Menu Premium

Steam update maakt Xbox controllers compatible met alle games

Rens van Nerum 06/01/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Binnenkort kun je games die net iets te onhandig waren voor toetsenbord en muis en geen support hadden voor controllers, spelen met je Xbox 360 of Xbox One controller. Dit allemaal door de nieuwste Steam update.

Iedereen kent het wel, die games die zo fantastisch zijn dat je ze wilt blijven spelen maar in je achterhoofd blijft die gedachte spinnen die zegt: “deze game zou zoveel lekkerder spelen als ik een controller in mijn klauwen had.” De nieuwste Steam client update is het antwoord op deze tergende gedachtes. Games die dit voorheen niet ondersteunde, kunnen nu dus gewoon lekker met je Xbox 360, Xbox One of Generic X-input controllers gespeeld worden.

Valve probeert op deze manier meer mogelijkheden te creëren voor PC-spelers, die niet alleen maar stijf achter een bureau willen zitten. Door de nieuwe update kan Steam deze controllers hetzelfde uitlezen als dat de applicatie voorheen deed met haar eigen Steam controller en de DualShock 4 controller. De update bevat ook support voor third-party PS4 controllers. De update is nu overigens nog wel in betafase en is daar dus te checken.

Hoe denk jij over de update? Ga jij lekker onderuit met een controller in je handen? Of houd je het lekker bij toetsenbord en muis? Laat ons weten in de comments hoe jij hierover denkt!

Bron: VG24/7

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch