Menu Premium

Steam Deck door Valve officieel aangekondigd, verschijnt eind dit jaar

Lars Leeftink 15/07/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Valve gaat Nintendo achterna en gaat een eigen handheld lanceren. Steam Deck, zoals de console gaat heten, zal eind dit jaar op de markt gaan komen. De prijs van het apparaat? $400 dollar, waarschijnlijk gewoon 400 euro. Verder is er dankzij sites die al uitgebreid aan de slag mochten met de handheld al wat meer detail over de nieuwe console van Valve bekend.

Steam Deck

De console is, volgens verschillende media en sites die de console al hebben mogen testen, iets groter dan de Nintendo Switch, maar beschikt over de mogelijkheden van een PC. De interface schijnt overeen te komen met die van een console en daarnaast is er ook een computer desktop waar thrid-partij applicaties op draaien. Een mix van een PC en een console dus.

Specs

Het scherm is 7-inch met een 1280×800 resolutie. De rest van de specificaties zijn als volgt: custom AMD APU met 4-core, 8-thread CPU in samenwerking met 8 RDNA 2 compute units voor de GPU. Verder is er 16GB RAM, waardoor de handheld veel sterker en sneller zou moeten zijn dan de Nintendo Switch. Verder zijn er knoppen, sticks en triggers aanwezig op de handheld en zijn er ook trackpads aanwezig die fungeren als muis.

Drie verschillende modellen

Maar wat is het verschil tussen de drie versies dan precies? Vooral de hoeveelheid opslag en snelheid. De normale versie (64GB opslag) kost waarschijnlijk 400 euro. Daarnaast zijn er ook 256GB (529 euro) en 512GB (650 euro) beschikbaar. De laatste twee versies beschikken over een SSD. Verder hebben alle drie de versies dezelfde videokaart en is er bij alle versies de mogelijkheid om het geheugen te vergroten. Berichten over een pre-order zullen niet heel lang op zich laten wachten. Al met al een ambitieus project van Valve, dat Steam en zijn games dus ook buiten de computer wil gaan brengen. Eind dit jaar gaan we zien of deze handheld een concurrent kan worden van de Switch.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch