Menu Premium

Splatoon biedt 4 vs 4 online battles

Gamekings Redactie 10/06/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Zo zo, een shooter op een Nintendo-platform. Het komt natuurlijk wel vaker voor, maar het blijft toch een gek gezicht. Nintendo heeft tijdens haar persconferentie de shooter Splatoon aangekondigd, een kleurrijke, kinderlijke shooter welteverstaan. Splatoon biedt 4 vs 4 online battles op een manier die je niet bij Call of Duty, noch Battlefield tegenkomt.

In Splatoon neem je rol aan van een half mens, half octopus en staat het sproeien van inkt centraal. Het objective in de game is het onderspuiten van de speelomgeving met de kleur inkt van jouw team. Het team dat het grootste gedeelte van de map gekleurd heeft wint. Met je wapen kun je zowel de grond, als je tegenstanders onderspuiten. De grond wordt hierdoor moeilijker begaanbaar voor je tegenstanders en vormt juist een sneller pad voor je teamgenoten. Dankzij je octopus-modus kun je namelijk in de ondergespoten vlakken van de map duiken, om hier vervolgens in te blijven campen, of om er sneller door naar een nog onbeklad gedeelte te komen. Je kunt de inkt ook gebruiken om je tegenstanders neer te halen en ze terug te sturen naar hun basis.

Splatoon lijkt een verfrissende insteek te hebben en lijkt ook voor de hardcore gamers uitdaging te bieden dankzij de vele verschillende game-mechanics en manieren waarop je tactisch kunt spelen. Het visuele stijltje mag dan wat kinderlijk zijn, de gameplay is dat niet. Wanneer de game verschijnt is helaas nog niet bekend.

Splatoon biedt 4 vs 4 online battles

Splatoon biedt 4 vs 4 online battles

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch