Menu Premium

SSD zorgt voor betere prestaties PlayStation 3

Gamekings Redactie 20/02/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het upgraden van je harde schijf heeft voor PlayStation 3-bezitters veel voordelen, het upgraden naar een SSD zorgt namelijk voor betere prestaties van je PS3.

Goed nieuws dus voor alle PS3-bezitters die lange laadtijden en texture pop-ins zat zijn. De mannen van Digital Foundry, die bekend staan om hun game-opname apparatuur, hebben door middel van een aantal tests ondervonden dat je met een SSD (solid state drive) of een hybride harde schijf in je PS3 beter af bent, dan met het standaard opslagapparaat die erin zit. Een SSD schijf leest namelijk veel sneller alle data die je opgeslagen hebt, en aangezien games tegenwoordig meer gebruik maken van de harde schijf in consoles om content te streamen, resulteert het gebruik van een SSD of een hybride harde schijf in snellere laadtijden en minder texture pop-ins.

Bij Eurogamer zijn een aantal games hierop getest, waaronder RAGE en The Elder Scrolls V: Skyrim. In RAGE zorgde een SSD ervoor dat de beruchte texture pop-ins in het spel aanzienlijk minder problematisch waren en over het algemeen alle textures een stuk sneller geladen werden. Een hybride schijf gaf een kleinere boost in prestaties, maar toonde vooralsnog betere resultaten dan de standaard harde schijf van de PS3. Waar Skyrim op de console van Sony werd geteisterd met input lag problemen (vertraagde responstijd bij het invoeren van een commando) zorgde een SSD en een hybride schijf voor een merkbaar snellere responstijd. De SSD leverde dus in alle gevallen de beste resultaten op.

Maar voordat je als PS3-gamer een vreugdedansje doet, is het wel handig om te weten dat het upgraden van je harde schijf niet voor alle games een verschil uitmaakt. Bij Battlefield 3 of Kingdoms of Amalur bijvoorbeeld zorgde een sneller schijfje niet voor betere prestaties.

Xbox 360 en Wii-bezitters kunnen hier helaas geen gebruik van maken. Voor de consoles van Nintendo en Microsoft kun je namelijk alleen van gelicenseerde Nintendo of Xbox-producten gebruik maken.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch