Menu Premium

Square Enix toont gameplay van Final Fantasy XV

Karim Shehata 11/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Al jaren is het stil rondom Final Fantasy Versus XIII. Hierdoor begonnen enkele media zelfs de indruk te krijgen dat de game geannuleerd was, maar niets is minder waar. De game heeft een naamsverandering gekregen, en is nu gewoon een regulier nieuw deel in de Final Fantasy franchise. De naam van de game is nu Final Fantasy XV, en de Japanse ontwikkelaar en uitgever van de game heeft niet stilgezeten. Square Enix toont gameplay van Final Fantasy XV, en heeft hierdoor nieuw leven geblazen in een game die nooit meer leek te gaan verschijnen.

Square Enix toonde de gameplay op de E3 persconferentie van Sony. Hoewel Final Fantasy XIII en Final Fantasy XIII-2 beide ook op de Xbox 360 verschenen en ook het toekomstige Lightning Returns: Final Fantasy XIII op Microsoft’s platform verschijnt, lijkt het er voorlopig op dat Sony de exclusieve rechten heeft behouden op Final Fantasy XV.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Final Fantasy XIII, lijkt het hier meer te gaan om een actiegame. Het voormalige Final Fantasy versus XIII werd aangekondigd als een game die meer gebaseerd is op de actie dan in de reguliere games van de Japanse franchise, en nu de game tot de reguliere telling behoort lijkt dat nog steeds zo te zijn. De trailer laat ons namelijk naast CGI ook veel gameplay zien, waaruit we kunnen opmaken dat dit een actierijk deel gaat worden in de Final Fantasy franchise.

De game werd al aangekondigd in 2006(!) en de game lijkt nu voorlopig alleen te verschijnen voor de PlayStation 4 en PlayStation 3.

Square Enix toont gameplay van Final Fantasy XV

Square Enix toont gameplay van Final Fantasy XV

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch