn tip/mening: ga content maken die breder is dan games, maar wel op jullie geweldige eigen manier. Veel mensen zijn op zoek naar diepgaandere content en zijn bereid daarvoor te betalen.

  • Steez977

   Ligt het gevaar er niet in dat door meer onderwerpen/breder te gaan, de inhoud oppervlakkig blijft?
   Boris weet veel over Crypto’s en Emiel over development bvb., maar tenzij de presentatoren buiten voetbal en muziek nog erg veel andere diepgaande (op hetzelfde level als games dan) interesses hebben zijn we ook snel klaar en verzanden we weer in filler content (die ik zelf mijd om eerlijk te zijn, er is al genoeg content te consumeren). Ik hoef ook niet 10x hetzelfde verhaaltje te horen. Er zijn genoeg vertikale kanalen die de diepte ingaan, of zelfs een platform als Wired wat genoeg in-depth gaat en de tijd neemt om iets volledig uit te pluizen en daar dan een reportage/video over maakt.

   • Rolf van der Hagen

    Ik snap wat je bedoelt. Het moet geen filler content worden, maar echt goede in-depth content. Wellicht dat diepgaande kennis bij andere Gamekings op andere vlakken dan games ontbreken, maar je kunt ook externe sprekers uitnodigen en daarmee de discussie aangaan. Ik luister bijvoorbeeld veel de Technoloog podcast van BNR. Die hebben er zelf ook niet mega veel kennis van, maar zijn wel in staat om kritische vragen te stellen.

    Wired is inderdaad een mooi platform, maar ik geloof dat er behoefte is aan een Nederlandstalig videoplatform dat de diepte in gaat. En wellicht leidt het zelfs tot extra/andere mensen die hun kennis delen via Gamekings, dus een verschuiving in het personeelsbestand.

    Ik weet niet 100% zeker of een verbreding een juiste keuze is, maar ik zou het tof vinden als men niet alleen kijkt naar Games (of gerelateerde zaken). Al met al ben ik het volledig met je eens dat het geen oppervlakkige content moet zijn, dat is er al voldoende en daar ga ik niet voor betalen.

 • Johnny Deekay

  ‘K heb vanaf dag 1 premium genomen om jullie te steunen. Het zijn moeilijke tijden. En ik heb er dan ook alle begrip voor dat jullie zoekende zijn. En ik denk dat de community dat ook zeker begrijpt.

  Het is zoeken naar nieuwe verdienmodellen en inderdaad proberen ‘out of the box’ te denken. Ik zag in ieder geval in de comments al wat suggesties voorbij zien komen waarbij er misschien meer inkomen gegenereerd kan worden.

  Misschien is het inderdaad een optie om content niet te laten zien als er een adblocker actief is.
  En kan er niet meer met youtube gedaan worden, om via die weg meer inkomsten te genereren?

  Wat ik graag nog wel zou willen vragen of zou willen voorstellen is dat jullie de sterkte en vaste onderdelen/items juist proberen in stand te houden en eventueel proberen te verbeteren i.p.v. er mee te stoppen en iets anders te verzinnen.

  Ik noem items als Tech Kings (wat geloof ik weer terug gaat komen, hulde daarvoor), Film Kings (de items met Dennis Mons waren erg sterk). Indie Kings (ik las dat dat juist weer weg gaat, of althans veel minder gaat worden. En dat is jammer want ook dat items is altijd erg leuk om te kijken. En Emiel is echt een waardevolle GameKing die hopelijk nog lang bij jullie blijft). De Kwestie, ook altijd leuk om naar te kijken.
  Stuk voor stuk goede items waar ik altijd elke week wel naar uit kijk.
  Dan is het jammer als je dan merkt dat sommige items dan er een week niet zijn. En daar hoor, lees of zie je dan ook niks over waarom dat gebeurd.
  Ik denk dat je met deze items juist een sterke line up hebt die voor Premium kijkers erg interessant kan zijn. Maar dat is mijn mening 🙂

  Ik hoop in ieder geval dat jullie nog lang kunnen blijven doorgaan! Zou echt zonde zijn als GameKings niet door zou kunnen gaan.

  • Montana

   En meer overzicht. Dat je kan klikken op ”Tech Kings” en daar alle items van krijgt etc. Ipv alles onder elkaar.

 • Brinq

  Een kort stukje over mijn ervaringen met Gamekings.

  Ik ben een Gamekings fan, en Premium member vanaf dag 1.

  Ik heb het grootste gedeelte van mijn leven ALLES gekeken wat er op Gamekings voorbij kwam.
  Ook was ik groot fan van de subbranch Hardware Woensdag (RIP TeamHWW).
  Sinds premium is er meer content dan ooit! Premium viel samen met mijn afstuderen. En na je studie krijg je het pas echt druk. Dus ik had geen tijd meer om alles te zien. Dit botste met mijn normale routine.
  Ik moest dingen gaan inhalen, en ik had minder tijd voor andere media.
  Wat resulteerde in het minder consumeren van Gamekings.

  Ik ben inmiddels Gamekings anders gaan bekijken/gebruiken. Ik heb mezelf over mijn autistische trekje
  van ‘alles of niets’ heen gezet. Met zoveel content heb je de luxe om de krenten uit de pap te vissen.
  Met dit perspectief is mijn 5 euro Premium per maand misschien nog wel meer waard dan voorheen.

  Gamekings Premium is voor mij een no-brainer. Wat Gamekings (en Boris) zich niet altijd realiseren is dat Gamekings inmiddels zo lang bestaat dat het mensen vormt tot wie ze zijn. Ook ik ben opgegroeid met Gamekings, en het heeft mij gevormt tot wie ik ben. Het heeft invloed gehad op mijn muziek-, game-, en fashionsmaak. Zelfs als ik niet/minder kijk laat ik het Premium infuus door lopen.

  Genoeg lofzang,

  ga nog lang zo door Gamekings!

  • Wow! thanks voor de complimenten!

 • Mijn (minimale) bijdrage hebben jullie, €3,- pm.
  Zodra ik meer inkomen heb gaat het zeker naar de 5-10€.

  Keep up the Spirit!

 • flipppy

  Over bitcoin minen. ik heb het nu een paar keer even aangezet, maar het is wel belangrijk dat er snel een aanpassing wordt gedaan en dat is dat hij niet 100% of iets daar in de buurt mag vragen van de cpu.
  de boel op de pc vertraagd en zelfs gamekings items lopen niet meer soepel (of haperen even).
  Dat zijn concessies die ik en ik neem aan ook mensen die minder betrokken zijn echt nooit gaan doen!

  Miner stilletjes meedraaien op de achtergrond zou ik er geen probleem bij hebben als ik toch al op de website ben. Afhankelijk van de uren content mine ik dan rustig mee. verwachten dat mensen het de hele dag open laten staan is denk ik niet heel realistisch en op de beperkende wijze zoals het nu geïmplementeerd is al helemaal niet.

  • JEP!! DIT!!! Threshold van 85% lijkt me happiger

  • ja snap ik. het is voor ons ook een beetje experimenteren. ik zou de miner niet aanzetten als het ten koste gaat van de prestaties van je pc.

   • flipppy

    De miner op piratebay vraagt maximaal 50% cpu kracht. zou dit bij jullie ook zo zijn, dan zou ik hem wel door laten gaan.

 • Michael

  Ga gewoon full on in sell out-mode. Laat de GK’s bijvoorbeeld zelf reclames in elkaar draaien voor het begin van elke item (zoals Linus Tech Tips). Niet alleen van game-sponsoren maar ook minder game gerelateerd bijvoorbeeld: Energy-drinks, vpn/bitcoin websites, kleding etc.

  • En wie wordt daar blij van ? Dat is juist verspilde energy, die nu gewoon in Konttent wordt omgezet

   • Michael

    De sponsor. Er moeten €’s binnenkomen en zo te horen snel ook…
    Lijkt mij ook wel lache om Skate reclame te zien maken 😉

    Maar Linus doet het wel grappig, met een knipgoog en volgens mij ook low-effort.

    • beetje zuur man 😉 nah, dit is home-made-patreon om meer tijd voor wezelijke dingen te behouden lijkt mij

  • Ranesh Vai

   Als ze die optie hadden, hadden ze dit natuurlijk wel gedaan. Maar hoe willen ze dit doen dan, waarover? Over games is het lastig te doen. Over hardware wel, maar ze hebben amper hardware te bespreken.

   LTT is overigens zeker geen sell-out. De dingen die hij promoot gelooft hij echt in. Het is juist een van de mensen die tegenwoordig weliswaar flink gegroeid is, maar altijd eerlijk geweest is in wat hij van een product vindt.

   TechQuickie is overigens ook compleet commercieel ingegeven, maar heeft daadwerkelijk een leerzaam karakter.

   We hebben Boris overigens wel in bepaalde items gezien van bijv. KPN (met Humberto Tan), hoe hij over Apple en zijn iPhone sprak waarover hij loog dat hij deze zelf betaald heeft en vervolgens alles en iedereen een Mac aanraadde, ook voor gaming en riep dat al het overige kut was en zomaar vanuit het niets kregen we ook ooit een item over een HP Notebook door Boris die ons ging vertellen hoe geweldig het ding was, ook voor gaming, terwijl de specs totaal niet navenant waren. Geen idee of hij voor dat laatste ook geld gekregen heeft, maar ik heb het apparaat verder iig nooit meer teruggezien, dus waarschijnlijk wel. Net als die HP Omen-items. Overigens niet echt wat mis mee m.i. om promotie te doen in samenwerking met een merk, maar svp niet liegen en transparant zijn over dat iets een advertorial is of een commercieel motief.

   In all fairness, als niet-gaming-merk met een beetje inzicht wil je niet dat Boris je spullen promoot. Kledingsponsoren hebben ze allemaal wel volgens mij. Tenminste, in het verleden.

 • Jerreby

  Goed en openhartig item Boris! Ik game al jaren niet meer maar vind het nog steeds erg tof om jullie te volgen.

  De reden dat ik nog steeds op Gamekings kom:
  – Actualiteit die besproken wordt in items zoals Brievenmaandag en EVDWV.
  – Diepgaande items over de gameindustrie in het algemeen.
  – Cryptocurrency en andere technologie gerelateerde items.
  – Toffe livestreams zoals Bar Weinig.
  – Lifestyle items en roadtrips naar bijvoorbeeld de E3.

  In mijn ogen biedt het instorten van de advertentiemarkt juist ontzettend veel kansen. In tegenstelling tot alle Youtubers zijn jullie in staat om hoge kwaliteit content te maken die een stuk dieper gaat dan random vlogs of gare pranks.

  Misschien duurt het even voordat iedereen gewend is om voor content te betalen, maar ik denk dat jullie goed opweg zijn om helder en transparant uit te leggen waarom dit voor een platform als Gamekings noodzakelijk is/wordt.

  Zelf ben ik door dit item overtuigd en neem een premium-abonnement. Ik ben benieuwd naar wat Gamekings ons de komende tijd gaat bieden!

 • Bledismauw

  Wat een lijdensweg is dit zeg.
  Voor de introductie van premium content was ik trouwe kijker van GK maar de manier waarop dat door de strot werd geduwd van de kijker zette mij op het verkeerde been. De communicatie was in het begin ronduit slecht maar dit is zeer zeker verbeterd. Dit heeft mij weerhouden om in het begin premium te worden evenals de betaalmogelijkheden.

  Betalen voor dit type content is inderdaad een drempel die ik (nog) niet neem.
  Er zijn teveel dingen die mij niet (meer) aantrekken zoals Indiekings, Techkings (waar geen expertise meer in zit behalve Steven) maar ook de nieuwe GK’s die mij minder aanspreken dan de oude garde.

  Heren het was leuk maar voor mij houdt het hier op, veel succes gewenst!

  • Chiyaho

   Steven expertise in tech? No offense maar die expertise is volgens mij vrij basic.

   • Michael

    C’mon dude. Techkings/HWW heeft altijd gedraaid op Steven. Blijkbaar heb jij hardware woensdag nooit meegekregen. Ga de gamekings vault maar even bekijken.

    • Ranesh Vai

     Steven verdiept zich alleen als hij iets zelf nodig heeft of toevallig heel interessant vind. Anders dan dat slaat hij regelmatig de plank mis. Op zich niet eens erg als er op overige vlakken wel een meerwaarde is. De oude HWW’s hadden bijv. als voordeel om gewoon te kunnen zien hoe iets werkt. Maar op een gegeven moment waren ze alleen maar wat aan het praten aan een tafeltje en kwamen alle zwaktes blood te liggen. En in het verleden met Donny, kapte Steven hem ook vaak als wanneer hij naar zijn idee te inhoudelijk ging (doen alsof hij in slaap viel bijv.). Vaak op gewoon zeer interessante momenten in het verhaal van Donny.

     Je ziet verder ook in items als het TV-item dat hij het inleeswerk gewoon niet gedaan heeft en weinig aan info te brengen heeft. Het was gewoon ‘papa gaat naar de MediaMarkt om een tv te bekijken’. Het meeste viel te leren uit de comments.

     Nogmaals, het is allemaal niet erg, zolang er op andere vlakken wel een meerwaarde is.

    • Chiyaho

     Sure, Steven heeft interesse in tech en volgt het nieuws erom heen. Maar dat maakt je nog geen expert, wanneer het op de feiten aankomt valt het ook nog wel eens tegen met Steven. En sorry, maar ik heb geen zin om 5+ jaar oude items terug te kijken.

 • Snap dat jullie mogelijkheden zoeken. De Premium optie is absoluut een goed plan. Ben persoonlijk geen fan van het minen – maar snap de verkenning. Maarrrr volgens mij valt er veel meer te halen uit jullie content op de ‘normale’ online manier.

  Wat zou ik doen als ik jullie was?
  – budgetgaming.nl-achtige-affiliate pagina maken die je toont in het menu (laat alle trouwe bezoekers hun games kopen via jullie affiliate links. Zo steunen bezoekers je met een aankoop die ze toch al doen)
  – seo specialist zoeken (wordt hierboven ook al genoemd, maar het is echt bizar als ik google op ‘fifa 18 review’ dat jullie pas op plek 33 staan….quick win -> gebruik deze plugin: https://yoast.com/wordpress/plugins/video-seo/

 • Rico

  Ik heb een vraag: komt er nog de mogelijkheid om bij Pay what you want en de maandelijkse bijdrage via Ideal te betalen? Als die mogelijkheid er is, wil ik jullie met alle liefde van de wereld supporten.

  • Daar zijn we druk mee bezig, we hopen het zsm te introduceren. Thanks!

 • Johnny Deekay

  Nog maar een keertje posten. Mijn vorige post is om een vage reden aangemerkt als ‘spam’. ‘K zie mijzelf niet als een spammer 😉 Maar hier mijn post nogmaals:

  ‘K heb vanaf dag 1 premium genomen om jullie te steunen. Het zijn moeilijke tijden. En ik heb er dan ook alle begrip voor dat jullie zoekende zijn. En ik denk dat de community dat ook zeker begrijpt.

  Het is zoeken naar nieuwe verdienmodellen en inderdaad proberen ‘out of the box’ te denken. Ik zag in ieder geval in de comments al wat suggesties voorbij zien komen waarbij er misschien meer inkomen gegenereerd kan worden.

  Misschien is het inderdaad een optie om content niet te laten zien als er een adblocker actief is.

  En kan er niet meer met youtube gedaan worden, om via die weg meer inkomsten te genereren?

  Wat ik graag nog wel zou willen vragen of zou willen voorstellen is dat jullie de sterke en vaste onderdelen/items juist proberen in stand te houden en eventueel proberen te verbeteren i.p.v. er mee te stoppen en iets anders te verzinnen.

  Ik noem items als Tech Kings (wat geloof ik weer terug gaat komen, hulde daarvoor), Film Kings (de items met Dennis Mons waren erg sterk). Indie Kings (ik las dat dat juist weer weg gaat, of althans veel minder gaat worden. En dat is jammer want ook die items zijn altijd erg leuk om te kijken. En Emiel is echt een waardevolle GameKing die hopelijk nog lang bij jullie blijft). De Kwestie, ook altijd leuk om naar te kijken.

  Stuk voor stuk goede items waar ik altijd elke week naar uit kijk.

  Dan is het jammer als je dan merkt dat sommige items dan er een week niet zijn. En daar hoor, lees of zie je dan ook niks over waarom dat gebeurd.

  Ik denk dat je met deze items juist een sterke line up hebt die voor Premium kijkers erg interessant kan zijn. Maar dat is mijn mening 🙂

  Ik hoop in ieder geval dat jullie nog lang kunnen blijven doorgaan! Zou echt zonde zijn als GameKings niet door zou kunnen gaan.

  https://uploads.disquscdn.com/images/3d1bbb5551043176300df4a0119cfc20f125dfe412367af6f6ff74e7e18e883d.png

  • Ranesh Vai

   Dat spam-verhaal heb ik ook wel eens gehad. Geen idee waar het door komt. Ik heb wel eens getracht door het terughalen van de post hetzelfde wederom te posten, maar dan krijg je dus weer een zelfde spam-detectie. Kennelijk is er een algoritme dat een bepaalde combinatie van woorden en wellicht andere zaken ziet als spam.

   Over derest van je post: Ik vond het oude Techkings eigenlijk redelijk zwak. Het nieuws was wel aardig, maar de hardwarereviews vielen te vaak erg tegen. Filmkings was inderdaad wel tof hoewel ik tegenwoordig tov iets als Collider of Screenjunkies op Youtube weinig meerwaarde zie in het bespreken van de grote titels. Ik heb dan liever dat wat kleinere films besproken worden. Verder was Dennis natuurlijk een groot deel van Filmkings. Melle kon het wel op een eigen manier goed vervangen, maar met bijv. David was het wel echt gewoon een filmfan die het besprak ipv iemand die met wat meer ervaring andere zaken kan uitlichten waar je zelf nooit op zou letten zoals Melle en Dennis dit konden.

   Dat er meer structuur zou moeten zijn ben ik inderdaad wel met je eens. Dat we gewoon weten wanneer we bepaalde items kunnen verwachten.

   • Johnny Deekay

    Thanks voor je reply Ranesh. ‘K ben het met je eens dat de oude Tech Kings soms kon tegen vallen. Maar er zaten soms ook geniale afleveringen tussen. Ik kon de humor van Vasco erg waarderen. Daarnaast had hij ook veel kennis. Film Kings hoeft van mij ook niet perse over de grote titels te gaan. Voor mij was Film Kings altijd even een mooie update over wat er allemaal te zien was in de bios en wat er ging komen.
    ‘K hoop dat ze de vaste items juist wat meer op waarde schatten en deze ook blijven ondersteunen en verbeteren.

    • Ranesh Vai

     Zeker, Vasco was top inderdaad. Maar Koos heeft in zijn stream uitgelegd dat ze een iets ander concept gaan aanhouden. Een combinatie van nieuws plus het bespreken van een product. Klinkt eigenlijk wel tof, zolang het goed gebeurt.

     Maar ik heb wat reviews van Kevin gelezen, en die lijkt me gewoon prima en de beste die je ze voor een item als dit hebben, sowieso sinds Donny.

   • Henkjan Greeters

    Volgens mij wordt je als “spam” gemarkeerd bij een X aantal and downvotes, of als je specifieke woorden gebruikt die op een blacklist staan.

    Met name verwarrend als ze de woorden op deze “blacklist” zelf in de video zelf wel regelmatig gebruiken.

    • Ranesh Vai

     Dat eerste kan het niet zijn, want het gebeurt al op het moment van posten of zeer kort daarna. Dat tweede vermoed ik inderdaad, maar wat is het dan? Want ik gebruik geen andere worden dan in de vele overige posts die ik plaats.

     • Henkjan Greeters

      Dat probleem ben ik ook al een aantal keer tegenaan gelopen. Vooral leuk als je een lange comment plaatst.

      Maar als het goed is zijn ze hiervan op de hoogte. Ik heb het ze namelijk al 2 of 3 keer aangegeven.

     • Ranesh Vai

      Het ging in mijn geval altijd om lange comments. Maar inderdaad weten ze het wel. Alleen is het maar de vraag of er wat aan gedaan kan worden. Wellicht dat het een Disqus ding is, en ik weet niet in hoeverre die open staan voor het oplossen van dit soort dingen.

     • Henkjan Greeters

      Tja, als het een structureel disqus probleem is, wellicht een reden om een ander comment systeem te hanteren.

      Disqus past sowiso niet echt in het plaatje van een site waarbij je een eigen account moet hebben. Een site die geen patreon gebruikt, maar zelf een premium systeem maakt. Een site die geen youtube gebruikt, maar z’n eigen videos host.

     • Ranesh Vai

      Een goed comment-systeem maken is best lastig. Noem eens een site die echt een eigen commentsysteem heeft? Ik ken alleen Autoweek, en dat is echt heel matig. Derest gebruikt webtools die altijd klote zijn of iets als Facebookcomments waar ik ook geen fan van ben.

      Als ik kijk naar Disqus, met de notificaties en de ruimte keus aan de manieren om je te registreren, los of via bestaande social, moet ik zeggen dat ik daar toch wel erg tevreden over ben. Los dan gewoon dit probleempje op, en knal lekker door zou ik dan zeggen.

     • Henkjan Greeters

      Veel sites gebruiken een forum. Ofwel: een video met een link naar een forum thread — wat mij betreft de beste oplossing is.
      Maar goed, volgens Boris is het fenomeen “forum”, een fenomeen van de vorige eeuw.

      Verder zou ik ook zeggen: los het probleem op. Dat gebeurt echter niet. Dus of de GK’s doen er niks meer, of disqus wil/kan er niks mee. Als disqus er niks mee wil of kan, lijkt mij dat voldoende reden om te kijken naar alternatieven.

 • quiel

  Ik snap de beweegredenen van Gamekings.
  Premium ben ik, mining doe ik niet aan mee.
  Maar ik hoor steeds we gaan meer doen… maar ligt het aan mij of zie ik het “nog” niet…

 • Sylmaron

  Eigenlijk ben ik tegen Premium constructies, maar toen ik vandaag zag op een andere website wat het kan betekenen voor een website als je je ziel uitlevert aan commerciële partijen ben ik me gaan bedenken. Even wachten op Paypal tot mijn bank gekoppeld is aan mijn rekening en dan neem ik ook Premium.

 • osman69

  Subbed voor premium. 1 voorwaarde Boris. Niet meer op mijn patta’s lopen zoals toen bij Firstlook, haha.

 • FGras

  Verkoop een jaarabonnement inclusief game voor 60 euro.
  Werkte bij de game magazines ook altijd.

  • dat werkte juist niet. die games zijn niet gratis en de waarde van je abonnement is 0

   • Leon Droogendijk

    Bij OPM werkte dat voor mij in ieder geval wel. Daar kreeg je elk jaar een game toegestuurd als je verlengde en daardoor verlengde ik ook telkens. Helaas dat Sony toen de stekker eruit trok (en waarschijnlijk het lage abonnees).

    • evert87

     Waar is de tijd.

    • Dat werkte voor de abbo’s inderdaad uitstekend. De bladen schoten er alleen niet zo veel mee op. Ze zijn niet voor niets of allemaal weg of op weg voor een 2e of 3e keer over de kop te gaan.

   • FGras

    Qua kosten heb ik geen idee hoe ze daar winst uit haalden. Maar het werkte wel in het oogpunt dat ik deels daardoor lid bleef. Het was gewoon een goede deal.

   • mcp

    Ja waarom niet 60 euro en een (gratis shirt of hoodie ) Ik gun jullie mijn geld maar het gevoel om er iets fysieke voor terug te krijgen is nog leuker.

 • Jamie

  Het peilen onder de premium leden over in hoeverre zij zitten te wachten op een Azië-roadtrip zou een mooie start zijn van het meer betrekken van de community. De aankondiging van die roadtrip werd in de comments nou niet met veel enthousiasme ontvangen meen ik me te herinneren.

  • Ranesh Vai

   Het was vooral dat het als alternatief zou zijn voor de TGS en dat hier vooraf niet naar gevraagd was. Hadden ze het voorstel vooraf neergelegd, zou het een ander verhaal geweest zijn, denk ik.

   Maar de Gamekingscommunicatie is iets dat sowieso op een hoger plan mag. Die donaties voor die dolfijn waarvan een flink deel naar de organisatie van BarWeinig ging was natuurlijk belachelijk. Uiteindelijk was het dus gewoon een tool om BarWeinig zonder kosten te kunnen doen. Op deze manier kon de community niets eisen qua camerawerk of invulling en hoefde Jelle ook geen moeite te doen om duidelijk in beeld wat te mixen en het nodige uit te leggen. Dit laatste was echter wel het idee waaruit BarWeinig ontstaan was. Nu was het gewoon een IRL met een periode-feestje voor Gamekings die de community zonder het te weten, voor ze betaald heeft.

   Naast hetgeen waar je het zelf al over hebt, zou je ook nog die miner kunnen noemen. Op zich weinig negatiefs aan, en het is prima uitgelegd en vooraf al te raden. Maar leg dit soort dingen vooraf gewoon uit en introduceer het daarna.

 • rio_ull

  Wat een briljant begin Boris, zo win je inderdaad wat zieltjes en krijg je mildere kritiek. Maar er zijn ook positieve punten aan je verhaal. Wanneer de concurrentie verdwijnt heb je nog meer pageviews!

 • XXXXXXXXXX10

  Willen we gamekings dood? NEE, Heb je 10 euro per maand om te betalen voor de content? JA. probleem opgelost.

  • Ranesh Vai

   10 euro hebben zat mensen er niet voor over. Ik ook niet voor de kwaliteit die Gamekings levert. En sowieso is het voor bepaalde mensen gewoon een hoge prijs. Het duurste Netflix-abonnement is 14 euro, om het eea maar eens in perspectief te zetten.

 • FGras

  Huil, mijn favoriete items gaan premium 🙁

  • Harry Nak

   2,50 per maand en je hoeft niet meer te huilen.

 • Rolf van der Hagen

  Kennen jullie het platform Patreon? Het gedachtengoed van dit platform (plaats een idee, geef aan wat het kost om te maken, laat de crowd betalen en maak het vervolgens) vind ik erg interessant. Wellicht is het interessant voor Gamekings om iets van dit gedachtengoed te integreren in het Gamekings platform.

  • eh….dat is toch precies wat premium is????

   • Rolf van der Hagen

    Deels wel inderdaad. Maar wat ik bedoel is een soort crowdfunding pagina met ideeen voor items die pas gemaakt worden als het bedrag behaald wordt. Dit dan voor speciale items. Geeft jullie ook meer inzicht in waar men voor wil betalen. Als dit er al is (bijv in Discord) dan heb ik het gemist en kun je mijn idee negeren.

    Keep up the good work!

   • Bloempjes

    Op Patreon hebben we als fans een kijkje achter de schermen en is er meer transparantie over het aantal patrons, de hoogte van de pledges, de inkomsten die nodig zijn om bepaalde doelen te halen en eventueel kun je ook meer pledgen voor kleine beloningen. Een doel zou kunnen zijn om bij €10.000 aan pledges per maand een GK vast aan te nemen of om de tafel in de studio te vervangen. Dat is voor de community ook iets waar ze naartoe kunnen werken. Zo’n gedeeld doel zou bij het minen van hashes ook motiverend kunnen werken.

    Dat betekent niet dat Gamekings over moet stappen naar Patreon o.i.d. maar je zou wel wat van die insteek over kunnen nemen om de verbinding tussen Gamekings en bezoekers hechter te maken. In plaats van hersenloos een vast bedrag per maand over te maken kan het ook interessant zijn om de ene maand wat meer of minder te betalen om bepaalde doelen te behalen of om bepaalde content te belonen. Dat ‘wij samen’ gevoel past wel bij premium.

    • Snaak

     Gebruik maken van Patreon vraagt om een bepaalde openheid / transparantie. Laat dit nu net de grootste allergie zijn van GK.

  • Ranesh Vai

   Ik denk dat Patreon vooral is voor partijen die de mogelijkheid niet hebben om zelf donaties te vergaren. Gamekings heeft dit wel. Inderdaad kun je middels een Patreon-pagina het nodige aan info kwijt, maar dat kan Gamekings ook op de site en inderdaad via iets als Discord.

 • Reiverdemon

  Dus de Azië trip is pas net op de tekentafel? Dit najaar moest die toch al beginnen? Dat werd mij duidelijk van het item waarin verteld werd dat Tokyo game Show niet doorging.

  • staat voor januari, maar we gaan het nog uitgebreid bespreken

   • Steven
    • Ranesh Vai

     Maar is er wel een game-relevantie te vinden? Dat is wel het uitgangspunt heb ik begrepen. Niet om een soort reisprogramma te maken.

     • Steven

      Diverse uitgevers zitten daar. Nintendo komt natuurlijk uit Kyoto. Je kan zelfs het gebouwtje opzoeken waar nintendo oorspronkelijk begonnen is. Nioh speelt zich oa in Osaka en zo zijn er nog veel meer paralellen te trekken. In ieder geval een stuk game relevanter dan India en Cambodja

     • Ranesh Vai

      Maar wat zijn de items die je wil zien dan? Een interview met mensen van Nintendo? Moet je daarvoor echt naar Japan en wat is de meerwaarde tov een geschreven stuk? Is het niet juist de bedoeling van Nintendo om de pers te ontmoeten tijdens events? En plekken waar een game zich afspeelt… Voor zover het nog te vinden is, kun je het dan even schieten, en dan?

      Het idee is juist om plekken op te zoeken waar mensen vooraf niet aan denken en waar wel gegamed of developed wordt en niet om de standaard plekken op te zoeken waar mensen sowieso wel bekend mee zijn.

      Het is natuurlijk ook een voorkeursding, maar ik heb het idee dat ze met de Azië-trip echt wat anders willen brengen, iets wat er nog niet is. Dan past jouw verhaal niet echt in die kaders.

      Begrijp me niet verkeerd, ik zou ontzettend geïnteresseerd zijn in een item waar de strategie bevraagd wordt bij een Nintendo of een van de grote uitgevers zoals Capcom en Sega. Maar dan wordt het onderwerp wel echt dat, en niets met de landen an sich. Is een heel ander doel. Ze kiezen nu echt voor de landen als basis.

      Maar er komt een sectie in Discord voor dergelijke ideeën. Kom het pitchen aldaar en je hebt iig mij als steun. Hoewel het niet op korte termijn gaat gebeuren uiteraard.

   • mcp

    Ja waarom niet 60 euro en een (gratis shirt of hoodie ) Ik gun jullie mijn geld maar het gevoel om er iets fysieke voor terug te krijgen is nog leuker

 • joristhewise

  Al sinds het begin van Premium geniet ik van de extra content die jullie voor de premium leden maken en ik dat bepaalde geliefde items nu achter deze zogeheten paywall komen kan ik ook alleen maar begrijpen.

  Ik ben benieuwd wat de toekomst qua content gaat brengen, hopelijk gaat de hogere hoeveelheid van content overigens geen afbreuk doen aan de kwaliteit van de content.

  Wel vraag ik mij af, blijven de reviews die voor Premium leden zijn gemaakt ook exclusief of worden die na een paar dagen alsnog openbaar gemaakt? Sommige titels zijn namelijk zo groots, wil je die wel je van je bezoekers weg houden uiteindelijk? Je kan ze tenslotte gebruiken om bezoekers van de site een beetje lekker te maken als voorproefjes van de kwaliteit van Premium items.

  Ik hoop dat met meer (goede) items jullie mensen over de streep weten te trekken om Premium lid te worden, dat jullie zullen laten zien dat het een goede investering is voor iedereen die jullie een warm hart toedraagt.

  • JJ

   Niet gesponsorde reviews bijven Premium. We maken dan bij de echte grote games een kortere versie zodat we toch de gamers kunnen laten weten wat we er van vonden.

 • joristhewise

  Wat ik overigens wel hoop is dat jullie qua toon zo door blijven gaan. Hierbij bedoel ik dan het feit dat jullie de kijker ook serieus nemen en dat het niveau van de reviews en items ook zo blijven, als gamers die serieus in gaan op de content. Je ziet steeds vaker dat diverse sites en magazines het taalgebruik aanpassen om een jongere doelgroep aan te spreken. Persoonlijk ben ik al een wat oudere gamer en voel ik mij dan ook niet meer aangesproken door sommige sites die qua taalgebruik steeds een lager niveau gebruiken om zo maar zieltjes te winnen. Hier voel ik mij tenminste als oudere (nou ja, 34 jaar is niet zo heel erg oud) gamer nog op mijn plek, word ik niet aangesproken in de items alsof ik als kijker een kind van 12 ben.
  Hopelijk blijft dat ook zo.

  • Na U clausule

   Jij voelt je als 34 jarige volwassenen bejegend als Boris er weer eens een “fucking sick” en een “fucking nice” en een “kan**r vet” tegenaan smijt?

   Right. . .

   • Jasper Sikkel

    Nee, maar ik zou dan wel weer blij worden als hij jou uitmaakt voor mongool.

    • Na U clausule

     Lijkt mij ook wel wat.

   • JJ

    Dus als je 34 bent moet je opeens anders gaan praten of doen. Wow. 🙂

    • Na U clausule

     Nee JJ de grens ligt niet bij 34. Maar om antwoord te geven op de vraag die je eigenlijk probeert te stellen…
     Ja. Ik verwacht van een volwassen iemand dat hij zich als zodanig gedraagt en dat hij, of zij natuurlijk, als een volwassene communiceert. Ik denk eerlijk gezegd dat jij er hetzelfde over denkt maar a la, laat ik daar nu maar niet verder op ingaan. Als ik dan het vocabulaire van een 20 jarige uit de mond van een 40 plusser hoor komen ben ik er vrij snel klaar mee. Maar dat ben ik.

     • BassieB

      Gtfo. Just do it.
      Fyi tegen de 40.

     • Na U clausule

      Irritant die mug! Of zei er iemand wat?

   • joristhewise

    Ik zie Boris vaak als iemand met passie waar hij gewoon enthousiast en passievol met de kijker mee praat. Verder is de stijl van een JJ en een Skate bijvoorbeeld totaal anders.
    Verder gaat het verder ook om de inhoud van het item waarbij gewoon op meer wordt gelet dan alleen de oppervlakkige dingen. De stijl van Gamekings is door de jaren heen niet veel veranderd om een andere doelgroep aan te spreken, dat is wat ik er mee bedoel. Je houdt van die stijl of niet maar ze zijn gewoon op hetzelfde niveau doorgegaan en dat kan ik waarderen.

 • Michel

  En anders kan je die 600.000 euro aan activa aanspreken. 😛

  Er wordt vaak met het woord kwaliteit gesmeten, maar in de uitvoering valt dat nog niet erg terug te zien.

 • borisvoll

  Ik zie jullie eigenlijk wel terug in podcast vorm. Naar mijn idee een van ‘de’ toekomstige manieren van mediaconsumptie. Je spreekt een niche aan en je geeft mensen de optie GK te luisteren op allerlij momenten waarbij een scherm overbodig is. Misschien een ideetje voor in de toekomst

  • borisvoll

   En anders kan je misschien zorgen voor mp3 versies van sommigen discussies en filmpjes

 • lolwut95

  Hoe cool zou t zijn als je als community naar een gemeenschappelijk doel kan minen?
  Je ziet dan een pagina met daarop het doel, bijvoorbeeld een roadtrip of documentaire, en dan een graph met hoe er naar het doel toe gemined wordt.

  • TrissiB

   Klinkt super vet!

  • Montana

   dat is wel heel vet ja. AGREE

 • KeesKlaas

  Het lijkt erop dat ik als gratis kijker van gamekings.tv hier nog weinig te zoeken heb binnenkort.

  • Michael3002

   alleen brievenmaandag en einde van de week vrijdag is gratis nog dan

  • Elke dag zal er gratis content zijn, maar we hebben je steun wel nodig. Dus mocht je ons tof vinden en het kunnen missen, support ons!

 • TrissiB

  Knap dat jullie er na al die jaren nog steeds zijn om mij dagelijks te voorzien van items waar ik met heel veel plezier naar kijk Gamekings! Ik hoop zo ontzettend hard dat jullie er nog vele jaren zullen zijn, want het zal voelen alsof er een stuk uit m’n lijf getrokken word op de dag dat jullie er niet meer zijn! Ik ga maar is met wat extra’s supporten, zit nog als een zwerver op die 1 Euro te klooien waar jullie niks aan overhouden.

 • Steez977

  Nog even iets. Ik zie meerdere malen per week dat het GK kanaal begint op Twitch. Erg leuk allemaal, maar wie heeft tijd om dit te checken overdag? Vast niet de wat oudere (betalende?) bezoekers. Misschien zit ik er dik naast. Jullie weten het vast wel beter,maar toch vraag ik me af of die tijd/mensen niet beter benut kunnen worden. Ok het is vast goedkoop(er) content maken zo, en misschien kijken velen de streams ’s avonds terug maar dat kan ik me bijna niet voorstellen aangezien het chat gedeelte toch ook invloed heeft op de beleving.

  • Jeroen Lamberts

   Heel goed punt. Meestal kom ik na een dag werken, eten enzovoorts, tegen een uurtje of 7/half 8 tot de conclusie dat ik weer een stream gemist heb.

  • Ediz

   Mee eens. Ook één van de redenen waarom ik Skate’s Late Night streams zo tof vind.

 • Ossies Power

  for gamers by gamers

 • kazeman

  Spam ??

 • johan solo

  Ik wil best mijn subscription omhoog doen is dat makkelijk aan te passen?

  • Pascal Karte

   Neu, cancellen en opnieuw sub aangaan. Heb ik zojuist ook maar gedaan. Technisch kan het allemaal wat handiger.

 • Sem

  Begrijpelijk dat jullie deze kant op gaan met premium. Het grote probleem voor mij is alleen dat zoveel sites dit soort modellen incorporeren waardoor ik straks misschien bij een stuk of vijf sites 2,50 of meer moet gaan betalen voor de content. Dan wordt het toch een flinke kostenpost. Voor nu ben ik gewoon premium lid bij jullie en dat bevalt goed.

  Een andere vraag: hoe zit het dan met Youtube? Daar hoor je vaak wel over dat men goed kan rondkomen van de advertentie-inkomsten.

 • Ranesh Vai

  Een paar dingen erger ik me sowieso aan wanneer het gaat om het verhaal van Gamekings omtrent het adblock-gebruik. Je kan er immers ook voor kiezen, als je toch weet dat veel mensen ads blokkeren, om proberen te voldoen aan de wensen van mensen als het om de site gaat. Bijv. ik gebruikte mijn adblocker, om het automatisch spelen van video’s te stoppen. Ook irritant is het beginnen van video’s met ‘Jaaaa!!!’ of ‘BAAAM!’ en meer van dit soort onzin (en ja, ook dat ‘jeeeuj’ bij Brievenmaandag kan wat mij betreft weg, de gemiddelde leeftijd op de site legitimeert dit inmiddels wel). Ontzettend irritant.

  Verder kunnen jullie nog altijd ad-revenue scoren wanneer jullie bepaalde content als podcast beschikbaar maken. ‘We zijn een videosite’ is een onzin-argument en sowieso niet eens waar (want er is ook een nieuwssectie, hoe matig deze ook ingevuld wordt, en evenementen als Firstlook zijn natuurlijk ook een videocontent).

  Persoonlijk irriteer ik me ook aan ads die de hele zijkant van een site klikbaar maken en altijd ontzettend schreeuwerig zijn. Is overigens niet alleen hier. Adverteerders designen die ads natuurlijk zelf. Is het bespreekbaar met een adverteerder om daar zelf wat mee te doen zodat het beter passend is voor de site, vraag ik me af? Zal wel niet, aangezien niemand van de sites die ik bezoek, dit doet.

  Maar goed, ik ben al Premium vanaf het begin, maar om nu te zeggen dat de Premium-items zo geweldig zijn… De discussies zijn zelden van enig niveau. Heck, het zijn amper discussies, meer gesprekken. Daarbij gaan jullie altijd maar uit vanuit jullie eigen common sense die rationeel gebonden is. Er is beperkte kennis en van daaruit wordt geredeneerd en een conclusie getrokken. Er wordt geen moeite gedaan om zich in te lezen (roep niet over een organisatie dat deze slecht gaat zonder even wat jaarcijfers in te kijken, ga niet HDR uitleggen zonder dat je weet wat het werkelijk is, en test geen televisies in een setting die daar niet geschikt voor is, lees je in of vraag om wat pointers aan de community en zorg dat er een platform is waar dit kan). Op die manier is er totaal geen meerwaarde en is het echt alsof je naar je vader en ooms op een verjaardag aan het luisteren bent die allerlei onzin roepen over bepaalde zaken zonder een basis te hebben in de onderwerpen die besproken worden. Het vermaak met de premium-items was er op zich wel, maar wordt op een gegeven moment inwisselbaar.

  Het ding is dat wanneer jullie het over zaken hebben waar ik wat van af weet, er te vaak niet alleen onvolledige info gegeven wordt, maar vaak genoeg ook complete onzin; jullie informeren mensen foutief. Wanneer het dan gaat over iets waar ik niets van af weet, weet ik niet hoe betrouwbaar jullie zijn. Of eigenlijk wel: dat is gewoon niet zo.

  Er zijn wel onderwerpen/discussies die je puur voor de fun (screenjunkies moviefights-achtig) kan bespreken, maar dit is iets waar jullie niet voor kiezen. Dit is OK, maar zorg dan dat de inhoud van overige zaken wel klopt. Het probleem is dan ook dat met alle suggesties die jullie krijgen, vaak genoeg onredelijk, maar vaak ook wel redelijk, er weinig gedaan wordt.

  Dit gaat niet eens om ideeën voor items, want dat staat jullie natuurlijk helemaal vrij om hiervoor te kiezen (hoewel ik vind dat er eigenlijk wel een ideeënplek moet zijn voor items die door de community besproken kan worden, zowel opperen van nieuwe ideeën als geplande items inhoudelijk), voor vooral de invulling ervan. Daarnaast ook een stukje openheid als het gaat om sponsoring. Bijv. een hardware-item. Waarom krijgen we dit specifieke stuk hardware? Omdat er contacten zijn met de leverancier? Of omdat jullie dachten dat dit het meest interessante product was? Ik heb met beiden geen probleem, maar het is wel handig om dit vooraf even te weten.

  Anyway, niets van wat ik zeg is door mij en verschillende anderen al eerder gezegd. Waar de adblock op diverse sites wel degelijk uitgezet wordt door mensen, weet Gamekings deze welwillendheid gewoon niet te verdienen. En daar liggen voor een deel verwijtbare tekortkomingen aan ten grondslag. Als het echt zo lastig is op het moment, worden dit soort zaken extra verwijtbaar.

  Ik ben ook benieuwd hoe het met de concullega’s gaat. Als dit echt zo erg is, zou je zeggen dat ze op bepaalde fronten zouden gaan samenwerken om zo content te maken waar meer mee te verdienen valt. Maar misschien dat die claneske mentaliteit iets Nederlands is. Waar je verschillende media uit de VS en Engeland (zowel groot als klein, internet als meer traditioneel) vaak dingen samen ziet doen, mensen van elkaar te gast hebt, etc. etc. is dit in Nederland nooit zo en is de norm eerder om negatief te zijn.

  • Na U clausule

   Wat weet jij over de gemiddelde leeftijd?

   • Ranesh Vai

    Gamekingsonderzoek staat het gewoon in. Verder kun je op basis van de reacties op de site het eea wel inschatten, hoewel het natuurlijk ook zo is dat veel mensen niet reageren.

    • Na U clausule

     Waar vind ik dat onderzoek? Daar staat de gemiddelde leeftijd van de GK bezoeker in? Thanks.

     • Ranesh Vai

      Er zijn items over opgenomen. De zoekfunctie van de site werkt te slecht om je daar mee te helpen helaas. Ik weet niet of ze over 2017 Q2 ook een item hebben geschoten. In het verleden is dit echter wel gebeurd. Maar de sfeer in de comments zegt ook het nodig.

    • Na U clausule

     Ik schat op basis van de comments de gemiddelde leeftijd op wat Jamie zei. Een jaar of 22.

   • Jamie

    Boris zei ooit in de tweede Coinkings aflevering (juli 2015) dat de gemiddelde leeftijd 22 is en die steeds omhoog gaat. Het betreffende item en de overige Coinkings-afleveringen staan niet meer online helaas. Ik zou ze graag terug willen zien. Als ik in Disqus kijk staat er in de titel ‘Privé’:

    https://uploads.disquscdn.com/images/00b4c4cac9ef708a53add464551211def45cf8a395456c7e21d2fbc50890642a.png

    • Ranesh Vai

     Ben benieuwd waarom deze niet meer online staan. Klopte er iets niet? Het is een onderwerp waar ik me best graag in zou willen verdiepen, maar omdat de zaken waar Boris over spreekt waar ik wel verstand van heb, altijd onbetrouwbaar lijken te zijn, wist ik niet in hoeverre die items wel op niveau waren, ondanks dat daar wel iemand bij zat.

     • Jamie

      Ik kon er destijds geen grove fouten in ontdekken. Er werd in beide Coinkings-afleveringen wel een beetje reclame gemaakt voor de ondernemingen van de betreffende deskundigen die erbij zaten maar dat lijkt me geen reden om een item te verwijderen. Dan zul je meer items moeten verwijderen.

      Het item was ook opgenomen in de tijd dat Boris nog bitcoins bezat. Deze had hij later verkocht toen de prijs rond $2000 zat volgens mij. Nu is de prijs intussen $5700 dus ik zou me voor kunnen stellen dat Boris de items verwijderd heeft uit een soort frustratie maar of dit waar is geen idee.

 • kazeman

  Ik wil gamekings helpen maar me comments worden verwijdert met als argument dat het spam is.Echt ongelooflijk.

  • Komt door disqus, bepaalde Posts worden soms onverklaar als spam aangeduid.

 • Kingpanzee

  Door dit item ben ik bewust geworden dat ik nog maar €1 betaalde, dus heb het gecancelled om het te verhogen.

 • Tijl Van de Velde

  Bij deze wens ik gerust Premium te blijven maar dan moeten er twee clowns vertrekken bij Gamekings om het terug wat aangenamer te maken. JJ & Jelle zijn twee prutsers bij mekaar, en wat voor tips je ook geeft of aanmerkingen je ook maakt, er wordt toch niet naar geluisterd.

  Ik heb geen zin om naar een arrogante zak te kijken of een clown die zoveel fouten maakt in zijn communicatie dat het geen naam heeft.

  • Beste Tijl,

   Nu sta je al een tijdje op mijn target list vanwege de vele negatieve, respectloze uitspraken die je hier al heel wat maanden in de commentsectie doet. Ook nu weer speel je heel erg op de man door bijzonder minachtend te spreken over twee mensen die dag in, dag uit hun stinkende best doen om de kijker toffe dagelijkse content voor te schotelen. Bij deze dan ook een vriendelijk doch dringend verzoek om je in het vervolg respectvoller op te stellen naar zowel andere comment posters als collega-Gamekings. Anders kun je wat mij betreft een ban tegemoet zien en je Premium centjes lekker in je hol steken. Alvast bedankt.

   • Marcos

    Prima reactie, t/m ban tegemoet zien.

    • Waarom? Vind jij het acceptabel wanneer degenen die jou van content voorzien regelmatig uitgemaakt worden voor incompetente clowns, prutsers, arrogante zakken en soortgelijke respectloze bewoordingen? En dat niet één keer in een enkele post, maar meerdere malen? Het spijt me zeer, maar ik vind dat dat niet door de beugel kan. Zo ga je toch niet met elkaar om man. Gefundeerde kritiek leveren: prima. Week in, week uit jezelf laatdunkend uitlaten over bepaalde Gamekings: gewoonweg not done. Maar daarin verschillen wij dan blijkbaar van mening.

     • Marcos

      Ik zei toch dat ik het met je eens was, maar verlaag je niet tot zijn niveau joh.

     • Doe ik ook niet. Ik heb hem vriendelijk doch dringend verzocht zich in het vervolg respectvoller op te stellen. Wij hoeven dit niet zomaar allemaal te slikken hè. En daarbij is het ook toxic voor de commentsectie.

     • Marcos

      Arrogant en irritant is hij zeker. Maar ik denk dat hij reactie wil uitlokken.

     • Tijl Van de Velde

      Dank je wel voor het compliment Marcos. Als ik ooit eens iets voor u kan doen dan hoor ik het graag.

     • XanaviR34

      Weet je als iemand iets niet goed genoeg doet kun je dat zeggen maar iemand een clown of prutser en zak noemen? Hun zeggen geen dingen die zij niet leuk vinden dat dat kut en stom is want dan pas kun je met dat soort woorden gaan gooien. Dus ik snap de manier hoe jij je verwoord niet. Hoe kun je nou een hekel aan iemand hebben voor zo weinig. Deze website bestaat alleen maar uit liefde voor games. Deze mensen zijn gemotiveerd in dit beroep en doen dus geen garnalen pellen als werk. Je bent ook maar een bezoeker dus je kunt ergens anders gaan zoals digital foundry. Je leven hangt er niet van af en ze zijn ook niet de game ontwikkelaars. Hoe erg kunnen ze jou leven maken dan?

     • XanaviR34

      Als ik zeg dat uncharted 4 niet spelen het zelfde is al een lekker naakt wijf zien en die niet poppen ban je mij ook al. Ik heb bij jou het gevoel dat je gewoon te snel op je achtersten poten staat. Het enigste wat beledigend is is wat hij zegt iemand een zak noemen. Hij zegt niet kk lijer of klootzak want dat gaat pas te ver. Ik heb ook altijd een gevoel gehad dat jij een xboy fanboy bent , of heb ik het verkeerd. Maar ja je zal wel te allergisch zijn om op kritiek te reageren. Want ja ik kijk en volg gamekings al vanaf bnn de box tmf mtv comedy central spike. Ik zal altijd bij gamekings blijven. Tsja ik zou gewoon de negatieve comments weghalen.

     • Montana

      Ban die kerel gewoon Skate. Je hebt niks aan dat soort mensen hier.

   • RandyRealtalk

    Geen zorgen Skate, Mortal Marcel is onderweg met een knokploeg as we speak.

    • Steez977

     haha Mortal Marcel, die was toch een hersenspinsel van de redactie toch? of niet? Of hoe zat het nu? 🙂

     • Was een echt bestaande guy hoor. Kwam uit Groningen, geloof ik.

     • WuttWutt

      Old school PU dagen, zaten paar leuke brieven tussen van die gozer.

    • Mortal Marcel ahaha… damn die kerelllll

   • Tijl Van de Velde

    Beste Skate,

    Het is niet mijn bedoeling om arrogant over te komen maar alles is voor interpretatie vatbaar. Ik heb JJ al meermaals duidelijk gemaakt dat hij best iets aan zijn communicatie kan doen, want in zo goed als elk item maakt hij onnodige fouten.

    Als jij van mening bent dat ik negatief & arrogant ben dan bent u wel heel kortzichtig. Ik zal altijd mijn eerlijke rechttoe rechtaan mening zonder rond de pot te draaien. Neem mijn “negatieve” mening ter harte zou ik zeggen, want het zijn tips die ik jullie meegeef.

    Ik zal voor mezelf nog wat selectiever zijn in de items die ik wens te bekijken, en diegene die ik vooral niet meer zal bekijken.

    • Gast. Mensen clowns, prutsers en arrogante zakken noemen, heeft niks met mijn kortzichtigheid of jouw rechttoe rechtaan mening te maken. Dat is gewoon respectloze shit die maar op één manier te interpreteren is, en ik adviseer je daarmee te kappen. Blijf lekker je mening geven en je kritiek onderbouwen, maar kom niet met dit soort minachtende, respectloze opmerkingen aanzetten.

     • Tijl Van de Velde

      Ik heb het begrepen jongen maar toch ben ik het er niet geheel mee eens. Los van dat zal ik mijn best doen om me wat tactvoller op te stellen naar anderen toe.

      Case closed.

   • kazeman

    Waarom worden mij comments verwijderd en aangeduid als spam ?????????? Skate ik probeer jullie te helpen maar als me comments worden verwijderd vanwege spam, terwijl ik jullie probeer te helpen is de keuze makkelijk.Gellukkig hebben we youtube nog waar de mensen mijn comment kunnen lezen wat hier telkens verwijderd word.
    Peace en ga zo door !!

    • Geen idee waarom dat gebeurt. Is een Disqus ding. Misschien zijn je comments te lang of plaats je er teveel linkjes in ofzo?

  • aerox010

   Hater, JJ en Jelle hebben de afgelopen jaren en JJ helemaal de afgelopen tijd wel bewezen van onschatbare waarde voor Gamekings te zijn.

  • Montana

   Rot zelf dan op Tijl. Wat een raar figuur ben jij zeg. Die 2 o.a. Steken mega veel tijd en energie in Gamekings. Niet te vergeten liefde en betrokkenheid. Nogmaals ga aub zelf weg. Doe ons allen een lol.

   • Tijl Van de Velde

    Dat zal helaas niet gebeuren, en alvast bedankt voor je compliment. Het feit dat je mij een raar figuur noemt is bovendien zeer subjectief.

    • Montana

     Je kickt gewoon op negatieve reacties. Misschien had ik er dus triest figuur van moeten maken. In ieder geval veel sterkte met je leven. Je zal erg geliefd zijn in je omgeving denk ik. Daaag

    • walterg

     Maar JJ en Jelle clowns noemen is niet subjectief?

     En ja, Jelle is recalcitrant en JJ heeft moeite met Nederlands, wat op zich voor een journalist opmerkelijk is. Dat wil niet zeggen dat ze weg moeten.

     Als je je aan ze stoort dan kan je ook hun items vermijden.

  • Snaak

   Eens m.b.t. Jelle, niet eens m.b.t. JJ, dat is een bazige nerd (in goede zin van het woord).

  • XanaviR34

   Ik vind JJ echt geweldig. Ik zou mij dood huilen als ie weg gaat.

 • Sybje

  DITKUNNENJULLIENIETMAKEN!!! IKBENALMEERDAN15JAAREENTROUWEKIJKERENNUSLOPENJULLIEDEHELEWEBSITE!!! IKKANNIKSMEERKIJKEN!!

  BORISWAAROMDOEJEDIT!!

  !!!

  Nee grapje, ik snap jullie volledig. Ik volg jullie al zo’n 15 jaar en met de jaren begrijp ik ook dat content niet gratis kan zijn. Hoewel ik nog niet overgestapt ben naar het premium model omdat ik de site toch net iets minder check dan grofweg 5 jaar geleden ben ik het nu door de ‘restricties’ toch aan het overwegen. Ik bekijk misschien 1/3 van de videos en ik wil het eigenlijk toch niet missen.

  Het is niet alsof ik jullie mijn 2.50 per maand niet gun, de reden dat ik nog geen premium ben geworden is omdat ik het niet fijn vind dat er maandelijks een bedrag van mijn rekening gehaald wordt. Ik zou het fijn vinden om wanneer ik zin heb om te kijken voor een maand via IDEAL te betalen en zo mijn favoriete videos te kunnen bekijken. Nog fijner zou zijn wanneer ik per video kan betalen (denk aan 0.25 cent per review, de kwestie oid). Zo heb ik meer het idee controle te hebben.

  Nogmaals, het is niet alsof ik het jullie niet gun. Het gaat mij vooral om het gemak en het houden van controle over mijn betalingen. Tuurlijk wil ik jullie supporten, vandaar dat ik ook mijn addblocker als enige van alle wereldwijde websites uit heb staan op Gamekings.tv. Ik denk dat ik nu ‘toch tegen mijn principe in’ een maandelijks premium abonnement neem. Ik kan niet precies zeggen waar het aan ligt naast het feit dat ik liever elke maand opnieuw betaal i.p.v het hebben van een abonnement, want 2.50 pm kan ik makkelijk missen en ik snap dat content niet gratis kan zijn maar de drempel is tot op heden toch te hoog geweest voor mij.

 • vlissinger

  Ik ben altijd super blut maar ik ga zo snel mogelijk weer premium worden, ik heb dit al eerder vermeld maar ik kan mijn paypal niet meer gebruiken en vind het jammer dat ik niet op een andere manier een maand kan betalen. en wie weet dat je dan ook meer premium leden krijgt als iedereen zo nu en dan eens een maantje kan nemen door gewoon ff geld via de bank kunt over maken.

  • Thanks man, we zijn bezig met iDeal maar dat laat nog even op zich wachten. We waarderen jouw support!

 • aerox010

  Ik zal mijn premium ook weer verlengen, kreeg deze week melding dat het jaar voorbij was. Ik snap dat jullie dit doen en hoop dat Gamekings op deze manier nog lange tijd zal blijven bestaan. Ik zou graag meer video’s zien over het hele gebeuren rond pers-trips. Vorig jaar was er ook zo’n soort video van Shelly en Jelle die een game gingen spelen in Londen en het zuipfestijn eromheen was leuker dan de preview over de game. Veras Fawaz had op zijn youtube-kanaal ook een keer zo’n soort filmpje waarin hij met Jan Meijroos meeging naar New Orleans. (Jelle kwam daar ook in voor)

  Meer film/seriekings. Misschien is het mijn eigen bubbel maar in mijn vriendengroep word heel veel over de nieuwste/ lopende series gesproken.. Zo is The Walking dead weer begonnen en ik zou het leuk vinden als daar over een seriekings over kwam of straks over Stranger Things seizoen 2. Of een opsomming van alle super helden gerelateerde series die starten deze herfst.

  Discussies over actualiteiten vind ik interessant. Alleen dan wel een beetje diversiteit qua meningen. Nu is iedereen het vaak wel met elkaar eens. Geen idee of Ruben voor de camera wil komen maar toen hij actief was op twitter was hij best wel een tegenpool op Koos. Dat kunnen leuke discussies worden. Ik weet dat er al een Cafe weltzsersch is maar dat is niet game gerelateerd. Een kwestie/discussie over de recente ontwikkelingen op Neogaf lijkt mij een leuk onderwerp.

  Luchtige onderwerpen zoals top 5 redactie ergernissen kunnen ook grappige items zijn.

  • Montana

   Idd meerdere types mensen aannemen nu is iedereen wat meer hetzelfde. Zorgt voor meer dynamiek denk ik.

 • hully

  Boris: volkomen begrijpelijk verhaal. Ik vind het mooi om te zien hoe je aan het zoeken bent en ons erbij betrekt. Ik zelf vind dat je aan het begin van het item te makkelijk komt tot twee groepen bezoekers. Ik denk dat die schifting niet juist is en dat is wel belangrijk omdat je daar je premium-content-keuze op lijkt te maken. Ikzelf bijvoorbeeld ben een enorme fan van jullie en daarmee een dagelijkse bezoeker, maar vooral voor de reviews/previews, einde van de week vrijdag en de kwesties. In jouw optiek val ik dus in beide groepen in te delen.

  Ik wil nog wel even kwijt dat ik vind dat jullie premium manier op zich heel goed werkt, en nogmaals ik vind het te prijzen dat je op tijd de discussie start en transparant lijkt te delen.

 • rukkert scheelio

  Je kunt ook nog reclame opnemen in de ‘gratis’ items. Kijk maar op dit youtube kanaal: https://www.youtube.com/user/LinusTechTips zij doen dat heel slim. Misschien niet zo leuk maar dan is reclame niet te ‘skippen’. Dus als volgt:
  Hallo hier JJ met de review van bla bla bla, maar nu eerst : reclame, en nu verder met item bla bla bla.

 • rukkert scheelio

  Je kunt ook nog reclame opnemen in de ‘gratis’ items. Kijk maar op dit youtube kanaal: /user/LinusTechTips zij doen dat heel slim. Misschien niet zo leuk maar dan is reclame niet te ‘skippen’. Dus als volgt:
  Hallo hier JJ met de review van bla bla bla, maar nu eerst : reclame, en nu verder met item bla bla bla.

 • Andre Vd Werf

  De harde realiteit is dat er steeds meer van dit soort diensten nodig zullen zijn om de bestaande media in leven te houden. Ik kies er echter bewust voor om Gamekings te supporten als Premium member. Al sinds dat ik als kind de Power Unlimited lees zijn dit mijn helden. Eerlijk is eerlijk door loop van de jaren zijn ook voor mij teveel bekende gezichten verdwenen echter merk ik dat ik nog steeds met plezier dagelijks de website bezoek.

  Het wordt belangrijk voor mensen om te bepalen hoeveel waarde ze hechten aan een mediabedrijf in dit geval Gamekings. Lang niet alles zal meer beschikbaar zijn zonder de welbekende betaalmuur. Bij mij werkt dat simpel. Ik bezoek een aantal sites dagelijks. Ik heb een Netflix abbo en daar kan ik lang niet alles mee zien maar ik doe het ermee.

  Mijn grootste angst is dat de laatste bekende gezichten uiteindelijk ook van het toneel verdwijnen. Skate, Boris en Steven zijn voor mij toch wel de harde kern en de ziel van Gamekings. JJ uiteraard ook maar voor mij persoonlijke in iets mindere mate en dit heeft te maken met het verschil in gamesmaak en toch helaas soms ook dat JJ meer moeite heeft met dingen uitleggen met juiste woorden.

  Wat ik hoop als Premium member is dat er sprake is van meer interactie met jullie als gamekings. Meningen polsen, ideeën uitwisselen, Discussies met het publiek etc..

  Ik zou het bijvoorbeeld een heel cool concept vinden om via de Stream een beperkt aantal Premium leden te laten discussiëren met de gamekings en queen net zoals het gaat in bijvoorbeeld een item als de Kwestie. Een mix tussen comments van de members in de stream en dat jullie daar weer op in gaan.

  Hoe dan ook ik blijf GK supporten. Veel liefde ook voor de nieuwere gezichten. Ik moet altijd even aan iedereen wennen maar volgens mij zit er nu toch best een mooi team aan verschillende mensen qua game smaken en meningen. Keep up the good work!

  • Thanks man, we blijven strijden!

 • JediAli

  Gamekings for Life! BIEM!!!

 • Gooner 070

  Ja en in 2020 70 euro per kwartaal vragen omdat Boris zo nodig een zwembed wil.. Geld vragen aan je trouwe fanbase het moet niet gekker worden.. ?

  • aerox010

   Het blijft je eigen keuze, ik vind het niet vreemd. Het is dit of geen Gamekings. Persoonlijk vind ik Gamekings vele malen leuker dan die hyperactieve youtube-kanalen.

  • Erik

   Ben je ooit geabonneerd geweest op een blad? Daar betaal je toch ook voor?

  • Danny van der Aart

   Smaad. Waar baseer je dat op?
   En een trouwe fan zoals jij dat noemt heeft veelal geen probleem met een beetje bijdragen.
   Hoe ga jij als trouwe fan gamekings kijken als ze niet meer bestaan?
   Ze VRAGEN of je alsjeblieft wilt helpen als je vind dat de content het waard is. Zo niet, dan niet. Hier je grote waffel opentrekken en beschuldigingen maken onder een alias is zwak. Ik kan niet begrijpen dat je zo rigide bent. Overigens is het tegenwoordig heel normaal om voor content te betalen. Gamekings heeft het juist heel lang niet gedaan omdat er zoveel weerstand was door pipos als jij. Beetje zielige comment van je Gooner. Jij bent direct verantwoordelijk voor het verval van gamekings.

   • Gooner 070

    Heb je de Hollandse Jezus ook weer met zijn officier van justitie toontje. Ga lekker Boris aftrekken en val mij niet lastig met je onzin ?

    • Danny van der Aart

     Goed onderbouwd argument hoor. Ben erg onder de indruk. Omdat ik je een toffe peer vind blijf ik lekker reageren. Nog steeds into Arsenal btw Paul? Met comments als [quote] ‘Ik ben de Saddam Hussein van Firstlook’ [/quote] geef je natuurlijk eigenlijk zelf je niveau al aan. Sorry ik zal wat langzamer typen voor je..

 • Henkjan Greeters

  Ik snap niet zo goed hoe het relevant is dat publishers uit Nederland verdwijnen. Is het niet simpelweg zo dat publishers tegenwoordig hun geld liever besteden aan goedkopere PR, zijnde youtubers? Een tweede punt is dat bedrijven tegenwoordig liever een andere(meer persoonlijke) manier van reclame hanteren. Kortom jullie verliezen binnen deze markt een deel van jullie inkomstenbron omdat er meer concurrentie is en omdat jullie verdienmodel verouderd is. Ben daar gewoon eerlijk over.

  Ook de uitleg wat betreft premium versus niet-premium vind ik nogal vaag. Zijn de standaard items als brievenmaandag niet bij uitstek de items voor de dagelijkse bezoeker? Een incidentele bezoeker komt hier via google wellicht voor een review, en echt niet voor een brievenmaandag. Dus vanuit de gekozen insteek zou ik eerder verwachten dat alle reviews standaard content zouden worden, en veel van de standaard items premium content.

  Kortom volgens mij ligt het achter de schermen allemaal net wat anders dan dat het hier uitgelegd wordt. Mijns inziens is er gekozen voor een model waarbij je mensen ‘strikt’ met leuke standaard content, en als je meer de diepte in wil gaan, dan neem je premium.
  Persoonlijk vind ik dat een prima insteek, maar wederom: ben daar gewoon transparant en eerlijk over.

  Persoonlijk krijg ik in ieder geval de kriebels van al die halve waarheden.

  —————————————————-

  Dan een korte uitleg over de reden waarom ik, iemand die al naar jullie keek toen jullie op ‘the box’ te zien waren, geen premium lid (meer) ben.
  Een van de redenen is dat jullie bij mij simpelweg de gun-factor niet hebben. Dit kom o.a. door wat ik hierboven aangeef. Maar zo zijn er een groot aantal voorbeeld (die ik meestal wel onder videos post als ze me opvallen).

  Maar wat voor mij belangrijker is, en willigt ook inspeelt op de gun-factor, is dat ik de kwaliteit niet zie. Jullie willen dat premium items verdieping brengen, maar ik heb het vertrouwen niet dat jullie daadwerkelijk goede verdieping kunnen brengen. Af en toe zit er een item tussen wat interessante en goed onderzochte informatie bespreekt. Maar in de meeste gevallen lullen jullie gewoon een eind weg zonder enig onderzoek te doen.

  Ook zet ik er vraagtekens bij wie jullie vaak samen in items zetten. Een Boris, iemand met een sterke mening(en iemand die regelmatig een eind weg wil lullen), heeft bijvoorbeeld iemand tegenover zich nodig die ook zelf een sterke mening heeft en Boris terug roept wanneer hij onzin aan het verkondigen is. Zet je er een JJ tegenover, iemand met meer een adviserend/journalistieke/neutrale insteek, dan krijg je een vrij eenzijdig verhaal. Waarschijnlijk kent JJ de argumenten van de andere kant wel, maar zal deze niet snel of standvastig opperen, omdat hij ook de argumenten van bijvoorbeeld Boris begrijpt, of wil begrijpen. Zo worden de argumenten van de kant van Boris veel sterker belicht worden. De ‘de kwestie’ items zijn op deze manier vaak zeer eenzijdig belicht.

  Maar zet je Boris tegenover bijvoorbeeld die filosoof uit dat item over strategie games, dan zie je een heel ander en veel interessantere discussie. Die geeft tegengas, die geeft heel sterk aan waar hij het niet mee eens is.

  Nou is er mijns inziens niks mis met de insteek van JJ, maar past het vaak niet goed in het item. JJ kan je zodoende beter in andere items zetten. Zo vind ik de onderzoek items waar jj vanuit een neutraal perspectief naar een onderwerp kijkt wel leuk en interessant(bijvoorbeeld dat item laatst over newzoo en 2.x miljard aan gamers).

  Verder wil ik mij eigenlijk aansluiten bij Ranesh Vai. Er zijn naast de grote punten volgens mij een groot scala aan kleine dingen die jullie kunnen veranderen, om zo een flink aantal mensen wel over de streep te trekken om premium lid te worden. Maar hou daarvoor de comments onder items goed bij(en bewaar ze waar nodig). Zo wil ik het idee van een plaats waar je ideeën kan opperen en bespreken nogmaals onderstrepen.
  Zo nu en dan een discussie in de comments in namelijk te vergankelijk, wordt door velen gemist en is na een dag of 1,2 weer verdwenen.

 • PauluitOosterhout

  Ik hoop dat gamekings blijft bestaan omdat het voor de echte gameliefhebber een manier is om zijn of haar geliefde hobby te delen. Gamekings is voor mij meer dan alleen een gaming website en het zou godvergeten zonde zijn als zo’n instituut uit het Nederlandse media landschap zou verdwijnen.
  Ik begrijp dat het lastig is in deze tijd, om een gaming website in Nederland draaiende te houden maar samen moet het toch lukken?

 • Hans Vehof

  Laten we Gamekings gewoon zien als een club waar je lid van wordt. Dan kunnen alle in-de-weg-zittende principes over betalen overboord. Geen website, geen blad, geen youtube, maar een club. (met ledendagen?)

  • Montana

   Een soort motorbende idee maar dan met games?

   • Hans Vehof

    “Club” als gedachtenexperimenten. Voor de mensen die principiële bezwaren hebben tegen betalen voor een online filmpje.

    • Hans Vehof

     Ben er bijna.. Nog maar 1286 uur minen om mijn knaak bij elkaar te sparen! Goed idee was dit GKs!

 • Erik

  Ik zou het tof vinden als de website een betere layout krijgt. Er komen nu steeds meer items omdat er nu ook korte nieuws items zijn bovenop de extra premium items én de reguliere video’s. Jullie lopen kijkers mis omdat ontzettend veel content nu verdwijnt in een lange stream waarin alle content als ‘gelijke’ content wordt behandeld: een kort nieuws item kan een grote headliner zijn, terwijl een review van Super Mario Oddesey ook net uit is. Dat is ontzettend raar.

  Ik denk dat er moet worden nagedacht over een soort Netflix achtige stijl zodat alle video’s netjes te vinden zijn en ook oude items gevonden kunnen worden. Ook kunnen op die manier premium items makkelijker eruit gefilterd worden.

  Ik ben benieuwd naar de komende premium items. Ik denk dat jullie de goede richting op gaan en zolang de kwaliteit belangrijker blijft dan de kwantiteit zou dit een groot succes kunnen zijn.

 • Bridgeman

  Ik ben premium lid, maar ik moet zeggen dat ik het jammer vind dat steeds meer vaste gezichten verdwijnen. Gamekings draait op de mannen die we al heel lang kennen, maar wie zijn er nog over? Ook Boris heeft lange periodes van afwezigheid in items. Jullie bedrijf draait zowat volledig op stagiairs. Kevin, hoe aardig ik de jongen ook vind, zit tegenwoordig in bijna elk item. Als er games of onderwerpen besproken worden waar iemand zoals David of Steven goed bij zouden passen worden ze er niet bij gezet. Shelly doet lekker haar eigen ding op Twitch en heeft zoiets van yolo ik ga wel bij Gamekings zitten als ik er zin in heb, Pascal komt alleen nog langs om het feestje van FirstLook mee te pikken en denkt voor de rest bekijk je het maar, Melle zien we ook alleen nog maar op FirstLook. Ik snap het, Boris heeft een familie, jullie freelancers hebben allemaal ander werk, het is allemaal lastig, etc. Maar jullie content lijdt eronder. Dat vind ik echt. Het lijkt soms alsof de groep steeds kleiner wordt. En daarmee ook de beschikbare kennis en mate van expertise over bepaalde onderwerpen.

  Maarja, ik heb respect voor Boris en JJ en Skate en Steven dat ze er zo lang bij zijn gebleven. Maar mocht ofwel Boris ofwel Skate ooit definitief vertrekken zie ik het nog somber in.

  • Montana

   Ergens heb je wel gelijk já. Het is ook jammer dat ze (bijna) allemaal een andere baan ernaast hebben. Daarom hoop ik dat premium werkt zodat ze er fulltime mensen bij kunnen zetten. Gamekings heeft enorm veel potentie en de oude kings blijven uniek. Ik heb nog altijd vertrouwen en plezier met /in jullie.

   • Bridgeman

    Maar dan nog gaan ze dat geld waarschijnlijk niet gebruiken om vaste mensen aan te nemen, maar om items te financieren. De enige presentatoren die er nog vast werken zijn volgens mij Boris, JJ, Koos en Jelle.

  • Boris is toch mede eigenaar van Blammo? Die vertrekt niet maar gaat failliet dan. De rest vertrekt omdat ze zien dat het einde in zich is. Ik vind het jammer maar er is geen redden meer aan denk ik.

 • Joost__

  Wat ik een beetje verneukeratief vind is dat je heb aan de ene kant Blammo media bv. maar je heb ook Blammo events bv. dat volgens mij onder andere Firstlook organiseert. Men doet voorkomen dat Firstlook ieder jaar een waanzinnig succes is maar het geld wat ermee verdiend word blijft in de Blammo events bv. terwijl alle presentatoren van de Blammo media bv. met man en macht meewerken aan het festival. Dus aan de ene kant heb je het succesvolle Blammo events maar men wil blijkbaar niet dat die bv’s elkaar steunen en kiest men ervoor om meer geld te vragen bij de kijker. Beetje onduidelijk misschien maar als Tim Cook zou zeggen van koop allemaal een Appletv want daar gaat het niet goed mee zou men ook zeggen van dat compenseer je maar met geld dat je verdiend met je andere activiteiten. Ik kan het ook helemaal verkeerd hebben want ik ben geen expert in de bedrijfsstructuur van Blammo.

  • Rogier

   Goed dat je dit aansnijdt, want ik vind ik dit een onderbelicht punt. Ik kan me goede voorstellen dat Blammo zulke dingen omtrent bedrijfsvoering niet openbaar wil maken. Dat gezegd hebbende zou ik hier ook best een tipje van de sluier over willen zien opgelicht.

  • Michael

   Normaal gesproken worden er gewoon factuurtjes heen en weer gestuurd tussen verschillende bv’s voor geleverde diensten (of niet 😛 ). Daarnaast is het juist een veilige constructie om te zorgen dat de activiteiten van de verschillende bv’s elkaar niet te veel beïnvloeden (bij bijvoorbeeld faillissement ofzo).

   @Rogier
   Kvk gegevens en jaarverslagen zijn openbaar.

 • RvH

  Duidelijk item, een goede uitleg helpt voor de acceptatie. Hopelijk compenseren de inkomsten vanuit premium de teruglopende advertentie-inkomsten en is dit voldoende om de site te blijven runnen. Ik ben vanaf het begin premium lid omdat ik de content (met name video’s) die jullie maken erg waardeer. Ik betaal ook voor netflix en heb dus geen bezwaar tegen zo’n soort verdienmodel.
  Daarnaast zou je de inbreng van leden uit de Gamekings community naast ideeën en het meebeslissen v.w.b. soort content ook nog op andere manieren kunnen gebruiken. Denk daarbij aan kennis/kunde in de bedrijfsvoering. Ik ben zelf een ervaren P&O Adviseur dus als Gamekings hulp nodig heeft bij werving & selectie, het vinden van stagiairs of inzetten van jonge professionals op een werkervaringsplek zou ik jullie daarin kunnen bijstaan. Ongetwijfeld zitten er in de community meer mensen die vanuit hun expertise een bijdrage zouden kunnen leveren.

  • Boskeerl

   Je werkt toch niet voor defensie hè?

 • MrCortana

  Ik twijfel nog of ik premium member wordt of dat ik deze site niet meer zal bezoeken. Naar mijn mening wordt de site wel steeds iets minder, en zoals bridgeman hieronder al aangaf zijn er vaak items die door mensen gedaan worden met net iets te weinig kennis/expertise. Dus ik weet nog niet echt of ik het waard vind om premium te worden.

  En ik voorzie ook nog een probleem met het oog op de toekomst. Er zijn mensen die dit platform verlaten (waarvan ik er misschien 1 van zal zijn) maar dan moet je ook aanwas hebben van eventuele nieuwe leden. Hoe denk je dat te gaan bereiken als je alle leuke items achter een paywall zet? Mensen gaan niet uit het niets premium nemen. Misschien net zoiets als netflix een proefabbo van een maand ofzo? Want anders vrees ik dat dit alleen uitstel van executie is (als de situatie echt zo ernstig is als boris beweert)

 • Motjoboss

  Skate, Boris, Steven en JJ, Ik volg jullie al sinds de jaren 90. Elke maand een power Unlimited blad op de mat die ik dan binnen 2 dagen uitlas. Nu check ik jullie items elke dag!

  Ben ik een hardcore gamer, hell no! 2 a 3 games per jaar. Ik kijk Gamekings voor jullie.
  Wat ik gaaf vind is de lifestyle en items om games heen en vooral de gezelligheid die jullie de huiskamer in brengen.

  Wat ik jullie wil adviseren (wat Boris al een soort van aangaf) is dat er meer Items naast games gemaakt moet worden maar wat wel bij de lifestyle hoort.
  Dus meer techkings, nog meer Lets plays (die keer dat jullie daar stoned op de bank zaten vond ik hilarisch), Meer trips die niet games gerelateerd zijn (Jelle tijdens die auto trip naar Denemarken is een goed voorbeeld) enz.

  Dus kortom, om te overleven in deze tak moet je als bedrijf je horizon nog meer verbreden. Laat langzaam de games niet meer centraal staan maar laat het een onderdeel worden van de lifestyle die jullie willen uitdragen. Dit is namelijk waarom ik premium ben!

  • Ricolav

   Steven zat niet bij de PU.

   Ik weet verder niet of wildgroei qua focus zo’n goed idee is. De doelgroep moeten natuurlijk gamers zijn en daar moeten ze het van hebben. Mensen die naar lifestyle video’s kijken zoeken het niet echt om naar een stel 30-ers en 40-ers te kijken die feitelijk weinig anders doen dan bepaalde youtubekanalen. Sterker nog, die doen het vaak beter. Overigens is het ook een zwakte dat mensen ook echt naar de Gamekingssite moeten komen. Misschien moeten ze daar ook uiteindelijk wat toegeven om een groter publiek aan te spreken en meer op YouTube gooien.

   In het verleden werkte het TV-programma nog, maar de millenials en mensen die jonger zijn (en dat is een ontzettend grote groep, aangezien de oudste millenials 35 zijn) kijken amper nog naar tv, en àls ze TV kijken, dan is dit niet naar Spike. Ze maken het TV-programma alleen nog maar voor de adverteerders. En gezien de kwaliteit van het programma en de zendtijd, zal dat ook snel genoeg over zijn.

   Flikker wat meer op YouTube (gewoon de reviews of een snelle variant ervan) en laat mensen voor de volledige reviews en de premiumcontent (waarvan je snippers kunt weggeven zoals pornokanalen dit op Pornhub doen) en communityconnectie naar de site komen.

   • Steven was zeker een onderdeel van PU

    • Ricolav

     Je hebt gelijk inderdaad.

  • Kingjames

   Goed gesproken kerel!!

 • Verdomme, dus als ik knap tieten wil zien moet ik steeds vaker en meer betalen, en nu de Gamekings ook al?
  Geintje natuurlijk. Van mij part gooi je de hele site achter premium.

  • Ricolav

   War heb je het over? Al sinds voor PornHub rijzen de gratis pornosites met gratis content de pan uit?

   Edit: o, je bedoelt natuurlijk als je betaalt voor een prostituée oid. Heb ik geen ervaring mee.

   • Neu meer dat als je bepaalde fijne dames wil volgen op den interweps, dat steeds meer van die dames zich gaan verschuilen achter Patreon, Onlyfans, Supeapp en dat soort rampzalige sites/apps. Tis een schande zeg ik U, een Schande!

 • Hains Tjerkstra-Vervat

  Ik snap het helemaal. Ik blijf ook gewoon betalen! Het is het allemaal waard.al vanaf het begin van gamekings! Wat moeten we nou zonder jullie..

 • Hains Tjerkstra-Vervat

  Ik volg jullie al vanaf het begin, en betaal al zolang het kan. Ik vind dat jullie het dubbel en dwars verdiend hebben, want wat moeten we zonder jullie. Ik ben een dagelijkse bezoeker, en wil dat nog graag zo vol houden ook. Premium = prima

 • Snaak

  Ik zal nooit premium worden en wel om de volgende redenen: geen transparantie in de breedste zin van het woord (vertrekkende gamekings, beleidskeuzes, etc), schijt hebben aan de community door politieke items blijven maken, GK die echt wat bijdragen laten gaan (o.a. Donny, Melle, Vasco, David), liegen naar de community door A te zeggen en B te doen (TKS en Azie trip).

  • XanaviR34

   Ja en nee want die mensen kun je niet gevangen houden en gaan hun eigen weg.

   • Snaak

    Klopt, echter kun je blijkbaar niet de beste mensen aan je bedrijf binden. Het verloop is gigantisch en dat zegt ook iets.

    • Mabelisu

     Het verloop is tegenwoordig in alle bedrijven gigantisch. Gamekings heeft te maken met een zeer jonge groep medewerkers, en dat is onder deze (mijn) generatie nou eenmaal de realiteit. Ik vind het ook doodnormaal dat je na X jaar gamekings een andere uitdaging wil.

     • Snaak

      Deels waar, echter heb je er ook oudere rotten bijzitten zoals Dennis / Vasco / Melle

   • Bridgeman

    David was hem wel snel gepeerd. Drie jaartjes.

    • Jasper Sikkel

     Wat een lul die David hoe durft hij na drie jaar te kiezen voor zijn grote passie en hoe kan in hemelsnaam GK die laten gebeuren echt gaat helemaal verkeerd daar hoor. Man man man jij begrijpt zo weinig van het leven is bijna lachwekkend.

     • Bridgeman

      Ik heb niks tegen David verder, maar ik vind het gek dat je na drie jaar alweer je biezen pakt bij een werkgever. Al schijnt dit vaak voor te komen in de game industrie, mensen zijn nooit blij met wat ze hebben. Maar dan nog, als je kijkt hoe lang de andere Gamekings hebben meegedraaid voor ze een nieuwe uitdaging aangingen…

     • Snaak

      David is ook een van de vele tientallen (?) Gamekings die voorbij zijn gekomen.

     • Jasper Sikkel

      Niet alleen in de game industrie hoor gebeurd overal. Ik snap allen niet hoe je GK daar verantwoord voor kan stellen.

     • Bridgeman

      Kan ik niet, ik vind het alleen jammer. Ik snap David wel, aan de andere kan denk ik, had hij dat er niet naast kunnen doen? Jelle heeft ook ambities die hij uitvoert maar wel zijn vaste baan bij Gamekings houdt. En ik vraag me af hoe interessant het is voor de kijker als er steeds nieuwe mensen geïntroduceerd worden die vervolgens op korte termijn weer vertrekken.

     • Jasper Sikkel

      Dat kunnen wij niet inschatten en dat moeten wij ook niet willen. Ik zie dat David vandaag zowel bij EVDW en in de stream zat. En morgen doet hij nog steeds dingen voor de afleveringen dus eigenlijk doet hij het allebei. Maar wat ik begrijp hebben het alle media het moeilijk in NL. En dan is de gamesmedia nog daar het kleinde broertje daarvan dus hoe moelijk zullen zij het dan wel niet hebben. Wat ik bedoel het is moeilijk om goed geld te verdienen in deze industrie dus ja dan ga je om je heen kijken.

     • David zag de bui al hangen en trok zijn conclusies zoals ook Shelly, Dennis, Melle, Karim, Vasco, Pascal …… etc etc deden,

  • Jasper Sikkel

   1) GK is gewoon een bedrijf waar mensen komen en gaan waarom moet transparant over gedaan worden. Het gaat ons namelijk niks aan.
   2)Ow dus GK moet naar pijpen dansen van de kleine minderheid die reageren in de comments sectie
   3)Hoe zou je dat tegen willen gaan dan als GK? als iemand ergens anders de kans krijgt om zich te ontwikkelen dan kan je dat als GK niet houden en dan moet je ook niet willen.
   4)Ze hebben niet gelogen ze hebben een fout gemaakt omdat niet goed van te voren in t schatten

   • Na U clausule

    Hebben ze een lekker smaakje vandaag, die hielen van Boris? Je bent werkelijk waar onverzadigbaar.

    • Jasper Sikkel

     Ik dacht psychische patiënten een vanavond klok hadden? Dus snel het naar bed jij!

   • Snaak

    1. GK heeft als USP de Gamekings zelf. Zij zoeken een band met de community. Door essentiële zaken te verzwijgen ontstaat er geen vertrouwensband. Het gaat ons dus wel degelijk aan.
    2. Kleine meerderheid? Lees de comments nog eens terug. 90% wil deze items niet.
    3. Er zijn er velen vertrokken. De ware reden is mij onbekend, ik vind het een teken aan de wand dat je personeel niet weet te binden.
    4. Dat vind ik een tikkeltje naïef gedacht.

    • Jasper Sikkel

     1) Iemand zijn persoonlijke leven gaat bij voorbaat ons niks aan. Ongeacht wat hij doet voor een camera.
     2) Onder dat item heeft volgens mij rond de 100 mensen gereageerd. Ik durf wel te beweren dat niet eens 1 % van de totale aantal kijker is van GK.
     3)De reden wat ik door de regels hoor is geld. 1 dag items draaien voor GK schijnt geen drol op te leveren. Dus als zzper kan ik begrijpen dat je liever je tijd ergens in steek wat meer geld oplevert.
     4) Het is vooral naïef van GK dat je denkt met zo klein team ff firstlook organiseert en ook.nog even zo trip wat ik al zei is een grote fout maar is niet liegen

     • Snaak

      1. Lees mijn eerste comment nog eens terug. Ik heb het over strategische / beleidskwesties. Dus ook vertrek van Gamekings. Heeft niks met iemand zijn privéleven te maken.
      2: De commentsectie lijkt mij een betrouwbare steekproef van de hele community.
      3. Als dat de ware reden is, moet je ernstig gaan twijfelen aan je bestaansrecht.
      4. Nogmaals ik geloof het niet, maar stel dat het inderdaad een fout zou zijn, dan kun je ook aan je bestaansrecht gaan twijfelen. Dit zijn grove fouten.

     • Jasper Sikkel

      1. Naar mijn mening zijn strategische / beleidskwesties.bij GK verweven met de persoonlijke levens van de mensen waar het omdraait. Dat maakt het vaak lastig denk ik.
      2. Vind ik niet negatieve mensen zijn vaak veel uitgesprokener dan mensen die positief zijn dat is toch wel algemeen bekend.
      3. Gamemedia hebben het moeilijk dat geven ze toch ook gewoon toe zonder ons geen GK. Als dat zou betekenen dat GK geen bestaansrecht heeft kan je sws de hele gamemedia op doeken.
      4.Kom op, noem 1 bedrijf wat geen foute maakt de grootse bedrijven van de wereld maken de verschrikkelijkste fouten dan twijfel je toch ook niet aan hun bestaansrecht.

     • ViesVuilEnVet

      1.Planet Coaster
      2.Horizon Zero Dawn
      3.Wolfenstein 2
      4.Assassin’s Creed : Origins
      5. Ghost Recon : Wildlands

     • Snaak

      Lmao!

     • Jasper Sikkel

      1. Boehoeeeee.
      2. Mama ik vind niet leuuuuk.
      3. Ik wil een koekieeeeeee.
      4. Ik wil nog naar bed.
      5. Ik heb helemaal niet in mijn bed geplast.

     • ViesVuilEnVet

      1.Naar bed, naar bed, zei Duimelot;
      2.Eerst nog wat eten, zei Likkepot;
      3.Waar zal ik het halen? vroeg Langelot
      4.Uit Grootvaders kastje, zei Ringeling;
      5.Dat zal ik verklappen, zei ’t kleine ding

  • bob

   Dit zijn geen nerds maar fucking rocksterren vriend, je hebt misschien soms niet de parate kennis maar wel gasten met een vette levenshouding gecombineerd met games. Ben het met je eens het is jammer dat er niet heel veel duidelijkheid wordt gegeven als er iemand weggaat maar hey, misschien moet je er ook niet meer achter zoeken en wat schiet je ermee op als je weet dat het misschien door een conflict zou komen. Ik ben blij met politieke items, zoals Voltaire ooit zei: Ik ben het misschien niet eens met wat je zegt, maar zal sterven voor het recht dat je het mag zeggen. Die bitcoin items zijn geniaal ik ben erg blij met het eerste item 3 jaar geleden anders zou ik niet weten dat die shit bestond. Ik gun het deze gasten ook, ik kijk al jaren op deze site en geef er nu graag wat voor terug, ik zou het heel kut vinden als gamekings zou verdwijnen. Beoordeel gamekings op wat het wel is en niet op wat het niet is.

   • Snaak

    M.b.t. politiek ben ik het met jou / Voltaire eens, echter gaat het daar nu juist niet om. GK was een oase tussen al het politieke geweld en wil nu steeds meer onderdeel maken van het politieke geweld t.b.v. clickbait. Ik beoordeel GK om wat het is en dat is voor mij onvoldoende om premium te worden.

    • OsirisNLD

     Het klinkt nu alsof GK heel veel politieke items maakt, dat is natuurlijk onzin.

  • Diej

   Ik ben het niet volledig met je eens, maar ik deel voor een groot gedeelte wel je mening. Vooral de interactie met de community op een van dag tot dag basis stoort mij, het gebrek daar aan dus. Verder is punt 6 een pijnlijke, voor de inhoud kijk ik op GK geen review. Daar ga ik wel naar andere bronnen maar ik kijk wel voor de persoonlijkheden hier. Sommige spreken mij wat meer aan dan anderen maar het ‘gehele pakket’ is hun USP.

 • XanaviR34

  Ik wil meer weten over hoe games gemaakt worden. Ik vind digital foundry ook leuk om naar te kijken. Wat hardware gaming gerelateerde reviews. Engines direct x 12 enzovoorts. Game of the year cool wall. Game developpers uitnodigen (voor zo ver dat mogelijk is) In deph analyses van de game industrie. Ps5 onderzoek over wat ie kan worden. Waarom niet bij first look 1080p 2160p schermen om het verschil te kunnen zien en 60hz 144hz en 240hz panelen. TV scherm in de achtergrond met real time statistieken tijdens het gesprek.
  Een mooie grote studio https://www.youtube.com/watch?v=2YGrrsKs-Xg&t=1s zoals deze.

 • Montana

  Boris, kan er ook een donatie aan jullie gedaan worden naast premium?

 • IkDraagRibBroeken

  tja boris, het is lastig, omdat reviews gratis te bekijken zijn op youtube en der zijn andere gratis mogelijkheden om dit te bekijken.
  gamekings is groot geworden door eigenlijk veel te ouwehoeren tijdens de opnames en dit geeft ook een extra dimensie aan je video’s, dit zou je gratis aan kunnen bieden.

  ik denk dat je eigenlijk zwart wit moet gaan denken en duidelijk moet zijn wat is premium is, en om je een voorbeeld te noemen: kan ik zonder premium te zijn, toch reageren op premium items in de comment sectie.
  leuk en aardig dat het kan maar ik denk niet dat dit de bedoeling kan zijn.
  vind het wel leuk om te zien wat andere mensen te melden hebben die de video hebben bekeken, ik kan het soms af en toe ook niet laten om zelf te reageren.

  dus premium items zouden een aparte eigen gemaakt comments systeem moeten hebben, zodat die ook premium blijft en niet te bekijken zijn op zonder een premium member-chip te zijn.
  daarbij hebben ze bij tweakers.net een soort van karma systeem met +1 +2 +3 waar bij je in je eigen soort van pizza-punt in hun profiel hebben die de procenten aan geven van je karma geschiedenis.
  ik zeg niet dat het helemaal zoals tweakers.net moet zijn, maar geef mensen het gevoel dat het iets waard is, dit is heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel erg belangrijk.

  -ik ga nu wel erg de diepte in maar je kan ook bijvoorbeeld een ranking systeem kunnen verzinnen waarbij je stickers kan verdienen op je profiel, elke x als je inlogt krijg je een digitale gameking sticker die een bepaalde waarden heeft,van laag naar hoog, dit zorgt voor een waardering naar je premium-members.
  als een Premium-Member bijvoorbeeld een goede review geschreven heeft, kan hij van een persoon die deze review heeft gelezen een +1 +2 +3 krijgen als je een goede beoordeling heeft gekregen, die hoog of laag staan aan geschreven en als je pak hem beet 250 punten heeft verdient, dan krijgt die persoon een sticker van een hoofd van een van de gamekings in hun review.
  dus als een 250 punten heb voor je review,krijg je shelly als sticker(een soort van hoofdje) en ben je aan je begin van je karma level.
  met als ultieme doel een soort van boris sticker die staat als hoogste aangeschreven, dan ben je een very-high-ultemate-gameking status op je profiel.

  verder zou ik denken dat je strikt moet gaan houden aan wat is premium en niet 1 maand later gratis er op gooien, nee dan zou ik dat echt pas 1 jaar later doen en dan zelfs maar voor een periode.
  je kan bij premium video ook misschien wel een soort van preview voor de niet leden geven van 10 seconden zodat ze geteased worden door de video.

  tevens kan het niet kwaad als je bijvoorbeeld in je profiel een soort van fotoboek kan houden met alle tech shit die mensen thuis hebben staan zo dat ze die op hun eigen profiel kunnen zetten,lijkt me reter interessant om te zien hoe mensen hun geld kunnen investeren.

  veder zou ik een systeem ontwikkelen, een zoals ik het noem erkenning-systeem waar mensen ze zich in kunnen vinden en zich gewaardeerd kunnen voelen, dit is heel erg belangrijk.
  maak het mogelijk om op een proefiel foto te kunnen up-loaden een soort van avartar.
  daarnaast zou ik een pagina moet zijn op je proefiel waar mensen hun eigen reviews kunnen posten van games,tech, hardware,software,fims, muziek, etc etc, en dat die reivews op hun eigen profiel komt te staan in een apparte sectie reviews van IkdraagRibBroeken bijvoorbeeld.

  het zou ook leuk kunnen zijn als je bijvoorbeeld een soort van scorebord/karma leader bord is met best beoordeelde profielen.
  dus als de member area binnen komt dat je een knop hebt met leading profielen, zo dat hoog aangeschreven profielen staan of mensen die net die het laats zijn actief waren.

  verder zou binnen de member-area een soort van zoek knop moeten zijn voor reviews van ander mensen die je dan gemakkelijk kan vinden, dus ik typ in de zoek knop naar bijvoorbeeld: fifa18 review en dan er resultaten van mensen die een review hebben gedaan over deze game.
  en dit kan je dus ook met tech,fims,serie’s etc etc.

  dit zou gewoon een erg zware klus zijn maar het is een begin, je zult merken dat er nog steeds gemopperd wordt op video’s, maar daarna zal het af nemen omdat mensen zich ergens anders op toe spitsen, der gaat een kloof ontstaan tussen mensen die video’s bekijken en mensen die serieus er mee bezig zijn met hun profiel.

  het belangrijkste is dat mensen het idee hebben dat als zij zich in de member area bevinden dat dit 100 procent anders is, dit is voor de serieuze game-nerd.

  verder zou ik graag zien maar dat is pas als je alles op orden hebt gebracht is dat je misschien is iets met lifestyle, skateboarden, kleding, etc etc item over maakt.

 • Ricolav

  Misschien moeten ze gewoon wat meer toegeven aan YouTube om een groter publiek aan te spreken. Daar zoeken mensen immers naar videocontent.

  In het verleden werkte het TV-programma nog, maar de millenials en mensen die jonger zijn (en dat is een ontzettend grote groep, aangezien de oudste millennials 35 zijn) kijken amper nog naar tv (wat de enige overige tool is om mensen van een andere plek naar de site te trekken), en àls ze TV kijken, dan is dit niet naar Spike. Ze maken het TV-programma alleen nog maar voor de adverteerders. En gezien de kwaliteit van het programma en de zendtijd, zal dat ook snel genoeg over zijn.

  Flikker wat meer op YouTube (gewoon de reviews of een snelle variant ervan) en laat mensen voor de volledige reviews en de premiumcontent (waarvan je snippets kunt weggeven zoals pornoproductiebedrijven dit op Pornhub doen) en communityconnectie naar de site komen.

  • Danny van der Aart

   Op youtube ben je afhankelijk van advertenties en dus loop je tegen hetzelfde probleem aan dat mensen een adblocker gebruiken. Dus daar kan je ZEKER niet van leven. Maar korte trailertjes of samenvattingen is misschien wel een optie inderdaad.

   • Ricolav

    Ik zeg niet dat ze Youtube als basis moeten gebruiken. Meer als tool om mensen uiteindelijk naar de site te lokken. Verder kun je in de video zelf al apps plaatsen. Als ze gewoon onderdeel van de video’s zijn, zijn ze niet te blokkeren.

    • Danny van der Aart

     Zeker iets waar ze over na moeten denken inderdaad. Wat ze ook besluiten, ik ga er van uit dat er altijd voor- en tegenstanders zijn.

 • Toby Ziegler

  Boris, ik weet dat het haast vloeken in de kerk is voor jullie, maar je moet echt naar Youtube. Niet het platform verhuizen, maar puur om in de toekomst ook nieuwe aanwas te blijven krijgen.

  De free content kan prima naast deze site op youtube worden aangeboden. Sluit die filmpjes af met een verwijzing naar gamekings.tv. Maar blijf nieuwe (en jongere) mensen lokken en of je daar nu idealistisch voor of tegen bent, dat gaat toch het beste via youtube. Je maakt iig van de Gamekings zelf nog bekendere Nederlanders, wat ook een soort van waarde heeft.

  Dit is zeker geen pleidooi om gamekings.tv om te gaan gooien. Vooral meer youtube gebruiken als gratis advertentiekanaal om mensen naar hier te verwijzen. Geef dan wel een betrouwbare stroom aan content op youtube. Niet af en toe random er wat op zetten, maar standaard bijvoorbeeld álle free reviews. Dat creëert abonnees en als mensen structureel jullie daar volgen, willen ze vanzelf wel een keer meer, wat ze kunnen vinden op gamekings.tv

 • Rogier

  Ik ben premium sinds het begin (remember de shit storm toen E3 items ineens zonder prior communicatie achter een betaalmuur zaten ;). Er is al een aantal keer aangekondigd dat premium de diepte in zou gaan. Op een klein aantal items na (het Davilex item en de items met Sid Lukassen come to mind) is dat niet gebeurd.

  Ik sluit me bij de mensen aan die gezegd hebben dat de skeleton crew wel erg dun aan het worden is, Kevin, Koos en JJ zijn vast prima gasten, werken hard, maar bevolken zo goed als elk item. Op JJ na zijn dat voor mij niet de mensen die GK representeren. Te snel te veel nieuwe mensen en het gevoel dat het GK is holt hard achteruit. Dat ga je niet fixen met meer content op slot zetten met diezelfde mensen.

  Ik snap dat de bedrijfsvoering onder druk staat, en dat freelancers daarom misschien andere keuzes maken, maar bijvoorbeeld een techkings zonder Steven vind ik echt heel jammer. En waar is Emile met Indiekings gebleven? Ik zou (nog) een poging wagen om te zorgen dat er genoeg variatie is in mensen in items.

  Tot slotte, mijn 5e p/m blijven jullie nog wel een tijdje ontvangen. Ik ga zien wat jullie komend jaar met premium moneys gaan doen.

  • aerox010

   Maar wat heeft een Steven dat Kevin niet heeft? Is het puur omdat je gewend bent dat Steven er zit dat je liever hem hebt? Ik vind het juist weleens verfrissend om een item te hebben met enkel Koos/Shelly/David/Kevin/Jelle/Emiel. De laatste filmkings met Jelle en Koos was leuk en als Shelly en Koos samen zitten is ook prima, helemaal in het begin toen het naar mijn mening leek alsof Shelly Koos wilde bespringen:D De ouwe garde is prima maar soms heb ook weleens zoiets van dit heb ik vaker gehoord. ik zal wel vloeken in de kerk in de commentsectie maar ik snap die adoratie naar de ouwe garde niet zo.

   • LA

    Steven heeft mee dat hij al jaaaren bij Gamekings zit waardoor je hem goed kent. Kevin kan zomaar weer weg zijn, net als een aantal andere ex-Gamekings de laatste jaren. Verder heeft Steven een andere persoonlijkheid dan Kevin, iets wat belangrijk is gebleken voor de GK community. Begrijp me goed, ik vind Kevin een echte aanwinst voor GK, maar een Steven gaat hij nooit vervangen, simpelweg om het feit dat we Steven al zo lang kennen. Het afwisselen van Gamekings bij verschillende items zorgt toch voor een net iets andere dynamiek en daar ben ik het met Rogier eens: de skeleton crew is wel erg dun aan het worden.

    • aerox010

     Er wordt ook veel meer content gemaakt dan een paar jaar geleden. Misschien komt Steven nog wel net zo vaak opdraven als vroeger maar toen werden er 5 items per week gemaakt en nu 15. Iedereen mag zijn mening hebben maar ik vind het een beetje onredelijk om Gamekings te bekritiseren op iets wat volkomen begrijpelijk is. De meeste zijn ondertussen in de 40 (sommige met kids) en moeten financiële zekerheid hebben en die vind je blijkbaar niet bij Gamekings.

   • Bridgeman

    Steven heeft een dikke 40 jaar aan levenservaring en kennis, plus een langlopende relatie met Gamekings. Kevin is jonger dan ik en ik merk dat ik dan toch meer moeite heb om naar iemand te luisteren.

    • MarcusFenix

     Ik begrijp precies wat je bedoelt. Ik skip ook gewoon wanneer ik zie dat Kevin en Koos de content hebben opgenomen.

 • Michael3002

  @gkboris @jj ik ben nu premium geworden net voor een jaar afgesloten even na gedacht en de beste optie genomen en dat was voor een jaar .

 • TheOne

  Zomaar een idee. Filmpjes op 540p (of zelfs 360p) instarten en mensen zelf de resolutie omhoog laten zetten als nodig is zou zomaar een eerste stap kunnen zijn om bandbreedte en geld te sparen. Ik denk dat veel mensen ‘m daar op laten staan namelijk (ik heb er iig voldoende aan).

  • Chiyaho

   Bij items als brievenmaandag, EvdwV, De Kwestie of zelfs de premium discussies hoef ik zelfs geen enkele pixel te zien als het aan mij ligt.

   • TheOne

    Als de videoplayer het kan zouden ze bij dat soort video items zelfs een audio only mode kunnen aanbieden, of audio only als je naar een ander tabblad springt oid ..

   • zengyy

    Yup, ik gebruik EvdwV & Brievenmaandag, kwestie en meeste premium discussies gewoon als audio only 99% van de tijd. De video voegt vaak voor mij vrij weinig toe.
    Vooral heerlijk voor tijdens het sporten 🙂

 • 300 reacties en waar zijn de reacties van boris en de andere gamekings?
  Hebben jullie geen tijd over om reacties te geven?
  Ik zie heel veel positieve reacties hier. Het wordt tijd dat jullie investeren in persoonlijkere benadering en het tonen van wat meer liefde voor jullie fans.
  Je kunt niet met traanogen een item gaan zitten opnemen en vertellen hoe belangrijk we zijn om vervolgens totaal voorbij te gaan aan de reacties van deze community. Schandalig.

  • OsirisNLD

   Lekker overdreven weer, ik zie gewoon reacties van Boris hoor.

   • Dan heb ik iets te vroeg lopen klagen. Mijn nederige excuses

  • GekkeAr

   In totaal geven JJ, Koos, Skate en Boris 21 reacties hieronder.
   Je kan niet verwachten dat ze alle 300 comments gaan beantwoorden.

  • We zijn druk in de weer ook met tv opnames dit weekend, maar reken maar dat we er op ingaan!

  • Jasper Sikkel

   Jij begint je ook steeds meer als een klein kind te gedragen hou daar eens mee op.

   • Jij bent zeker zo een die niet tegen kritiek kan en dan meteen in de verdediging schiet? Ik zeg gewoon ergens iets van en dit keer was ik te snel met oordelen. Ik had niet goed gekeken en was te vroeg met m’n reactie.

  • kazeman

   JJ,Skate en Koos hebben gereageerd op een comment van mij…. en Boris heb ik ook zien reageren op comments…

 • cartman

  Ik zou graag (als premium lid/item) terug wat meer over anime en manga horen, was vroeger vaker op teamHWW te zien was.

 • Mats313

  Deze titel kan beter “niet premium leden krijgen minder” zijn. Ik vrees dat je zo een nieuw publiek (lees: potentiële premium leden) afschrikt.

 • pap zak

  Jeuujj meer roadtrips! Altijd al mijn favoriete items geweest.

 • Michael

  Geef iedere niet premium lid 1 maand gratis premium. Daarna kunnen ze niet meer zonder 😉

  • Harry Nak

   Dan moet de kwaliteit van de premium items wel omhoog.

 • Marielle Laurens

  Ik wil premium best een maandje uitproberen. Om zo te zien of het echt meerwaarde heeft. Probleem; ik wil geen paypal account gebruiken. Ideal werkt perfect, maar ik ga nu eenmaal niet direct voor een jaar betalen. Dat gaat me te ver.

 • IkDraagRibBroeken

  en nu ga ik veder op in de content die jullie maken zo:
  maak kleine 10sec preview van premium items en dat je daarna een melding krijgt dat je moet gaan betalen voor de content, zo tease je de gewone kijker voor meer.
  het zou leuk zijn als je binnen je profiel die je hebt een twitch stream kan plaatst vinden, van games die je graag wil streamen, mensen binnen de Premium(Member-area) zou het leuk zijn als ze een melding kunnen krijgen als Premium-Members aan het streamen zijn, zodat Premium mebers elkaar snel kunnen vinden.

  ik denk niet dat jullie per definitie zijn geholpen als jullie alles via youtube zouden doen, nee die richting moet het dus niet gaan, wat youtubers wel heel goed doen is dat er eigenlijk altijd een persoon is die goed is geïnformeerd is daarnaast kan je altijd iemand er naast zetten die een eigen mening heeft.
  video content is leuk, maar ik denk dat je grappige en ouwehoer content gratis moet houden.
  en dan een premium item met een serieuzere ondertoon zo hou je toch iedereen te vrede.
  het is bijvoorbeeld heel goed om JJ naar voren te schuiven en zorg dan ook dat hij goed geïnformeerd is.

  ik vind eigenlijk de content zie er op zich prima uit, zou er niet direct iets van veranderen, maar zorg dat je wel geïnformeerd bent over het geen waar je over gaat praten, klinkt lastig, want eigenlijk wordt er nergens zo veel op de redacteuren gezeurd als bij andere comment sectie van andere site’s.
  ik zou je adviseren om terug te gaan naar de basis van gamekings dus veel ouwehoeren, afzeiken en gekkigheid, gratis aanbieden, daarnaast kan je idd een nog wat provoceren om reactie uit te lokken en dat is weer leuk voor in de comment sectie.

  maar zorg dat je wel goed bent voorbereid tegen over je Premium Items, dat is wat ik te melden heb.

  misschien is het leuk om in de toekomst een iets wat meer te gaan doen met extreme sports, misschien kan je voor die evenementen ook wel is van de pers pasje krijgen dat zou een leuke toevoeging zijn.
  dus verbreed je horizon en daar zou je dus ook Premium items van kunnen maken of het haalbaar is weet ik niet, maar ik denk dat je meer mainstream items moet gaan maken, tuurlijk blijft game content de boventoon voeren, maar afwisseling zijn fijn zijn.
  denk aan skateboard events, surfen, BMX events, Motercros etc etc, ik denk dat je zulke dingen makkelijk een soort van mini docu van kan maken en of gewoon items tussen door kan maken.
  ik weet dat het niet dingen zijn die je even tussen door kan doen, maar ik denk toch dat het goed is als gamekings iets wat meer gaat door evalueren.

 • WoepWoep

  Vroeger was ik trouwe kijker, door verplichtingen en verantwoordelijkheden kijk ik nu sporadisch jullie content. Toen premium werd aangekondigd was ik premium geworden, al een tijd ben ik daarvan afgestapt omdat het voor mijn gevoel zelfde content was maar dan achter een paywall. Voor mijn gevoel miste ik niet veel. Ik snap dat jullie het moeilijk hebben en daardoor een manier zoeken om inkomsten te genereren. Door het sporadisch kijken is het nog steeds mijn keuze om alleen gratis content te kijken en reclames voor jullie aan te houden.

  Wat voor mij opvallend is, is dat de kwaliteit van de items zeer omlaag zijn gegaan. Vaak wordt er over dingen gesproken die rechtstreeks van journalistieke kwalitatieve websites worden overgenomen (Kotaku, Polygon, etc.) en daarbij worden nog steeds fouten gemaakt in het verschaffen van informatie. Mijn tip is om daarmee te stoppen, houd het bij jullie eigen content. Jullie kijk op games, muziek, films, kleding en jullie humor is hetgene waarom Gamekings leuk is om naar te kijken. Ik weet niet hoe de nieuwe Techkings content is, aangezien het paywalled is, maar de afleveringen zonder Donny en Vasco waren tergend en vol onwaarheden. Voor gaming en tech kijk/lees ik liever Digital Foundry.

  Verder mis ik Melle in de items. Melle’s mening vind ik altijd echt super onderbouwd en sluit me vaak aan op zijn kijk op de dingen.

  Ik wens jullie in deze tijden veel succes, hopelijk blijft Gamekings ook in de toekomst bestaan. Mijn Zombiekings agenda heeft speciaal plekje in mijn hart, zou het trouwens cool vinden om zoiets weer te zien als merch om te kopen. (Op die manier steun ik jullie graag!)

 • OuweLul

  Voor mij betekent dit waarschijnlijk dat ik hier niet veel meer ga komen. Ik ben van de oude garde en bleef kijken omdat we samen gamende ouwe lullen aan het worden zijn. De nieuwe aanwinsten sluiten minder op mij aan dus dan wordt een premium-prijs een drempel.
  Ik begrijp het wel hoor, ben niet zuur oid. Veel succes en bedankt voor die vele jaren aan entertainment!

  • MarcusFenix

   Same here man. Ook van de oude garde. Met alle respect hoor, maar de nieuwe aanwinsten zoals Kevin en Koos zullen never nooit kunnen tippen aan een Melle of David. Ik mis de echte GameKings en vindt het echt jammer dat (waarschijnlijk) het einde nadert. Wat heb ik toch altijd genoten van jullie.

  • Gamer

   Voor mij ook ik keek vanaf de box Gamekings het was echt geweldig maar ja aan alles komt een einde ik wens ieder het beste ik snap Gamekings ook , het overleven.

   Het einde gaat nadere voor mij ga het wel missen het is best een lange tijd geweest Gamekings.

   Mijn Gamekings helden waren Skate en Melle ik wens hun het alle beste.

  • Ik voel dat ook wel. Dat gamen op de bank en auwehoeren gevoel is er steeds minder. Ik denk ook dat het concept en idee van vrienden die over games lullen vroeger geweldig was maar nu geen reëel idee is om je business op voort te borduren.

 • Mmmmmmm, ik kijk af en toe gamekings nog vroeger iedere dag, Doet me wel wat iets van mijn jeugd zien verdwijnen.

 • Is het een idee om het gamekings platform open te stellen voor content creators. Want youtube is nu veel strenger aan het worden en wil meer geld zien waardoor de youtuber minder krijgt. De voorspelling is dat er veel youtuber gaan wegtrekken van youtube en naar vimeo of een ander platform gaan,.

  • Die content creators gaan weg bij YouTube omdat ze meer geld willen, iets wat we niet hebben 🙂

 • Kijk eens naar Linus Tech op Youtube die wordt betaald om computer en elektronica te showen en zo gezegd een “eerlijke” preview of review te geven. je kan zelfs auto’s, scooters en alles waar de jongeren in geïnteresseerd zijn op het kanaal showen, gratis natuurlijk. Waarom zijn jullie niet permanent gesponsord door Asus of MSI of Gigabyte, EVGA of iYama of Alternate of een computer/hardware winkel, kledingmerk enzv.

 • Zeno N

  Na het item te hebben gezien, was ik haast bang om naar de commentsectie te gaan. Tot mijn verbazing zie ik echter veelal mensen die de kant die Gamekings opgaat op een volwassen en begripvolle manier tegemoetzien. Mooi om te zien.

 • Lucas Smits

  Mannen,
  ik snap het helemaal. Heb niet alle comments gelezen maar miss ook iets van merchandise weg geven voor leden die een x aantal maanden premium zijn bv.
  Zou dolgraag een gamekings cap willen ;-).
  Verder gewoon zo doorgaan en meer filmkings en seriekings daar word ik altijd blij van!
  En roadtrips zijn altijd goud!

  • Jeffrey

   Goed idee. Gasten een soort rl lootbox shit wat je tussen je premium leden doet. Ook specials mee. Dus bv als gast gk mee naar een release party of preview sessie in het buitenland. Shit dan up ik zonder nadenken mijn premium naar netflix fee

  • Maar dat kost geld, we hebben juist steun nodig 🙂 De meeste Premium leden steunen met €1 per maand waarvan wij 80 cent aan administratiekosten moeten afstaan. Daarbij kost het maken van merch (en zeker caps) gewoon veel geld, tel daarbij de verzendkosten op van een pakket (€6,75) en het is absoluut niet rendabel. Het zou in dit geval juist het tegenovergestelde veroorzaken.

   • Lucas Smits

    True that,
    Dan bestel ik wel een cap ?
    Goede discussie en zeker iets waar goed over nagedacht moet worden.

   • JanKlaassens

    Sponsoren vinden is toch niet zo lastig met zo’n groot bereik als dat jullie hebben? I don’t get it.

 • Martijn

  Mooi om de reacties te lezen inderdaad. Ik sluit me aan bij de mening van de oude garde. Ik volgde al gamekings toen het op de box kwam. Kan me gasten als Dennis, Ruben en zelfs Jan (deze laatste heel lang geleden) nog goed herinneren. De laatste tijd kom ook ik echter steeds minder op gamekings. Waar dat vroeger dagelijks was is dat nu nog drie keer in de week. Gamekings is aan het verjongen en veranderen (en ik ook zeker aan t verouderen), waardoor de content steeds minder bij mij past. Nu ook daadwerkelijke reviews en bijv. een filmkings wegvalt, vermoed ik dat mijn bezoeken aan deze site verder terugneemt. Dit laatste nieuws voelt toch een beetje aan als ‘the end of an era’ haha. Hierbij wil ik de gamekings veel succes wensen, al het beste is jullie gegund.

  Godspeed

 • Noway
 • Toiletborstel

  Boris, je doet het ongetwijfeld vanuit een goede insteek, maar je pakt het echt compleet verkeerd aan.
  Jullie zijn aan een dood paard aan het trekken, binnen een team waar niemand (?) ervaring heeft met verandertrajecten voor continuïteit verzinnen jullie dit soort dingen. Verdiep je eens in change management en huur een ZZPer aan die ervaring heeft in de entertainment industrie. Met je website ga je niet je vaste kosten dekken, dat doe je door paid werkzaamheden waarbij degene wiens product je reviewed jou betaald: termen als premium schrikken eerder af dan dat ze een grote opbrengst genereren. Met premium zou ik me puur op de serverkosten richten en met de paid zaken de salarissen/ huisvesting etc.

  • De enige manier voor GK om te overleven is om samen te gaan met ander mediabedrijf. Dat gaat dan ten koste van het “vrienden-op-de-bank-die-alles-zeggen-wat-ze-willen” idee maar verder zie ik geen lange termijn visie van de mannen.

  • Reill

   Ja man, top idee om publishers te laten betalen voor reviews. Dat zal bezoekers niet wegschrikken of zo.

   • Toiletborstel

    ze hebben er zat geld voor over hoor!

 • s0resu 8

  Vreemd om te betalen voor content? Nee dat vind ik niet, ik kies er voor om een premium abo te nemen omdat ik interesse heb in games en liefde heb voor gamekings en voor de gamekings.
  Ik betaal voor netflix en voor gamekings omdat ik dat toffe content vindt. Ik heb geen TV abo omdat ik niet wil betalen voor content die ik te kut voor woorden vindt en dan ook nog eens om de paar minuten reclame door je strot geduwd te krijgen.

  Ik vind het tof om te zien hoe jullie nieuwe dingen (willen, moeten, durven) proberen, en ja het ene item pakt beter uit dan het andere. Persoonlijk vind ik de TV afleveringen het minst interessant omdat het allemaal in een paar minuten gepropt moet worden. Ook vondt ik bij het destiny 2 event behoorlijk tergend hoe er voetballertjes bij gehaald waren, dat haalt wat mij betreft de liefde en de diepgang uit items en streams. Dan heb ik liever een item met de gamekings zelf die een (nieuwe) game uit proberen en met gasten erbij die ook echt liefde hebben voor games en voor gamekings.

  • JanKlaassens

   Vindt je het ook nier raar om voor content te betalen die eigenlijk overal al beschikbaar is? Bedrijven hebben allemaal hetzelfde embargo etc. En Gamekings is vaak zelfs de laatste die een review online gooit.

   Ik snap dat ‘Gamekings’ hun eigen stijl heeft en dat mensen dat graag willen zien, maar voegt het toegevoegde waarde aan wat er al beschikbaar is op het internet/youtube?

   Zoals Netflix is heel anders, zij bieden content aan die je anders niet kan zien, alleen op illegale manieren.. Daar betaal ik met liefde voor.

   • s0resu 8

    Ja goed punt. De content is inderdaad overal te verkrijgen als het om reviews gaat.

    Het gaat er mij dan ook om dat ik de stijl van gamekings tof vind en het jammer zou vinden als ze deze content niet meer kunnen maken. Ik kan vaak om de humor lachen en ik gun het de presentatoren. Ik zou het dan ook een gemis vinden in mijn week als deze content er niet meer is.

    Het hangt ook van het bedrag af wat ik hier voor moet betalen. Ik zou in de huidige vorm ook geen €10,- betalen per maand.

 • CarbonFiber99

  Wat tegenstrijdig dat items als brievenmaandag en EVDWV niet premium worden, want die bevatten net het meeste persoonlijke info of meningen van de presentatoren. Iets wat je zei dat net in premium items zou komen.

  Ik zou dan ook voorstellen om die items gerichter te houden, to the point. EVDWV van 45 minuten hoeft niet voor mij.

  Maar goed, keuzes moeten gemaakt worden.

 • Niet dat er iemand reageert van de GK’s op deze berichten maar hier nog wat ideeën.,

  – Wekelijkse Live Podcasts met minimaal 3 man.
  – 24 hour stream cams op de office.
  – shoutbox op de site.
  – alle content onzichtbaar maken voor addblock gebruikers.
  – Stoppen met GK afleveringen op TV en 100% focus op de website content met vaste rubrieken.
  – Stoppen met Premium en gewoon een normaal abonnement van 5 euro pm invoeren voor iedereen.
  – Een profielbeheer via de site en weg met disqus.
  – Vaste kijkers en members items laten maken of mee laten discussieren
  – bekende nederlanders naar de studio voor interviews en games laten spelen…

  • Reill

   -Podcast ben ik voorstander van maar alleen als het iets toevoegd. Heeft weinig zin als ze gaan herhalen wat ze in items vertellen, of andersom. En als je toch al een podcast gaat maken kun je er net zo goed een camera bij zetten.
   -Stream cam zie ik het nut niet van in. Ik ga niet de hele dag lopen kijken hoe ze administratief werk aan het doen zijn. Zo boeiend zal een gemiddelde werkdag in het kantoor niet zijn.
   -Shoutbox zie ik het nut ook niet van in. Als je wilt chatten met andere GK kijkers kun je daar Discord voor gebruiken en wordt de site er ook niet lelijker van.
   -Content onzichtbaar maken voor adblock gebruikers die geen premium zijn hebben ze een tijdje gedaan volgens mij. Als dat niet meer het geval is zal de data wel hebben uitgewezen dat het niet winstgevend is.
   -De GK afleveringen zijn neem ik aan nog steeds een bron van inkomsten voor ze.
   -Stoppen met premium in voorkeur van een standaard 5 euro p/m abbo is alleen logisch als het huidige gemiddelde niet hoger is dan 5 p/m.
   -Profielen via de site zal misschien leuk zijn voor een weekje en daarna alleen maar gedoe met onderhoud.
   -Alsjeblieft niet. Ze zouden misschien meer kunnen doen met input via Discord, Disqus, Twitter etc. en dat integreren voor speciale discussie items maar als het aan mij ligt hoef ik geen random lezers op de camera te zien.
   -Alleen als ze relevant zijn voor de industrie. Ik ben geinteresseerd in Rami bijvoorbeeld maar Giel Beelen hoef ik hier niet te zien.

 • Foxnr1

  Ik volg jullie al zo lang en vind het echt jammer dat jullie het nu moeilijk hebben. Ik zie wat overeenkomsten tussen mijn vorige werkgever Free Record Shop en jullie op dit moment. Uiteraard hoop ik dat het jullie beter af gaat met een veranderende markt.
  Aan mij zal het niet liggen, ben praktisch met jullie opgegroeid en waardeer jullie meningen,inzet,humor en deskundigheid. De coverage van de E3, het gevoel van kerst wat ik heb als ik de eindejaarsinterviews kijk is echt speciaal. Jullie voelen als gasten waar ik graag een biertje mee doe en over games praat.
  Ik ben premium vanaf dag 1 en zal Gamekings altijd blijven steunen. Meer interactie met de community zou ik tof vinden en als Dennis terugkomt voor een maandelijkse Filmkings verdubbel ik mijn abbo ?.
  Helaas draait alles om geld en komt hier kritiek op, wie verder kijkt ziet gasten met een passie die men wil delen en ervoor knokken om dit te kunnen blijven doen.

 • Reill

  Ik wil toch nogmaals het idee suggereren om items in audio-only formaat aan te bieden voor Premium leden. Items als Brievenmaandag, Einde van de Week Vrijdag, discussie items, etc hoeven geen beeld te hebben. Het is leuk maar het in podcast formaat aanbieden zou ook prima werken. Zeker de discussie items zouden er perfect voor zijn.

  Ik weet dat Jelle een tijdje terug heeft gezegd dat dat teveel werk was en misschien was dat destijds ook wel zo maar tegenwoordig is dat echt niet moeilijk. Audio strippen is zo gedaan, automatisch uploaden naar een plek is ook zo geregeld. Enige wat je hoeft uit te vogelen is hoe je het alleen voor premium beschikbaar maakt. In principe kun je dat ook gewoon doen door de links achter de premium muur te verbergen. Als je er toch nog advertenties aan vast wilt plakken kun je met sponsors werken. De sponsormarkt voor podcasts is enorm aan het groeien. Maar goed, ook dat zou niet hoeven als je het exclusief voor premium leden beschikbaar stelt.

 • Haydrion Rayel

  Hi Kids !!!! Boris heeft helemaal gelijk ! En natuurlijk kom ik elke dag op gamekings voor Skate !!!!!! JJ !!! Boris en Koos ! Dus ik wil gewoon videos met beeld van deze knappe gamekings ! Dus geen podcast want dan zie ik ze niet 🙁 Love you Guys !

 • Boskeerl

  Hoe slecht gaat het met Gamekings vraag ik me af, GK is echt al bizar lang een onderdeel van mijn dagelijkse dingen. Hoop echt dat Gamekings blijft bestaan

 • David Chang

  Jammer dat jullie afhankelijk zijn van de bezoekers. Ikzelf kijk alleen de reviews en de kwestie op jullie site. Dat vind ik altijd leuk. Jammer dat jullie die content pas laten zien bij het betalen van een abo tegenwoordig. Ik keek altijd voor jullie die reclames,30sec aanstaan omdat jullie dat speciaal vroegen. Nu gaan jullie i.m.o te ver door elke review als premium te willen plaatsen, vooral omdat de reviews van jullie altijd later zijn dan de games die uitkomen. Jammer jongens, ik hoop dat dit (premium)jullie veel succes brengt. Voor mij als simpele kijker is het genoeg geweest. Bedankt voor de leuke tijden maar tijden veranderen helaas.

 • aerox010

  Ik dacht misschien is het een goed idee dat Gamekingspresentatoren in items standaard Gamekings-kleding of items dragen. Zien dragen doet verkopen. Ik zie in de comments vaak mensen het over jullie trui of shirt hebben en die zijn dan van een ander merk. Dan maken jullie eigenlijk reclame voor een ander merk en dat is zonde. Kijkers letten er wel op en het is naar verhouding makkelijk verdiend.

 • Mark

  Zonde dat het op deze manier gaat. Ik snap het, maar het is naar mijn idee niet de manier. Het valt me op dat Gamekings vooral draait op een community van vooral mensen die al vanaf jongs af aan Gamekings volgen. Net als ik.
  Alleen het merk Gamekings is imo verwaterd.
  Vroeger zag je Gamekings op veel meer plekken. Gamekings waren helden. Iedereen wilde een Gameking zijn. Waarom? Slap gelul en veel laue shit. Gamecontent maken met een niet te serieuze insteek. De jongeren van nu zien het merk Gamekings niet tot nauwelijks. Geen agenda’s, pennen, etui’s etc. Laat zien dat Gamekings bestaat!! Kom uit je schulp, advertise! En zorg dat de items slicker worden. Als ze nu op de site komen zien ze een stel gasten, en Shelly, praten over games op een manier die ze niet echt aanspreekt. Elke keer op dezelfde manier, aan dezelfde tafel of in dezelfde studio. Statisch. Met alle respect maar zo lijkt het of iedereen dat wel ff kan. En dan zijn er ook nog bijna elke 2 weken andere Gamekings te zien, wat er voor zorgt dat mensen geen band kunnen opbouwen.
  Zorg dat elke nieuwe bezoeker een Gameking wil zijn. Zorg dat jongeren even kunnen onthaasten bij Gamekings. Maak het episch. Laue shit, ongein. Neem het niet te serieus, daar zijn er ondertussen al genoeg van. En doe dat vooral niet achter een huge-ass paywall. Nieuwelingen gaan niet betalen voor iets wat ze niet kennen. Ik snap dat het makkelijker is gezegd dan gedaan, maar je verstoppen achter een betaalmuur is niet de manier denk ik.

  • Montana

   Vroeger was het meer cool inderdaad. Ik mis de rauwheid. En foute dingen. Al weet ik goed dat dat in deze tijd niet meer kan. Als je een woordje gebruikt dat iemand niet bevalt word je kapot gemaakt. Achja. Vroeger was alles beter:p

   • Sang-G

    Mag niet van Blammo.

    Maar buiten dat was het op de bank gamem zoals het hoorde. Je mag ook niet meer schelden. Beter gewoon weer zoals vroeger. 3-5 man en klaar.

 • DavyDamage

  Betalen voor een item te checken. Kom op gamekings er is vast wel een andere oplossing. (Zie comments hier onder) Zolang er meer dan genoeg andere alternative zijn zie je mij echt niet een abbo nemen op gamekings. Vroeger had ik een abbo op de Power Unlimited nu vandaag de dag check je dat online voor niks. Ik kan me ook niet zo goed voorstellen dat het in nederland niet zo goed gaat met de game industrie. Ik heb juist het gevoel dat het juist in een steigende lijn zit.

 • Jorrit

  Kijk ook al sinds The Box naar jullie content en heb zwaar het gevoel dat ik jullie nog iets verschuldigd ben na al die jaren dus betalen doe ik al een tijd zonder second thoughts. Het is ook een dagelijks deel van m’n leven dat ik hier op de site kom, en alleen de gedachte al dat ik op een dag hier kom met het bericht dat Gameking er mee stopt zou echt enorm pijn doen. Ik vind dit een prima oplossing en ik gun het jullie en ik hoop dat iedereen er zo over denkt als ik.

 • Morgen komt er een video op de site waarin Boris en ik de meest gestelde vragen beantwoorden!

  • diego

   Nog een paar tips:
   1.Zoek een vast sponser zoals ASUS (ROG) of MSI zoals bijvoorbeeld linus tech tips dat doet, hij noemt dat bedrijf altijd aan het begin en aan het einde van de video zodat mensen het wel moeten zien!
   2.Plaats highlights of trailers van dingen op youtube want daar zit het jongeren publiek (10-18 jaar) die zoeken tegenwoordig op youtube “Assassins creed review” en niet meer op de google zoekbalk.
   3.Geef iedereen misschien een maand gratis premium (Wel dat ze alle gegevens moeten invullen en niet alleen email want anders komen er iedere maand 10000 accounts bij)
   4.Leg contact met RTL of dwdd om elke maand 15 minuten te praten over games, je krijgt daar dan misschien geen geld voor maar je krijgt misschien wel meer mensen naar GK
   5.Zorg er voor dat mensen ook donaties kunnen doen
   6.Stream games die jullie gaan reviewen op twitch en upload elke stream in stukjes (ongeedit) op youtube zo krijg je toch weer een beetje geld er bij, het is geen goudpot maar alle beetjes helpen!
   7.Doe weer van die oude rare items: Stoned indie games spelen bijvoorbeeld

   Dit waren mijn tips ik hoop dat jullie hier iets aan hebben! 🙂

   • Na U clausule

    Goede tips!

   • TheDutchSlayer

    Het verschil is dat LTT vele miljoenen views per week heeft dus zijn bedrijven ook gewild om daarvoor te betalen en de doelgroep is ouder met meer inkomen.
    GK heeft gewoon niet z´n groot bereik + algemene lagere leeftijds groep die geen geld heeft besteden aan dat soort producten.
    En programma’s op tv willen graag een “hippe” “jonge” YT persoonlijkheid dan een “oude verslaggever”.
    Het is gewoon heel simpel er is geen groot genoeg publiek in NL om van specifieke media zoals games alleen te kunnen bestaan.
    En het publiek dat er is wil gewoon jongere “modernere” mensen op social en yt kanalen zien.
    Maar als je iets meer hardcore gamer bent dan kijk je naar USA of UK outlets omdat die de persoonlijkheid hebben en games in en het Engels coveren.

 • JanKlaassens

  Excuses, maar dit is mijn mening:
  Zit er niemand bij GameKings met sales ervaring? Ten eerste werken er teveel mensen. Ten tweede, hoe kan het wel goed gaan met de andere ‘Game websites’ die alle content gratis plaatsen..

  Het gaat niet alleen om advertentie- inkomen, maar je moet gesponsoorde video’s maken. Onbetaalde content > veel meer bezoek > bedrijven kijken naar bereik > willen sponsordeals afsluiten > veel meer inkomen dan premium.

  Het is niet omdat wij Nederlanders zijn en geen geld kunnen missen voor content, maar overal is de content al gratis te lezen/te bekijken. Het is het gewoon niet waard.

  • Kim Lampe

   Ik zit eerlijk gezegd niet op gesponsorde videos te wachten. Dat zou beteken dat je of oneerlijke reviews krijgt of dat Boris om de minuut een slok Cola neemt en dan t merk naar de camera draait, lacht en zegt ahh dat is lekkere Cola!

   Overigens vind ik alle andere Nederlandse game media tergent. Zal geen namen noemen maar ik vind de video’s te gemaakt en/of kinderachtig. Gamekings voelt gewoon echt. Daardoor kijkt het heel pretig weg. Indd kun je er ook over lezen maar dat is niet de hoofd reden dat mensen naar Gamekings komen. Dat zijn namelijk de videos en dat vind ik leuker dan een stukkie te lezen, geschreven door 1 persoon zonder enige discussie. Bovendien kun je alle teksten ook hier lezen zonder premium te zijn.

   Verder zeg je dat er teveel mensen werken maar vrijwel iedereen daar is zzper. Het is niet dat ze allemaal tegelijk betaalt aan het werk zijn daar. Ik zou het juist erg jammer vinden als er iemand van de oude garde door geld tekort niet meer in de uitzending komt en/of dat er minder content komt omdat er editors ontslagen moeten worden. Video content maken kost gewoon een hoop tijd.

   Ik speel Gamekings elke dag uit dus voor mij is het dat premium zijn meer dan waard

   • hunterrnl

    Met alle respect kim. Mare veel items van gamekings vroeger , waren ook mogelijk doordat ze spelen kregen van uitgevers of pers tripjes kregen. Das ook verkapte sponsering.

    Ik kijk ook al vanaf the box naar Gamekings en eigenlijk is het de laatste paar jaar minder geworden. Ze hebben gewoon de slag gemist met youtube of door andere media. Ik keek tot E3 2016 graag naar GK. Maar ben eigenlijk sinds premium is gekomen weggetrokken en denk vrij wel zeker dat ik niet de enige ben.

   • Ikke

    Door Premium voeltt anders zo echt niet meer… En wie zegt dat gesponsorde video’s fake zijn? Je geeft nog steeds je eigen mening hoor….

  • Sang-G

   Ja de tripjes naar Amerika moeten toch betaald worden? Dus is het logisch ook.

   Daarnaast ik weet niet vroeger 15 jaar geleden had je volgens mij ongeveer 3-5 man of zo en dat was Gamekings. Nu lijkt h de 10+ man t zijn wat allemaal HBO niveauld moet worden.

   Ze graven hun eigen graf langzaam.
   Alsof alle gamers een goede pc hebben en de hele tijd op Gamekings de miner activeren xD..

 • Abdel010

  Ik vind het prima. Ik vind nog niet dat premium de ideale optie is maar het is wel de beste op dit moment. Een paar jaar geleden was iedereen en z’n moeder een gamejournalist omdat een stuk schrijven hele goedkope en makkelijk content is vergeleken met alle moeite die jullie in de video’s steken. Ik geef toe dat ik gamekings wel achteruit vind gaan. Rond 2013/2014 leefde ik echt gamekings en was ik dagelijks uren aan content aan het kijken. Ten eerste jammer dat alle oude video’s sinds 2 jaar terug het niet meer doen inclusief alle oude gamekings seizoenen. Sinds dat gebeurde was ik al veel minder op de site bezig. Ook vind ik de site erg lastig werken op een smartphone of ipad en dat was bij de oude site niet zo. Ik wil jullie graag nog meer een blijven supporten, maar inruil daarvoor zou ik graag wel dingen terug willen zien die ik altijd zo tof vond aan Gamekings. Ik mis de dagelijkse gamekings extra items op de redactie waar jullie aan het praten waren over de actualiteiten en nieuws vd dag. Tof dat jullie ook meerdere korte items maken maar ik ben niet zo gecharmeerd van het feit dat het allemaal studio items zijn. Ik vind het wel leuk om jullie te zien praten over nieuwe dingen of nieuwe games die binnen zijn gekomen net zoals een tijdje terug.

  Ik blijf GK altijd checken, maar ik ben bang dat het niet meer zo tof als vroeger zal wordenm

  • Ikke

   Enige reden waarom GK achteruit gaat is heel dat Premium-gezeik.Voor de rest is de content an sich volgens mij nog net zo goed.

 • Michel

  Meer vrouwelijk schoon!

  • Kane888

   Oneens. Ieder z’n mening natuurlijk, maar laat ze a.u.b niet selecteren op uiterlijk/geslacht. Ik luister liever naar iemand die inhoudelijk iets te melden heeft. Als ik vrouwelijk schoon wil zien dan bezoek ik wel een andere website. Ze hebben die stunt al eens geprobeerd met die Nysira of onder welke naam ze ook ging, man wat een drama was dat.

   • Michel

    Nu is het op sommige momenten geen van beide, dus geen inhoud maar ook niks om naar te kijken, dan zie ik toch liever wat leuks voor de camera zitten.

 • Sang-G

  Ach ja, ik keek het al langere tijd niet meer. Content is niet meer wat het veel vroeger was waardoor. Ik niet meer zin heb om te betalen ….

 • Martijn talboom

  Jammer dat veel mensen de gedachte achter premium niet begrijpen. Tijdschriften in de winkel kosten je tegenwoordig ook minimaal 5 euro. Daar betaal je dus ook voor content, waarom dan niet voor premium GK content willen betalen? Ergens moet toch geld vandaan komen om een bedrijf rendabel te maken.

  De gratis content is ook kapot gemaakt door de mensen met ad-blockers, heel simpel. Hiervoor is al meerdere keren gewaarschuwd maar blijkbaar gaan mensen hier mee door. Met als resultaat dat er andere manieren gezocht moeten worden om alles te bekostigen.

  Maar nogmaals, mensen hebben geen moeite om tijdschriften te kopen, maar wel om online content te zien. Ik denk dat dat een beetje afstamt van het idee “alles is gratis op internet”.

  • Bridgeman

   Misschien komt dat omdat vrijwel elke andere game website met video content gratis is.

   • Martijn talboom

    Maar wordt daar ook zoveel geüpload en zoveel specifieke content gemaakt zoals op Gamekings?

    • Bridgeman

     Weet ik veel, kom daar niet veel. Maar ze doen leuke let’s plays / reviews / unboxings etc

  • allroundgamer

   In deze tijd is bijna alle content die je kunt bekijken gratis. Denk maar aan Youtube. Zelf ben ik wel premium, maar ik kan me voorstellen dat je die stap niet zo snel zal nemen. Veel content op Youtube doet namelijk niet onder aan de content van GK.
   De vergelijking met een tijdschrift vind ik overigens lastig. Je krijgt een fysiek product en het is voor iedereen mogelijk het tijdschrift eerst in de winkel door te bladeren om te beoordelen of je het de moeite waard vind. Als je namelijk niet bekend bent met GK of de Premium items snap ik dat je daar ook een abbo op neemt.

 • Leuk dat er meer Premium content komt. Ik ga het proberen bij elkaar te minen, uit pure interesse voor Bitcoin en Altcoins. Hopelijk ook zo nu en dan een Coinking tussendoor.

 • Dave Van Huizen

  50 euro voor een jaar kijken naar ik vind, leuke items. Dat toch echt een koopje. Zeker 3 keer in de week check ik de items en minstens 2 keer in de week moet ik lachen. Dat alleen is die 50 euro waard. Mis alleen Dennis met filmkings, en zou het jammer vinden als skate zijn platinum mercedes niet krijgt.
  Plus dikke kans als jullie niet betalen dat over 2 jaar er heen gamekings meer zijn. Eerlijk verhaal en eerlijke oplossing, trek je knip lapswansen 🙂 Dan verleng je xbox live maar later. plus hoorde dat shelly een wet tshirt contest ging doen… 27 juni 2021.

 • Jechta Yunalea

  Dit kan gewoon echt niet!
  En dan ook nog mijn bericht gaan verwijderen? WOW
  Dus hierbij nogmaals wat er aan de hand is bij de community en Gamekings.

  Doe dan helemaal geen review items meer sinds de laatste verkorte COD review voor de clickbaits dat klonk echt alsof iemand heel nodig moet gaan plassen en toch even een versneld verhaaltje kwijt wilt.

  Stop met het zeggen dat men geen product of dienst koopt maar een support is onzin!
  Hieronder mijn eerder bericht ik vind het echt jammer hoe het nu gaat.

  (Dus er blijft helemaal niks meer over als non-premium lid? Doe dan ook gelijk Brievenmaandag en Einde van de week vrijdag premium als je al je kijkers toch pushed.
  En onzin dat de kijkers die langer kijken premium worden denk dat het juist omgekeerd is boris!

  Iets met je community kwijtraken heet zo iets. Ik vind het zeer spijtig dat jullie nu bijna alle content betalend maken. Misschien Boris toch maar zijn 4K scherm inleveren als het zo slecht gaat.
  Zelf kijk ik sinds de box en dit is gewoonlijk te pijnlijk om te zien dat jullie bijna geforceerd jonge mensen laten betalen om content te zien.

  Als het idee is om Gamekings te steunen doe dan een donatie of maak nieuwe content alleen voor premium leden die jullie willen steunen of stop met tv uitzendingen waar bijna niemand meer naar kijkt, gebruik die sponsors voor de website dat scheelt al een hoop geld want tv uitzenden is heel duur en ik spreek uit ervaring.
  Zelf reageer ik echt zelden of nooit maar dit gaat niet de juiste kant op en graven jullie eigenlijk al langzaam jullie eigen graf.

  En over sponsoren gesproken als jullie de sponsoren iets beter hadden behandeld, dan hadden jullie nu niet op de blaren hoeven te gaan zitten en aan de vele duizenden jonge pubers geld te gaan smeken onder het motto van; je betaald geen dienst maar je support Gamekings. Dat is onzin mensen betalen wel degelijk voor een dienst en dat is content video’s kopen voor een maandelijkse bedrag. Vind het bijna maffia praktijken.

  Ik had begrip voor premium met extra items die je normaal nooit te zien krijgt om Gamekings te supporten en wilde dat ook zeker overwegen totdat ik erachter kwam dat jullie nu bijna alles onder premium zetten en dat schoot bij mij het verkeerde keelgat in en vandaar mijn reactie.
  En dit heeft niks met een drempel te maken het is een verkeerde aanpak en ben ervan overtuigd dat dit op deze manier niet gaat werken.

  Premium content was voor mij een prima oplossing voor extra items en support Gamekings maar nu gaan jullie bijna alle items betalend maken is gewoon je bezoeker forceren om premium te worden (voornamelijk jonge kijkers zijn daar heel vatbaarder voor).
  Wil jullie graag supporten maar niet op deze maffiapraktijken manier.

  Na jaren lang trouwe kijker en bezoeker van jullie website is dit voor mij onbegrijpelijk dat deze maffiapraktijken door velen jonge mensen hen te laten overtuigen dat ze geen dienst kopen is niet de Gamekings die ik ken.
  Hoop dat jullie nog vele jaren door mogen gaan en content maken en blijf vooral jezelf en ga nooit naast je schoenen lopen.)

  PS
  Ik krijg waarschijnlijk veel haat nu aangezien ik kritiek aan het geven ben maar blijkbaar kan niet iedereen overweg met kritiek en uiteraard mag je wel kritiek op mijn reactie geven hoor!
  Het gaat jullie allemaal goed ik hoop dat ook echt van harte en hopelijk zijn er heel veel jonge mensen die jullie kunnen overhalen. Maar deze oude trouwe kijker zijn jullie nu kwijt.

 • Bravado

  Wat vinden uitgevers er eigenlijk van dat Gamekings reviews achter een betaalmuur zet? Ik neem aan dat die niet reviewcopy’s opsturen met het idee dat slechts een select groepje mensen het kunnen zien.

 • hans

  Ik vind het vreemd dat er geen Nederlandse zender is die geen leuk game/film programma wil produceren samen met grote bioscopen en een Bol.com en mediamarkt. Het lijkt er op dat deze maatschappijen niet meer samen willen werken met gamekings….. kan het zijn dat het imago van gamekings teveel afwijkt om een regulier programma te kunnen maken? In het begin ging het over games en de consoles maar nu komen er steeds meer items waar ik persoonlijk niks mee heb. Een game preview en een goede onderbouwde review van een game zijn steeds moeilijker te vinden op gamekings. Terwijl er andere sites zijn die daar nog wel moeite en tijd in steken. Hoe worden deze mensen dan betaald? Ik vind het prima dat jullie onafhankelijk willen worden van sponsoren en producenten om zo verder te kunnen gaan met eigen ideeën, maar hak dan die knoop door en maak er een site van waar je alleen als betaald lid op kan. Voor mij zijn er teveel items waar je ik niks mee kan om daar voor een abonnement af te sluiten. Zeker met youtube en IGN gamezone enz. waar je gratis de mening van anderen kan bekijken en zo zelf je beslissing kan nemen of een game of film of console wat voor jouw is. Gamekings was jaren geleden zeker een betrouwbare bron voor mij, maar nu lijkt een review een moetje en wordt het even snel tussen al die andere item door opgenomen. Tuurlijk zijn er minder games als voorheen om het over te hebben, maar wat is er mis mee om er dan als game liefhebber wat meer tijd in te steken en je publiek te tonen hoe deze game werkt en wat er goed aan is of juist verkeerd. Waarom wordt dit niet tijden een speel uurtje onderbouwd maar even snel vermeld in een item van 10 min. Maar goed dat is mijn mening. Je kan betaald naar porno kijken op internet maar het aanbod aan gratis materiaal is zo groot wie zou dat nou nog doen????

 • aLPHa_NRG

  Supreme- ium

  • Marcos

   Kwaliteit over kwantiteit. Minder content van matig niveau en meer items, Zoals die met Sid Lukassen

 • ferrariking

  ik kan mijn niet meer verlengen 🙁

  • Na U clausule

   Nee klopt. Piemels kennen doorgaans een maximum lengte.

 • Captain Hindsight

  Ik vind de Gamekings content niet meer interessant. Lange tijd was ik een trouwe kijker, maar dat is helaas niet meer het geval. Ik heb geen affiniteit meer met de huidige content. Ik vind de kwaliteit maar matig. Gamekings lijkt een beetje zijn eigen smoel te zijn kwijtgeraakt, of dat komt door de nieuwe generatie, het format of andere dingen ik weet het niet. Wie weet komt Gamekings met een nieuwe boost. Tot die tijd bedankt voor alle content en tot ziens.

 • Mick van Vliet

  Hi Boris/Gamekings,
  Ik ben trouw kijker van het eerst uur, ook ben ik al een tijdje premium lid. Ik vind het heel knap en dapper hoe jullie het gebrek aan inkomsten proberen aan te pakken En vind de transparante communicatie echt top! Echter denk ik dat jullie niet meer geld uit sponsoring halen als jullie je scope vergroten. Ik hoor jullie, wanneer jullie zeggen dat de game industrie in Nederland terug loopt, maar jullie (waren) ook de meeste bekeken video site van Nederland met een zeer interessante doelgroep.

  “Tech and media companies are paying attention to eSports, for both growth opportunities and because it appeals to a narrow and desirable demographic: 75 percent are millennials aged 18-34, and 82 percent are men.” – Deloitte.

  Ik ga er vanuit dat deze demographic ook voor jullie geld. Het lijkt mij, dat wanneer jullie een goed verhaal hebben naar bedrijven buiten de game industrie zij staan te popelen om jullie te sponsoren. Jullie kunnen immers een doelgroep bereiken waar veel (grote) bedrijven, denk bijvoorbeeld aan de bankensector, alleen maar van kunnen dromen. En dan gaat het niet (alleen) om een ad roll, maar kijk naar hoe bijvoorbeeld Ajax en ABN Amro samen werken om content te maken, zo komt ABN dichterbij een doelgroep die voor haar moeilijker te bereiken is en heeft Ajax sponsor inkomsten.
  Ik ben van mening dat Gamekings in Nederland een sterke brand is en een bijzondere doelgroep. En deze doelgroep zou jullie voor veel bedrijven juist aantrekkelijk moeten maken. Anyways, dit zijn mij two cents. Ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen. Ik zou het echt doodzonde vinden als jullie niet verder kunnen, omdat de game industrie in Nederland jullie in de steek laat.

  Cheers, Mick

 • Snuifski

  Ik stap over naar IGN.

  • John.

   Ik dus ook.

 • allroundgamer

  Ik ben sinds kort Premium member geworden, omdat ik al een flinke tijd van jullie items geniet. Ik wist wat ik ongeveer kon verwachten van het membership, maar hoe denken jullie met dit nieuwe Gamekings nog nieuwe bezoekers te trekken? Vorige week kreeg ik namelijk de indruk dat je zonder Premium vrijwel geen items kon bekijken. Ik kan me voorstellen dat je het als nieuwe bezoeker dan snel gehad hebt met Gamekings en dat lijkt me voor de lange termijn geen goede ontwikkeling.

 • Petruspoort

  Okee hier komt ie. Ik ben jarenlang vaste Gamekings kijker geweest. Dagelijks checkte ik jullie items en vond ze echt super. Ik ben nu al wat jaartjes ouder, game veel minder of nauwelijks en check de site nog eens in de twee weken. Ik denk dat vele dit met mij delen. Het is ook een stukje demografisch geloof ik. De jeugd is gewend aan gratis content via youtube en heeft geen zin om te betalen voor gamekings. Maar goed ik heb natuurlijk geen inzicht in de demografie van de site. Zelf schaf ik alleen een maand Premium aan voor de E3, de rest van de content kijk ik toch niet veel of vaak. Des ondanks probeer ik toch mijn steentje bij te dragen door te minen. Ik heb verder niet echt behoefte aan premium

  Daarnaast mis ik een beetje de visuele dynamiek in de items. God weet hoeveel jaar jullie nu al in dezelfde studio zitten, achter hetzelfde tafeltje. Ik ben blij dat jullie wat zijn overgestapt naar de bank. Maar de items die het fijnste wegkijken zijn de brievenmaandag en voorheen de Gamekings extra. Misschien is het een plan om de studio wat om te gooien of een grotere ruimte te pakken als studio. Misschien is de setting van Bar weinig wel een goede. Staand presenteren, de mogelijkheid om rond een tafel te lopen (eventueel handig voor unboxings, techkings of andere zaken), andere camera standpunten, of een stuk free hand werk zoals bij gk extra. Just some suggestions.

  Daarnaast kijk ik het liefst naar sterke reviews met goede onderbouwde meningen en naar gamekings die diverse facetten van een game bespreken. Ik heb het gevoel dat dit niet altijd gebeurt of dat de reviewers niet altijd capabel zijn om sterke mening met argumenten te geven. Misschien dat hier strenger naar gekeken mag worden.

 • Na U clausule

  Gadver wat een smerige puswond is dit toch. Het ettert maar door. Bah. Het begint inmiddels ook te stinken.

 • Jajoa

  Is mijn enige optie zonder creditcard om 50 euro te betalen?

  • verberk

   Paypall kun je aanmaken zonder creditcard

   • Jajoa

    Dat heb ik gedaan en met ideal gestort, maar als ik dan premium optie 3 selecteer wordt toch om een creditcard gevraagd.

 • Andi

  Oké dus Gamekings heeft het zwaar en heeft support nodig dat kan, wat ik dan niet snap is dat ik dan hoor dat Jelle en Koos meer dan 200 euro weggooien aan drank in Stockholm. Waar wordt dit van betaald? Als ze het uit eigen zak doen niks mis mee maar als dit werkelijk premium geld is dan vind ik dit toch wel enigszins kwalijk. Sowieso vind ik het nogal oninteressant om te kijken naar zuipende mensen maar het valt mij op dat dit op Gamekings toch wel vaak gebeurt, bij elk item waar bijvoorbeeld Shelly in voorkomt kun je al wachten tot het moment waarop ze weer met vermoeide oogjes door de drank aan het praten is.

 • John.

  Dank Boris en uiteraard alle andere Gamekings mederwerkers, vanaf het begin genoten van jullie content en geweldige trips, maar helaas aan alles komt een eind, en dat is nu echt bereikt met dit gelul over Premium.

 • JimiJames75

  Hallo game kings, ik als premium lid zou graag willen zien dat jullie meer de diepte ingaan met jullie items. Maar dan bedoel ik goed onderbouwde discussies met mensen die de materie kennen en gedegen onderzoek hebben gedaan(zoals de kwesties)
  Een item vol met slap geouwehoer over wat er in het weekend is gebeurd kan prima in de maandag en ende van de week items maar niet in de wat serieuzere items.
  Roadtrips zijn voor mij persoonlijk niet zo interessant, omdat dat naar mijn idee meer over de reis gaat dan over de games (kun je wel veel geld mee besparen) Live commentaar bij bijv E3 persconferenties vind ik wel weer waardevol.
  Ik ga mijn bijdrage ook verhogen want ik begrijp dat mijn maandelijkse euro niet veel zoden aan de dijk zet. Maar verwacht niet een bedrag ala Netflix, want ik heb naast spotify en netflix en de Volkskrant maar een beperkt budget voor websites zoals jullie.

  Ik wens jullie veel succes en hoop dat jullie de eindjes aan elkaar kunnen breien.

 • San’s World

  Als veteraan gamer en ik keek Gamekings vanaf het begin. De reden dat er ik er niet meer naar kijk is dat ik o.a. de reviews van Tweakers en hardware.info net wat uitgebreider. Het is een gevoelskwestie.

  Er worden juist meer games ontwikkeld in Nederland. Het gaat op dat vlak redelijk en ik ben het er niet helemaal met Boris eens. Er zijn nieuwe opleidingen die jongeren de mogelijkheid geven om games te maken dan in mijn tijd.. Uit eigen ervaring stromen er nog steeds talenten door die mogelijk de kans krijgen om games te gaan maken. Ik pleit voor een minister van digitale zaken die de game industrie in Nederland een stevige fundament geeft Het is goed dat de mark en wij als kijker bepalen of we verder willen met Game Kings of niet. Ik denk dat het goed is voor verandering..

  Het is ook goed om na een bepaalde tijd van werk te veranderen.. Je blijft jezelf zo ontwikkelen en dit geldt ook voor Game Kings..

 • Remco

  Voorlopig staat mijn reactie al twee dagen in afwachting.. Hoe kansloos is dat

 • Haydrion Rayel

  video die automatisch afspeelt begint vervelend te worden

  • Zrmi

   Dat is het al heel lang helaas… Als je een keer terug wil gaan om een comment te lezen begint dat ding meteen weer in te laden en te spelen -_-

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsTVGamekings LivePremiumMerchDiscord