Menu Premium

Steam doet verkrachtingsgame Rape Day toch in de ban

Jan Johan Beldrok 08/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een misselijkmakend en buitengewoon zielig spel genaamd Rape Day houdt de wereld al een week bezig. Misschien niet zo zeer de gamers, die hopelijk zo volwassen zijn, dat ze dit soort bagger stijf links laten liggen, maar wel de mainstream media die vol op de zaak dook. Wat ze wel vaker doen als er een spel opduikt dat hun beeld van gaming als het voorportaal van Sodom en Gomarra bevestigd. En al die druk uit deze hoek heeft succes gehad. Steam haalt na een kleine week van relatieve mdeia stilte, de game alsnog uit hun shop.

‘Als het ons geld kost, dan treden we op’

Nogmaals, het feit dat niemand zo’n game zou moeten willen spelen, dat ontkennen we niet en dat het nu niet meer te koop is, vinden we ook prima. Maar de manier waarop dit proces is verlopen, laat weer eens zien dat de industrie dit soort zaken vaak niet oppakt uit een morele overtuiging, maar omdat vasthouden of juist het loslaten van een morele overtuiging hen geld kost of oplevert. Puur opportunisme dus. Kijk maar eens goed naar de verklaring van Valve (het bedrijf achter Steam) ‘We hanteren een reactionair beleid als het gaat om het wel of niet toestaan van controversiële games. We moeten gewoonweg zien wat we binnenkrijgen via Steam. Daarna moeten we een oordeel vellen over de eventuele risico’s voor Valve, partners en klanten”. Oftewel, als het ons geld en klanten gaat kosten dan treden we op, als niemand er een fuck om geeft, dan laten we het zitten.

Wat ons betreft was het sterker geweest dat Steam de game, direct na aandienen bij het platform (meer dan week geleden), had geweigerd en er verder gewoon geen woord aan vuil had gemaakt. Daarmee laat je zien dat je ergens voor staat. Eerst in je shop zetten, afwachten hoe groot de ophef is, en dan reageren is een zwaktebod. En ja, dat is pijnlijk. De halve wereld heeft nu deze inferieure smeerpijperij op het netvlies staan in plaats van al die prachtige releases die de afgelopen tijd zjn uitgekomen.

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch