Menu Premium

Steam stopt verkoop Super Seducer 3 vanwege seksuele content

JeffreyHage 22/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Steam eigenaar Valve heeft besloten om te stoppen met de verkoop van full motion game Super Seducer 3. Zo meldt Gameindustry eerder vandaag. Steam stopt ogenschijnlijk met de verkoop van de game (waar in je vrouwen moet versieren), omdat het bedrijf niet toestaat ‘sexually explicit images of real people’ te gebruiken. De game wordt dus verwijderd, omdat er (ogenschijnlijk) échte naakte mensen in voorkomen.

Maker van de game niet blij

Super Seducer 3 maker Richard LeRuina is uiteraard niet blij met dit besluit. LeRuina zegt namelijk wél meegewerkt te hebben om de eisen van Valve tegemoet te komen. “Our page is gone and 61,700 wish lists are gone,” zei LeRuine op twitter. “Prior to this they [Valve] told me [to] expect either ‘approval or feedback.’ We repeatedly said we’d do whatever they needed.” Voor LeRuina en team mocht dit echter niet baten. De game is verwijderd op basis van product reviews en het opnieuw indienen van de game.

Steam had geen keus

Als het gaat om het verwijderen van games (wat niet altijd goed gaat) had Steam in dit geval geen keus. In een reactie van Steam laat Valve weten dat er samen met de ontwikkelaars is gezocht naar een gemeenschappelijke oplossing. Aangezien deze oplossing er niet kwam, zag Steam geen andere oplossing dan over te gaan tot verwijdering. Super Seducer 3 is overigens niet alleen verwijderd van Steam. De game werd eerder ook uit de PlayStation Store verwijderd, zo’n 6 maanden nadat Kickstarter de crownfunding campagne voor de game had gestopt. In deze tijd van polarisatie en versplintering van de samenleving is het niet gek dat Steam daarom het spel ook uit de store heeft verwijderd. Steam verwijderd sowieso alle games met seksuele content sinds 2012. Daarom is het helemaal niet gek dat een game die draait om het versieren van vrouwen wordt verwijderd. Misschien als Super Seducer een game gemaakt was rondom het versieren van mensen was er wellicht niks aan de hand geweest!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch