Menu Premium
Loading...

Splatoon verschijnt in tweede kwartaal 2015

Karen Koch 05/11/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

De knotsgekke, knallende shooter van Nintendo gooide afgelopen E3 al hoge ogen. Nintendo heeft dit zeer zeker in de gaten gehad, want deze kleurrijke game is niet meer van de radar af te vegen. Nu krijgen we ook al een releasewindow, want het Japanse gamebedrijf heeft zojuist aangekondigd dat Splatoon verschijnt in het tweede kwartaal van 2015.

In deze shooter is het de bedoeling om het grondgebied waar op wordt gespeeld zo veel mogelijk in je eigen kleur te krijgen. Daar kan je tenminste doorheen zwemmen. Want ja: hoe schattig de soldaatjes er ook uitzien, stiekem zijn het inktvissen. Deze zogenaamde Inklings kunnen naar wens veranderen tussen inktvis en menselijke vorm. Ook als je geen zin hebt om tegen anderen te spelen, kan je de game gerust opstarten. Er is namelijk ook een modus waarin je tegen de aartsvijand van inktvissen mag strijden: de octopus! Deze achtarmige wezens kunnen het niet al te goed vinden met onze inktspuiwende vriendjes en daar moet wat aan gedaan worden. Het liefst door ze van het veld te vegen.

Het duurt nog wel even voordat Splatoon echt in de woonkamer te vinden is. Niet getreurd, want tot die tijd brengt Nintendo genoeg andere leuke games uit. Vanaf het tweede kwartaal van 2015 kleurt de wereld echter paars, geel, groen, blauw en welke andere kleuren er dan ook in de game zitten. Zijn jullie al enthousiast?

Splatoon verschijnt in tweede kwartaal 2015

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch