Menu Premium

Stardew Valley komt 5 oktober naar de Nintendo Switch

Froukje Planken 03/10/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ontwikkelaar ConcernedApe kondigde het nieuws aan in een bericht op de officiële gameblog: Stardew Valley komt 5 oktober naar de Switch. Het is niet alleen de eerste keer dat de game uitkomt op een Nintendo platform, maar ook de eerste keer dat hij uitkomt op een draagbaar systeem. ConcernedApe zegt op dezelfde blog trots te zijn dat zijn game eindelijk uitkomt op een Nintendo console, omdat hij met Nintendo is opgegroeid.

In deze farm life sim/rpg, waarbij een vergelijking met Animal Crossing en Harvest Moon niet te vermijden valt, onderhoud je je boerderij en alles wat daarbij komt kijken. In dit boeren leven moet je zaaien, oogsten, vissen, verzamelen en aanpappen met je dorpsgenoten. Je kunt dit idyllische boeren bestaan even verlaten en het avontuur opzoeken door de mijnen te verkennen en daar de vijanden te verslaan.

De indiegame van uitgever Chucklefish kwam in februari 2016 uit op de PC. Op Steam was het een regelrechte hit met meer dan een miljoen verkochte exemplaren in de eerste maanden na release. De PS4 en Xbox One versies verschenen op 14 december 2016. De game was aanvankelijk ook gepland voor de Wii U, maar later veranderde die plannen en werd een release op de Switch aangekondigd. Naast de release op de Switch werkt Chucklefish ook aan een multiplayer mode. Die update wordt begin 2018 verwacht op PC, Mac en Linux en komt later naar de consoles.

Stardew Valley lijkt een perfecte game voor een handheld platform als de Switch. Ga jij opnieuw veel uurtjes doorbrengen op je virtuele boerderij? Laat het weten in de comments!

Bron: Eurogamer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastE3 2018Merch