Menu Premium

Star Wars: Rogue Squadron fan-remake ziet er indrukwekkend uit

Reilly 21/05/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het komt de laatste tijd vaker voor: Fan-remakes van populaire titels in een moderne game-engine. Een combinatie van getalenteerde fans en de toegankelijkheid van engines zoals Unity en Unreal Engine 4 kunnen vaak voor geweldige beelden zorgen. Beelden waarvan we misschien wel stiekem hadden gehoopt dat er een echte ontwikkelstudio achter zou zitten. Vandaag hebben we er eentje voor de vele Star Wars liefhebbers: een fan-remake van Star Wars: Rogue Squadron, die oorspronkelijk in 1998 uitkwam.

Langdurig project

De maker, alleen bekend onder de naam “Thanaclara”, geeft in een interview aan dat er al twee jaar aan het project is gewerkt – en dat daar nog wel twee bij zullen komen. Hoewel we zulke langdurige projecten gewend zijn van professionele studio’s, is het toch best indrukwekkend voor een fan-remake. De reden daarvoor is echter logisch: afgezien van mogelijk multiplayer en co-op, is het doel om het volledige originele spel te remaken. Sterker nog, de maker heeft zelfs de ambitie om het originele spel voorbij te streven in aantal speelbare schepen.

De kracht van Unreal Engine 4

Epic Games is tegenwoordig misschien het meest bekend van Fortnite. Echter zijn zij ook verantwoordelijk voor één van de populairste game-engines die tegenwoordig gebruikt wordt: Unreal Engine 4. Unreal Engine 4 staat onder andere bekend als een grafisch trekpaard en dat valt dan ook te zien in deze remake. Één van de functies waar Thanaclara gretig gebruik van maakt is “volumetrische mist”. Hiermee probeert de maker realistische wolken te creëren waar doorheen gevlogen kan worden. Iets wat natuurlijk in het originele spel niet mogelijk is.

Juridisch een lastig verhaal

Het moge duidelijk zijn dat dit geen officiële remake is, en daar gaat natuurlijk een boel juridisch gedoe mee gemoeid. Het is dan ook de vraag of hoopvolle gamers deze remake ooit te spelen gaan krijgen. De maker geeft aan er meerdere opties onderzocht worden waar ze mee weg kunnen komen, maar het zou niet de eerste keer zijn dat een felbegeerde fan-remake op het laatste moment de das om wordt gedaan door een juridisch team. Nintendo heeft bijvoorbeeld in het verleden meerdere keren remakes van hun iconische titels neergehaald en ook Konami vond het niet zo grappig toen er een fan-remake van P.T online verscheen. Of het bedrijf achter de iconische muis, Disney, hier wel akkoord mee gaat is dus zeer de vraag.

Op de hoogte blijven van de Star Wars: Rogue Squadron remake

Wordt je echt blij van deze beelden? Dan kun je de ontwikkeling ervan op de voet volgen via de bijbehorende subreddit!

Wist je ook dat er op de aankomende E3 beelden worden getoond van Star Wars Jedi: Fallen Order?

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch