Menu Premium

Splatoon verschijnt in mei via retail en de eShop

Jeroen Wiersma 14/01/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vanaf mei kun je als Wii U-gamer beter wat oude kleren aantrekken, want de verf vliegt je om de oren. De third-person shooter Splatoon verschijnt namelijk die maand via retail en in de eShop.

Een beetje als paintball, maar dan niet met kleine balletjes. Twee teams strijden om zoveel mogelijk van de arena te bespuiten met hun eigen kleur verf en het te claimen als hun territorium. Laat de kiddy graphics je niet misleiden, het zal er hard aan toe gaan in deze vier-tegen-vier battles. Als speler is de belangrijkste keuze die je maakt de wapenset. Een wapenset bestaat uit een main, secondary en special weapon. Je main wapen zul je meestal gebruiken om van alles onder te verven, of om je tegenstander om te leggen. Je secondary is er ter ondersteuning. En je special is een lekker sterk verfwapen die je oplaadt door territorium te claimen. Tevens zijn er talloze manieren om je character te customizen, die ook invloed zullen hebben op de eigenschappen van je character. Een type schoenen kan bijvoorbeeld een speedboost geven.

Splatoon werd onthuld tijdens Nintendo’s E3 2014 Digital Event, waarna direct een demo speelbaar was. De release stond voor de eerste helft van 2015, werd later het tweede kwartaal van 2015 en is nu definitief vastgesteld op mei. Wordt Splatoon de online shooter van de Wii U?

Splatoon verschijnt in mei via retail en de eShop

Splatoon verschijnt in mei via retail en de eShop

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch