Menu Premium
Loading...

Square Enix kondigt remake Secret of Mana aan

Buck Bijlsma 25/08/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een onverwachte aankondiging op deze woensdagochtend. Het klassieke actie-RPG-avontuur Secret of Mana krijgt een remake. De originele Secret of Mana kwam in 1993 uit. De iconische stijl en verhaalvertelling maken dat de game door velen als memorabel word beschouwd. Sterker nog, door velen wordt Secret of Mana gezien als een van de beste RPG’s ooit gemaakt. De roep om een remake van de game klinkt al jarenlang behoorlijk luid. Nu krijgen fans dus eindelijk hun zin. De release van Secret of Mana, zoals de remake simpelweg heet, staat gepland voor 15 februari 2018. De remake komt uit voor de Playstation 4, PSVita en Steam. De XBOX One valt zodoende vooralsnog buiten de boot.

Lokroep van fans wordt eindelijk beantwoord

In deze nieuwe Secret of Mana wordt het memorabele en iconische avontuur van Randi, Primm en Popoi van een likje digitale verf voorzien. Zo zullen er 3D-graphics worden geïntroduceerd en wordt de gameplay onder handen genomen. Verder worden er vernieuwde dialoogscènes toegevoegd aan de game. Als klap op de vuurpijl worden er audio-updates doorgevoerd. Wat dit precies betekend is nog niet helemaal duidelijk, maar het gaat in ieder geval om een nieuwe soundtrack en ingesproken dialogen. Met de remake wil Square Enix de oude fans een gevoel van nostalgie verschaffen, terwijl de vernieuwingen ook nieuwe spelers aan de serie moeten binden. Spelers die de game reserveren kunnen, zoals tegenwoordig gebruikelijk, extra’s tegemoet zien.
Zijn jullie ook zo verrast over deze remake van Secret of Mana? Was je in 1993 al oud genoeg om de game te spelen en in staat het op waarde te kunnen schatten? Zo ja, wat denk je van deze remake? Roept het nostalgische gevoelens bij je op of ben je bang voor het afbreukrisico? Laat je horen in de comments onder ‘Square Enix kondigt remake Secret of Mana aan!’

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch