Menu Premium

StarCraft 2 krijgt Global Play

Gamekings Redactie 11/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

StarCraft 2 krijgt Global Play, zodat je met mensen over de hele wereld kan spelen. Ergens in de komende maanden komt er een patch uit die zorgt dat je niet langer gebonden bent aan servers in de regio waar je inlogt.

Dat heeft een aantal grote voordelen: je kan makkelijker spelen met vrienden over de hele wereld. Als je regionale server onderhoud krijgt kun je gewoon naar een andere regio, of je kan een regio kiezen waar het op dat moment later in de avond is, zodat je van die jankende kindjes af bent.

Je kan in je login-scherm zelf de regio kiezen waar je wilt verbinden. De taal die je hebt ingesteld blijft ongewijzigd, ongeacht de regio die je kiest. De gebruikers-overeenkomst van je eigen regio blijft gelden, maar die leest toch niemand, dus dat maakt niet uit. Wel is het zo dat elke regio zijn eigen data houdt, dus karakters, profielen, ladder rankings en vriendenlijsten worden niet meegenomen naar de andere regio.

Je moet dus nieuwe karakters maken, je kan tegenstanders van andere ladders uitdagen en je kan levels proberen die je misschien nog niet had in je eigen regio. Wel een beetje zuur als je verschillende versies van Starcraft had gekocht uit verschillende regio’s, om toch op andere servers te kunnen spelen. Deze patch maakt dat dus pure geldverspilling…

Als je een echte uitdaging wilt, kun je proberen om de Kings of StarCraft, de Koreanen, uit te dagen. Één nadeel: het werkt ook de andere kant op. Dus de Koreanen kunnen hun digitale world domination plannen in ieder geval in StarCraft 2 al werkelijkheid maken.

De toevoeging van Global Play in Blizzard’s RTS opent zodoende vele nieuwe mogelijkheden. In welke regio ga jij spelen zodra de patch uit is?

 StarCraft 2 krijgt Global Play

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch