Menu Premium

Square Enix Montréal lijft mensen van Fez en Hyper Light Drifter in

Mark Hoogland 02/05/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Square Enix Montréal, de Canadese studio die verantwoordelijk is voor onder meer Lara Croft GO en Hitman GO, wordt vanaf vandaag versterkt door Renaud Bédard en Terry Diefenbach, twee ontwikkelaars die repsectievelijk hebben meegewerkt aan de indie-games Fez en Hyper Light Drifter.

Bédard fungeerde als programmeur bij de ontwikkeling van Fez, de originele pixelplatformer van Phil Fish’s Polytron Corporation, om daarna nog bij Capybara Games te werken aan de rogue-like adventure Below, die later dit jaar zal verschijnen. Diefenbach was op zijn beurt lead designer voor Hyper Light Drifter, een game waarbij hij nog steeds betrokken zal zijn waar het op grote beslissingen aankomt. De twee zullen bij Square Enix Montréal samen aan een project werken, al heeft geen van beide daar verdere details over losgelaten.

Diefenbach laat op zijn website wel weten dat zijn indie-hart ietwat voorzichtig was, waar het aankwam op het werken voor een grote studio. “Ik ben lang genoeg indie geweest om op mijn hoede te zijn voor de valkuilen van Grote Bedrijven, maar gesprek na gesprek overtuigden me ervan dat dit team een studio heeft opgezet dat het creatieve proces beschermt, met als eerste prioriteit origineel, waardevol, mooi werk.”

Zodra we meer weten over het project waar Bédard en Diefenbach aan werken bij SE Montréal, lees je dat natuurlijk hier. Tot die tijd kun je altijd nog onze review van Hyper Light Drifter checken!

Bron: Polygon

Square Enix Montréal lijft mensen van Fez en Hyper Light Drifter in

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch