Menu Premium

Square Enix wil hulp van Avalanche met luchtvaart in Final Fantasy XV

Mark Hoogland 07/08/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Square Enix heeft hulp van buitenaf ingeschakeld voor de ontwikkeling van Final Fantasy XV. Vandaag werd namelijk bekend dat de Japanse ontwikkelaar Avalanche Studios, developer van de Just Cause-serie, heeft benaderd betreffende een samenwerking. Hierbij zou Square Enix vooral interesse hebben in de luchtvaart en de besturing daarbij uit Just Cause 3.

Hajime Tabata, game director van Final Fantasy XV, vertelt in een interview met gamemagazine Famitsu over de samenwerking met Avalanche. Na de aerial controls van Just Cause 3 te hebben gezien, realiseerde Tabata zich dat de technologie hierachter ingezet zou kunnen worden voor de bekende airships uit de Final Fantasy-reeks. “Het is mijn persoonlijke doel een airship te implementeren dat op volledige schaal kan rondvliegen,” aldus Tabata. “Ik zou dat graag ervaren, en ik weet zeker dat de fans dat ook willen ervaren.”

Inmiddels is bekend dat Final Fantasy XV in 2016 zal verschijnen voor PlayStation 4 en Xbox One. Volgens Hajime Tabata zal het er nog even om spannen of het airship al bij de launch in de game zal zitten. Zo niet, dan zal het later als DLC te downloaden zijn.

Bron: Eurogamer

Square Enix wil hulp van Avalanche met luchtvaart in Final Fantasy XV

Square Enix wil hulp van Avalanche met luchtvaart in Final
Fantasy XV

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch