Menu Premium

Square’s Project Athia heet voortaan Forspoken, de trailer is bruut

Jan Johan Beldrok 19/03/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een van de wreedste trailers tijdens de PlayStation presentaties vóór het uitkomen van de PS5, was die van de RPG van Square Enix, Project Athia. Voor veel gamers was het een de meest brute trailers voor de nieuwe console. Op donderdagavond meldde Square Enix tijdens hun online presentatie dat de game voortaan als Forspoken door de wereld zou gaan. De releasedatum zou ergens in 2022 zijn en actrice Ella Balinska is stem- en mocap-acteur voor hoofdrolspeler Frey Holland. En als die naam geen belletje bij jou doet rinkelen, mevrouw Balinska speelde onder andere in de 2019-film Charlie’s Angels. Geen dame dus om mee te gaan spotten…

Forspoken zit vol met magie

In Forspoken kruip je in de rol van Frey Holland. Een stoere chick die ineens in de even wonderlijke als gevaarlijke wereld van Athia terechtkomt. Het betreft een vervallen stad waarin mysterieuze wezens als draken en verminkte beren loslopen. Relaxte place to be dus. Frey krijgt de beschikking over magische krachten om deze wezens te verslaan. Ze kan, als we de nieuwe beelden en de oude trailer goed begrijpen, bijvoorbeeld takken uit de grond laten schieten, of magie gebruiken om aan te vallen, te verdedigen of snel door de wereld te bewegen. Jeweetwel, de bekende fantasy stuff. vaak genoeg gedaan, zeker in games van Square Enix, maar het blijft tof.

De game is twee jaar lang een PS%- en PC exclusive

Forspoken wordt volgens Square Enix specifiek voor de PS5 ontwikkeld en moet, als alles goed gaat ergens in 2022 verschijnen. Ook voor pc. maar dus niet meteen voor de Xbox Series X en S. Sony noemde eerder een releasedatum van januari 2022, maar Square Enix hield gisterenavond duidelijk een slag om de arm en sprak van 2022. Wel is duidelijk dat het spel is twee jaar lang een PS5- en pc-exclusive gaat zijn. Een tactiek die naar onze mening ook door Microsoft gevoerd gaat worden als het gaat om de games waarmee Bethesda gaat komen. Forspoken wordt ontwikkeld door Luminous Productions, wat een zuster studio van Square Enix is en die beslagen ten ijs komt met veel medewerkers die aan bijvoorbeeld Final Fantasy XV werkten.

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch