Menu Premium

Steam verbreekt records met meer dan 14 miljoen gelijktijdige unieke gebruikers

Richard den Toom 09/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wie PC-gaming zegt, denkt direct aan Steam en Steam verbreekt records! Hoewel er door de concurrentie aan de poorten wordt gerammeld, blijft de service een begrip. De magische mijlpaal van 14 miljoen werd een week geleden, op 2 januari, al bijna bereikt maar bleef toen steken op ongeveer 13,9 miljoen gelijktijdige gebruikers. Afgelopen weekend werd de grens van 14 miljoen gelijktijdige gebruikers dan toch doorbroken en op het hoogtepunt waren er maar liefst 14.370.167 gebruikers tegelijk actief op Steam.

Januari is al jaren de maand waarin Steam grenzen verlegd: de eerste dagen van het nieuwe jaar zijn natuurlijk het uitgelezen moment om rustig aan de slag te gaan met alle games die zijn gescoord in de eindejaarsuitverkoop. In januari 2012 werd nog een record gevestigd met 5 miljoen gelijktijdige gebruikers en in januari vorig jaar piekte Steam met meer dan 12 miljoen gebruikers op hetzelfde moment. In vijf jaar tijd is het record bijna verdrievoudigd en in een jaar tijd heeft Steam het record met 2 miljoen uitgebreid. Indrukwekkende cijfers!

Het is de vraag of Steam de al jaren stijgende lijn door kan blijven zetten. Zoals gezegd rammelt de concurrentie aan de poorten met onder andere EA Origin, GOG, Humble Bundle en de Ubi Store als kapers op de kust. Gaat Steam ook in de toekomst records verbreken of gaat het ten onder aan zijn eigen succes? Laat jullie mening horen in de comments!

Bron: VG247PC Gamer & Steam Database

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch